06.09.08
07:54
Priqtelqt mi sportuva postoqnno,no ot okolo 2 god. sled trenirovka si poema mn trudno vazduh i vseki pat se raztriva okolo sarceto,tova se slu4va dori kogato sedi.Vednaj otide pri lekarkata v u4ili6te i tq mu kazala,4e sarceto mu bie mnn barzo.Toi ne otide na pregled i prodaljava da se natovarva.Ve4e mesec gardite go bolqt postoqnno i kazva,4e e malka preumora!!!
Slu4valo li vi se e i kakvo pravite?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 19:58.
06.09.08
08:21
Пиши на кирилица!!!
В случай като този приятелят ти трябва да си направи ЕКГ - кардиограма и после да говорим. Може да е нищо. Може и да е за байпас...
Поздрави.
Една лекарка при спортистите го видя и му каза,че кръвното му е високо,а сърцето не е в ритъм-биело много бързо!
Това временно ли е или отдавна го има? Ако е временно може да се дължи на куп фактори - преумора, стрес, нерви...
06.09.08
09:45
А електрокардиограмата видя ли му? Щото много се е изказала. След бягане сърцето му биело бързо... Каква изненада...
Идете задължително на кардиолог, ако наистина имате притеснения.
Тук идва проблема,че според него няма проблем сърцето му да бие бързо дори когато не прави нищо.
А за това дали е отскоро-не,от две години има проблеми,но преди минаваше бързо,а сега почти неминава!
все пак на колко е години приятеля ти ? преди 2 години имах сащия проблем аритмия , техекардия ( ускорен пулс ) и високо кравно ( от тва е стягането в гардите за тва наи вероятно и тои има ) . бях на една камара лекари и ми казаха 4е ни6то ми няма и 4е е наи вероятно от преумора и от растежа и 4е тря да спра всякви по сериозни натварвания . српя фитнеса за около година и постепонно вси4ко от6умя .
06.09.08
10:56
казано от Nikol на 06.09.08, 09:56:
Тук идва проблема,че според него няма проблем сърцето му да бие бързо дори когато не прави нищо.
А за това дали е отскоро-не,от две години има проблеми,но преди минаваше бързо,а сега почти неминава!
По принцип сърцето на някой трениращ бие по-бавно, отколкото това на някой нетрениращ, тъй като е с по-голям обем и изпомпва същото количество кръв с по-малко удари.