06.09.08
10:24
Преди време мернах това твърдение някъде из форума.Може ли според вас да се повлияе на генетиката по някъкъв начин така,че да може ендоморфа да сваля по-лесно а ектоморфа да качва по-лесно.Сигурен съм че има доста хора като мене които не си харесват генетиката и биха я променили ако можеха.Нека го дискутираме.
По-здрави!
06.09.08
10:30
Аз мисля че такава промяна неможе да се получи. Ако си ектоморф ще качвах бавно и ще сваляш лесно. Това е. Няма измъкване. Иначе от всеки щеше да става културист, а не е така.
казано от tisho на 06.09.08, 10:30:
Аз мисля че такава промяна неможе да се получи. Ако си ектоморф ще качвах бавно и ще сваляш лесно. Това е. Няма измъкване. Иначе от всеки щеше да става културист, а не е така.
Според мен това твърдение трябва да се разглежда в по-глобален смисъл,не буквално.Наистина генетиката не подлежи на промяна,но тук смисъла е по-скоро човек да тренира здраво,да се Храни и резултатите няма да закъснеят.Иначе по мое мнение
генетиката игра роля на много по-високо ниво от това което са обикновените хора,може и това да бъде определящо между 1вия и 10 тия на Mr.Olympia,но в кварталната зала едва ли.
Мнението беше редактирано от MisHkiN на 06.09.08 11:22.
06.09.08
11:50
И аз подкрепям Mishkin. Разглеждам твърдението в по-общия смисъл. Малко от типа на “абе ти тренирай тежко,яж много, пък нека ти е лош генът”. Т.е. резултатите няма как да не дойдат.
Това е един вид майтап,който се използва срещу хора,които се оправдават с лоша генетика за това,че нямат успехи,а всъщност не тренират и ядат/почиват както трябва
06.09.08
17:08
казано от MisHkiN на 06.09.08, 11:22:
Според мен това твърдение трябва да се разглежда в по-глобален смисъл,не буквално.Наистина генетиката не подлежи на промяна,но тук смисъла е по-скоро човек да тренира здраво,да се Храни и резултатите няма да закъснеят.Иначе по мое мнение
генетиката игра роля на много по-високо ниво от това което са обикновените хора,може и това да бъде определящо между 1вия и 10 тия на Mr.Olympia,но в кварталната зала едва ли.
Кой е казал, че няма да има резултати при един ектоморф, ако тренира, храни се добре и си почива, но той неможе да се сравни с някой мезоморф, който с по-малко усилия го бие по-сила и маса.
казано от Nikolay на 06.09.08, 14:50:
Това е един вид майтап,който се използва срещу хора,които се оправдават с лоша генетика за това,че нямат успехи,а всъщност не тренират и ядат/почиват както трябва
Точно!
Автора направо ще ме умори от смях.ТОва беше първо в подписа на Петко К,после в този на Дедменуолкинг.
казано от tisho на 06.09.08, 17:08:
Кой е казал, че няма да има резултати при един ектоморф, ако тренира, храни се добре и си почива, но той неможе да се сравни с някой мезоморф, който с по-малко усилия го бие по-сила и маса.
Да Тишо,такъв е живота във всички сфери.Но аз по тази логика не би трябвало да тренирам,понеже не съм се родил в Германия или Щатите примерно за да имам статистическата възможност да спя по 10 часа на ден,да пия протеин в неограничени количества и да тренирам в еди каква си зала с еди какви си уреди да ми мерят всички показатели на тялото.Има десетки примери
на хора които са достигнали върха в спора въпреки генетиката си а не благодарение на нея.Нека следващият път всички,които
реват че имат лоша генетика да си пуснат 10 минути от параолимпийските игри,да видят как се плува без ръце,как се кара колело без крака и да си помислят много хубаво пак дали имат лоша генетика или ги мързи та ги боли.
На мен пък напоследък ми се получава обратния вариант:
The lighter I lift, the less I eat, the more I seem to remember what my genetics really are..And I get mad!:))-
06.09.08
22:51
“... the better my genetics seem to get.”
Обърнете внимание на глагола, не пишете машинално :)
seem = изглежда, изглеждам
казано от project_lyte на 06.09.08, 22:51:
“... the better my genetics seem to get.”
Обърнете внимание на глагола, не пишете машинално :)
seem = изглежда, изглеждам
Какво имаш впредвид?
10.09.08
21:47
The heavier I lift, the more I eat, the better my genetics seem to get = Колкото повече вдигам, колкото повече ям, толкова повече изглежда, че генетиката ми се подобрява.
А всички постове над моя го разглеждат все едно значи “толкова повече генетиката ми се подобрява” ;)
Аз съм написал по нагоре какво означава не знам защо продължаваш да спориш за това
11.09.08
17:27
казано от Nikolay на 11.09.08, 08:00:
Аз съм написал по нагоре какво означава не знам защо продължаваш да спориш за това
Извинете, професоре :lol: