06.09.08
19:12
Съвместимо ли е качването на маса и тренировките по кикбокс ? Знам че има теми за джудо и тн. , но в кикбокса знам че има доста кардио
кога съм казал че няма ??? просто в кик бокса знам че се скача на въже около 1 час
Разликата м/у кик-бокс и джудо е, че първото е ударно, а второто хватово. Ако в кик-бокса се скача 1 час, в джудото ще се тича 1 час. Въпреки че аз не знам кик-боксьори да правят толкова скачане, малко безмислено е.
И за да не пиша само спам- няма проблем, качваш си и си боксираш.
Успех!
на4и ни6то не ти пре4и да ка4и6 маса просто трчаа да яде6 пове4е , а от кардиото сваля6 мазнини дето така или ина4е не ти тряат
07.09.08
11:28
казано от jalokin на 07.09.08, 08:08:
Разликата м/у кик-бокс и джудо е, че първото е ударно, а второто хватово. Ако в кик-бокса се скача 1 час, в джудото ще се тича 1 час. Въпреки че аз не знам кик-боксьори да правят толкова скачане, малко безмислено е.
И за да не пиша само спам- няма проблем, качваш си и си боксираш.
Успех!
Разликата между кик-бокса и джудото е от Земята до небето! Човека е прав,че в Кик-бокса има много повече кардио тренировки и за това ще му бъде по-трудно да покачва мускулна маса.Относно автора на темата:Ако се храниш добре и тренираш добре,резултатите ще дойдат.Храненето е най-важно по принцип.
казано от Траян Атанасов на 07.09.08, 11:28:
Разликата между кик-бокса и джудото е от Земята до небето! Човека е прав,че в Кик-бокса има много повече кардио тренировки и за това ще му бъде по-трудно да покачва мускулна маса.Относно автора на темата:Ако се храниш добре и тренираш добре,резултатите ще дойдат.Храненето е най-важно по принцип.
:) Бе виждам че чуеш нещата яко, ма колко време викаш си тренирал кик-бокс? А колко джудо? И какви ти бяха постиженията, смисъл на какво ниво тренираше едното, а другото?
Иначе ми е интересно да чуя точните разлики, ма е съвсем спам, та...
Поздрави
07.09.08
16:08
Ми кик-бокс съм тренирал малко... Ти като толкова си сигурен,че във джудото има повече кардио,гледай един мач по кик-бокс колко време продължава и пак ще говорим.Защото силно се съмнявам,че си гледал такъв мач....Кик-бокса има много повече общи черти с киокушин отколкото с джудо... Просто,защото киокушина произлиза от кик-бокс.Сам си направи сметката какво е общото между джудо и киокушин... Сега интересно ли ти е още???
казано от Траян Атанасов на 07.09.08, 16:08:
Ми кик-бокс съм тренирал малко... Ти като толкова си сигурен,че във джудото има повече кардио,гледай един мач по кик-бокс колко време продължава и пак ще говорим.Защото силно се съмнявам,че си гледал такъв мач....Кик-бокса има много повече общи черти с киокушин отколкото с джудо... Просто,защото киокушина произлиза от кик-бокс.Сам си направи сметката какво е общото между джудо и киокушин... Сега интересно ли ти е още???
Потренирай, почети, погледай, послушай и пак ще си говорим ;)
Айде до тук, няма как да намерим общ език, щом при теб времето върви назад :)
07.09.08
16:25
Искаш да ми кажеш,че това в червеното не е вярно?!Аз имам приятели,които тренират киокушин и могат да кажат,че произлиза точно от кик-бокс.Попитах,гледал ли си мач по кик-бокс?! Да ми говориш,че при джудото имало повече кардио,след като мачовете са по-кратки.И това,че скачането на въже било безмислено... Незнам за кого времето тече назад. Ти като гледам си много запознат.
Мнението беше редактирано от Траян Атанасов на 07.09.08 16:32.
казано от Траян Атанасов на 07.09.08, 16:25:
Ти като гледам си много запознат.
Ми така се очертава.
Айде успех
П.П
казано от Траян Атанасов на 07.09.08, 16:25:
Аз имам приятели,които тренират киокушин и могат да кажат,че произлиза точно от кик-бокс.
оооо, не се и съмнявам че имаш такива
Мнението беше редактирано от jalokin на 07.09.08 19:09.
07.09.08
19:55
Ами да имам точно 4 човека са, ама ти знаеш.Двама,от които са с черен колан 1ви дан!Ти как искаш да ти докажа? Защо не ме обориш с някакви факти?!
Мнението беше редактирано от Траян Атанасов на 07.09.08 19:58.
//offtopic.. Егати спора стана тук.
В коя да е борба (било то джудо, самбо, свободна, граплинг...) във всички случаи има многократно повече кардио отколкото в произволен ударен стил. На човек, който не се е борил, това трудно му се обяснява без директно показно(и друг път съм се убеждавал в това), но със сигурност мога да ти кажа, че в бокса след 8 рунда имам въздух за още доста (за разлика от хора, които иначе са по-добри от мен като техника и са тренирали бокс доста повече от мен), а граплинг след 5 преборвания едвам гледам (което е горе-долу едно и също като времетраене, 1 минута е разликата). Изобщо, както казва един приятел (тренира ММА, тоест наясно е и с кик бокс, и с борба, и с още едно-две нещица) - “когато имам въздух да се боря, имам въздух за всичко - бокс, тичане, скачане..всичко”. Сега, в джудото по принцип е малко по-лекичко, но въпреки това, сравненията на кардиото с това в бокса са неуместни, просто при борба е различно. Там нямаш вариант за почивка от 10-15 секунди (каквато много често получаваш в бокса, дори да не я търсиш), всичко е на 100% през цялото време, защото иначе просто си на земята, и то от неудобната позиция. И затова и подготовката е желязо, особено на ниво силова издръжливост и кардио.
edit: Сега се сещам, че стана дума и за продължителност. В K-1 (което за мен е кик бокс, другото ми е много софт и не го гледам много) са 3 по 3 или 5 по 3. По 3. В джудото на тренировка се работят рандорита по 5 минути. Работят се по няколко (често - повече от здравословното, буквално). 3 минути или 5 минути е повече? Защото почивката между рундовете прави нещата МНОГО различни, едно е 3 минути и после почивка, друго е 5 минути нон-стоп. А и предвид това, което казах по-горе за стоте процента, нещата наистина стават...тежки.
offtopic//
По темата - ако ядеш както подобава на един сериозно трениращ човек, ще качваш. Ако не ядеш както трябва и без никакви тренировки да си, само да лежиш - пак няма да качваш. Само гледай тая маса да не я подпомагаш със стандартните бодибилдинг тренировки, че ще те наказват много на спарингите (в смисъл, че ще те пускат с по-тежки и по-яки, а ти ще си просто по-тежък, и просто няма да стане работата, не и с добър край).
Мнението беше редактирано от G33K на 07.09.08 21:31.
07.09.08
22:33
Аз съм забелязал,че в бокса изобщо като те млатят в главата доста се изморяваш... Незнам,но да прекратим глупавия спор
ПО-ЗДРАВИ!
08.09.08
08:39
Няма значение,ние вече се скарахме хахаха
казано от G33K на 07.09.08, 21:16:
Само гледай тая маса да не я подпомагаш със стандартните бодибилдинг тренировки, че ще те наказват много на спарингите (в смисъл, че ще те пускат с по-тежки и по-яки, а ти ще си просто по-тежък, и просто няма да стане работата, не и с добър край).
Това не винаги е така. Има боксьори от световно ниво, решили да влизат в горна категория си взимат за треньори проф културисти и това не е единичен случай. Според мен ключа е в това да се разбере , че всичко е ЕДИНЕН процес.
Значи твоите приятели толкова разбират...стига излагания,киокошина не произлиза от кик-бокса.В интернет има много достоверни статии за това,влез,прочети и тогава говори.Колкото до автова на темата...Аз самия съм качвал мускулна маса само от тренировки по муай-тай 5 пъти в седмицата,като ядох по около 5-6 пъти на ден(храни богати на въглехидрати).Хранителните добавки също не са за пренебрегване.