08.09.08
06:08
Предварително се извинявам за скучната тема! :roll: Искам да бягам сутрин за здраве, стягане , тонус и каквото друго си помислите.
Кажете ми как да почна - с колко минути и до колко е добре да стигна, какво мога да очаквам като странични ” ефекти”, които биха ме отказали и т.н. Ще се радвам да споделите “опита ” си!
08.09.08
07:07
Ами бягай през ден и от начало почни примерно 15-20 мин и с всяка следваща тренировка увеличавай малко времето,докато достигнеш 35-40 минути,а оттам нататък вече увеличавай само интензивността на бягането :)
Да добавя към горния пост - и не го прави това всеки ден, изобщо като цяло не прекалявай. Защото за здраве не знам доколко ще е от полза, ама при злоупотреби ще го усетиш в колената един ден. И си има малко техника в бягането, добре е да се постараеш с нея за да минимизираш вредите върху ставите.
Благодаря много! А аз си мислех да го правя всеки ден, защото нямам време през деня за фитнес.( с почивка в събота и неделя) :) Бяха ми казали,че няма значение какво е темпото , важното е да не се спира движението през 30=те минути.
08.09.08
18:51
казано от jorko на 08.09.08, 12:14:
Благодаря много! А аз си мислех да го правя всеки ден, защото нямам време през деня за фитнес.( с почивка в събота и неделя) :) Бяха ми казали,че няма значение какво е темпото , важното е да не се спира движението през 30=те минути.
А не съвсем.Хубаво е да увеличаваш темпото защото тука също се прогресира в издражливост и ако бягаш редовно месеци наред тия 30 минути може да не ти стигат за никаде и да искаш да правиш час че и повече,което хем не е здравословно,а и ще станеш доста слаб(откъм мускул.Ако си гледал бегачи на 10000м или маратонци ще разбереш за какво става въпрос)Може и да вкараш 1-2 кратки почивки това не е проблем,но не повече от минута и половина