11.01.05
22:21
Темата е модерирана от Mr_Muskul
Здравейте,
Изчетох доста теми, имаше и такива конкретно за начинаещи, но все пак, ако може да обясните кратко и ясно, защото ми стана каша в главата от толкова теми...
Роден съм 1987г., висок съм 182cm, тежа 58кг... от сравнително малко време (по-малко от месец) започнах да си правя коремни преси (5-6 серии по 100 коремни преси) и лицеви упори (5-6 серии по 17 упори)...
Молбата ми е, да ми направете някаква програма, по която да тренирам само в домашни (нямам много време за фитнес, а и няма наблизо фитнеси)... кажете точна бройка серии и упражнения, през колко време да ги правя, какво да ям (пия) преди, по време и след упражненията... искам да заякна и да кача килограми, защото 182/58 е доста малко :roll:
Благодаря ви!
PS: Кажете и какво в никакъв случай не трябва да се яде...
11.01.05
23:15
[quote author=”^MaD^”]ми с кво разполагаш ? (дъмбели, лост, лежанка ???)
а относно яденето даваи сичко по много за да качиш маса
Използвайте бутона “промени”, за да добавите нещо акосте забравили. Благодаря.
Mr_Muskul
За съжаление имам само 4 дъмбела, нищо повече... 2 х 3,5кг и 2 х 0,5кг :roll:
С това оборудване няма да заякнеш. Или си купи поне една щанга с повечко тежсти (80 - 100 кг като начало), може и едни сглобяеми дъмбели, пак там някъде да им е общата тежест, или отивай във фитнес залата. Първия вариант изисква доста първоначални средства. Разбира се, мога да ти кажа упражнения само с тежестта на тялото, но с тях, без да увеличаваш натоварването, няма да стигнеш далече. Пробвай кофички и набирания на лост, клякане на един крак, преси от опора на ръце, 2 - 3 пъти седмично, по няколко серии. Това са доста тежки и трудни упражнения, и поне на първо време може да свършат работа, но скоро ще ти олекнат и няма да са ефективни. Пък и за тях пак ти трябва оборудване - лост и успоредка.
За яденето - много белтъчини. При това тегло и на тази възраст аз не бих се притеснявал много от това, какво не трябва да ям, а щях да ям по много от всичко :)