Вашият идеал за ПРОТЕИН???

СБ

08.09.08
12:45

Вашият идеал за ПРОТЕИН е....
***не давайте марки за пример... важно е ТИ да дадеш пример какво търсиш (пр. Протеина на Пешо Бабаната ;) )

Тук във форума има много теми, които дискутират различните протеини, техните вкусове, цена, профилни характеристики и ощи качества. Очевидно е, че за различните потребители, са водещи различни фактори при избора им на протеин, което е нормално и съвсем естествено.

Мислш че темата ще много интересна на всички и заради това я поствам, дано и вие да мислите така.

Двата въпроса които са актуални по отновение на избора на протеин са:

1. Профил на продукта: Ако от вас зависеше съотношението на протеина, то как би изглеждал неговия профил?
Въглехидрати - гр.,
Мазнини - гр,
Протеин - гр (какъв?? Изолат, Концентрат, Казеинат, Соев и т.н.)
Натрий -
Вкус,
процентно съдържание на протеин в една доза, допълнителни съставки (Аминоген/ензими и т.н.)
**Правейки профилът на идеалния протеин, според вас, го съобразете и с вашите финансови възможности (до колкото е възможно)

2. Кой фактор е водещ:
-Марка
-Профил на продукта
-Вкус
-Цена
-На промоция
-Инстантност

Айде да видим кой какво ще забърка...

Темата беше редактирана от Сила БГ на 08.09.08 12:51.

FZ

08.09.08
13:14

казано от silabg.com на 08.09.08, 12:45:

2. Кой фактор е водещ:
-Марка
-Профил на продукта
-Вкус
-Цена
-На промоция
-Инстантност

Всичките тези фактори са много важни .

silabg.com вие сте уникални ,  май хич не обичате да стоите мирно, всеки ден имате нова идея за закачлива темичка  ;-)

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 08.09.08 13:18.

08.09.08
13:32

1. Въглехидрати - около 5гр. ( само от фибри )
Мазнини - 1гр.
Протейн - Суроватка ( изолат и концентрат - 80% ). В комбинация е много по-добре отколкото по отделно
Без натрий
Вкус - Канела, мед и орехи или орехи и шоколад ( но без никакъв аспартам,сорбитол....., само със Стевия ) + Глутамин, BCAA, хран.ензими: протеази, пепсин, бромелайн
Незнам дали ще е добре, ако има и някоя добавка на алфа-липоева к-на или пък натурална канела, за да се избегне скок в инсулина при тези дето се пооливат с бързите въглехидрати след тренировка.  :)

2. Профил на продукта и цена разбира се!

08.09.08
13:42

1. Въглехидрати - около 5гр. ( само от фибри )
Мазнини - 1гр.
Протейн - Суроватка ( изолат и концентрат - 80% ). В комбинация е много по-добре отколкото по отделно
Без натрий
Вкус - Канела, мед и орехи или орехи и шоколад ( но без никакъв аспартам,сорбитол....., само със Стевия ) + Глутамин, BCAA, хран.ензими: протеази, пепсин, бромелайн
Незнам дали ще е добре, ако има и някоя добавка на алфа-липоева к-на или пък натурална канела, за да се избегне скок в инсулина при тези дето се пооливат с бързите въглехидрати след тренировка.  smile

2. Профил на продукта и цена разбира се!

Супер звучи аз искам да добавя и яйчен албумин към протеиновите източници. Ако има такова нещо би било страхотно. ;)

08.09.08
13:51

идеал
мн. идеали, (два) идеала, м.
1. Висша цел, стремление. Идеалите на човечеството. Музиката е негов идеал.
2. Само ед. Образец, въплъщение на достойнства. Тази артистка беше нейният идеал. Идеал за истински учен.

В този ред на мисли идеалният протеин е - 100% Протеин и нищо друго. Всичко останало е компромис и не е идеал.

08.09.08
14:04

http://www.trueprotein.com/ ;)

жалко само, че не доставят до България на дребно.

08.09.08
14:45

Няма да отговоря съвсем точно о поставените въпроси, но първо отговарям на заглавието на темата - идеалът ми за протеин е пудрата, която приемана в необходимите количества да ме възстановява осезаемо, естествено НЕ напълно, но максимално. За себе си съм забелязал, че ако пия преди и след тренировка качествен суроватъчен протеин (Нектар, Оптимум, Чемпиън и др.) и по 2 дози в нетренировъчен ден горе-долу се чувствам гпотов за следващия тренировъчен ден. Разбира се, ако добавя амино, ВСАА, глутамин и т.н. се възстановявам още по-добре. Следователно, тук пак малко ще се повторя, аз търся възможно най-качествения протеин, който да ме възстанови максимално добре след тренировка БЕЗ други добавки. Не претендирам да е чист изолат, може да е бленд, но по възможност да е с минимум мазнини и въгл. Другото, което гледам е вече на хартия - амино профила - той ми е показател и критерий какво да взема. Вкуса не е от голямо значение, въпреки, че пиенето на протеин ми доставя удоволствие, ако пудрата е вкусна (а най-вкусен ми е бил Американ уей шоколада и Нектар зелена ябълка).

08.09.08
14:55

Идеалният протеин за мен;

Доза от 50 грама;

Идеална разтворимост и плътност;

Уникален вкус;

Издържливост в разтворено състояние повече от 6 часа;

Съотношение белтъчини/въглехидрати - 4:1

Фибри: около 8-10 грама

А сега по зададените параметри:

1. Профил на продукта: Ако от вас зависеше съотношението на протеина, то как би изглеждал неговия профил?

Въглехидрати -до 10 в доза гр.

Мазнини - 5 гр

Протеин - 35 гр Изолат

Вкус - касис

**Правейки профилът на идеалния протеин, според вас, го съобразете и с вашите финансови възможности (до колкото е възможно)

Предпочитам каеството, не цената ;)

2. Кой фактор е водещ:
-Марка
-Профил на продукта
-Вкус
-Цена
-На промоция
-Инстантност

Всичко в пакет е водещо!!! Може би цената е на последна позиция. Както казах, останах впечатлен само и единствено от скъпите добавки!

08.09.08
17:20

казано от Владимир8507 на 08.09.08, 14:04:

http://www.trueprotein.com/ ;)

x2, както и др. такива подобни.
Пил съм такива и ако не ми бяха казали какъв е нямаше да разбера.

08.09.08
17:28

аз съм фен на протеиновите блендове
1.въглехидрати - около 5-7гр
2.мазнини - 3-5гр
3.протеин - около 30-35гр (изолат,яйчен албумин, казеин)
4.вкус - шоколад
5.добавени ензими
при покупка:
профил и марка
вкус и разтворимост
цена (за предпочитане - промоционална)

казано от mamaligabg на 08.09.08, 13:51:

идеал
мн. идеали, (два) идеала, м.
1. Висша цел, стремление. Идеалите на човечеството. Музиката е негов идеал.
2. Само ед. Образец, въплъщение на достойнства. Тази артистка беше нейният идеал. Идеал за истински учен.

В този ред на мисли идеалният протеин е - 100% Протеин и нищо друго. Всичко останало е компромис и не е идеал.

И аз тъй  :) :) :)

08.09.08
21:35

Ultra Slow казеин - пуска амино за 20 часа напред:)

LA

09.09.08
05:50

Айде и аз да си кажа предпочитанията. За мен най-важните фактори са 2 - цената и вкуса.А и друг - задължително да е американски. Не робувам на марки и имена, защото дали е прословутия Оптимум, или не чак толкова известните Мега-Про и Американ Уей, това е ХРАНА ЗА ОРГАНИЗМА,нищо повече!!!! И е време подрастващите да разберат,ЧЕ НЕ ПРОТЕИНЪТ ДАВА РАЗЛИКАТА!!!! ТОВА,ЧЕ НЯКОЙ СИ Е е взел Оптимум за 140лв, а друг по-евтин американски за 90лв., познайте кой е постъпил по-правилно?

Другото, което гледам в един протеин е да няма соя! Нямам претенции дали е бленд от изолат, концентрат, казеини и яйчен албумин или само изолат. Важното еда не е само концентрат!!!

Това дали си взел Нектар,Синта,Мега-Про, Dymatize Elite, е все едно и също за организма ви!!!! Разберете го!!! Когато купувате протеин, правете си сметка да го пиемете по много, а не да си вземете скъп, от идеяга,че е вълшебен, а всъщност да го пестите!!!

СБ

09.09.08
06:13

казано от LawrenceTaylor на 09.09.08, 05:50:

Айде и аз да си кажа предпочитанията. За мен най-важните фактори са 2 - цената и вкуса.А и друг - задължително да е американски. Не робувам на марки и имена, защото дали е прословутия Оптимум, или не чак толкова известните Мега-Про и Американ Уей, това е ХРАНА ЗА ОРГАНИЗМА,нищо повече!!!! И е време подрастващите да разберат,ЧЕ НЕ ПРОТЕИНЪТ ДАВА РАЗЛИКАТА!!!! ТОВА,ЧЕ НЯКОЙ СИ Е е взел Оптимум за 140лв, а друг по-евтин американски за 90лв., познайте кой е постъпил по-правилно?

Другото, което гледам в един протеин е да няма соя! Нямам претенции дали е бленд от изолат, концентрат, казеини и яйчен албумин или само изолат. Важното еда не е само концентрат!!!

Това дали си взел Нектар,Синта,Мега-Про, Dymatize Elite, е все едно и също за организма ви!!!! Разберете го!!! Когато купувате протеин, правете си сметка да го пиемете по много, а не да си вземете скъп, от идеяга,че е вълшебен, а всъщност да го пестите!!!

Lawrence, само ако знаеш колко си прав... Който каквото иска да казва, познавам индустрията от вън навътре и най-важното, което съм разбрал за всичките години, за които съм активно трениращ (15 г.), е че цената не трябва да ви кара да пестите от добавките, за които си харчите парите. С други думи, пазарувайте си продукти според бюджета Ви и не пестете добавките, защото иначе просто си губите времето, парите и надеждите за правилно възстановяване. Всеки да се простира споре “чергата” си, както баба ми казва, но да му е комфортно, а не да се стресира, че му остават още 100 гр. от безценния протеин и на дали ще може да си го позволи не по-рано от след две седмици. Глобалните доставчици на Whey за индустрията в US са 3 производителя, които не сте и чували и от тези три доставчици си пазаруват и Оптимум, Дайматайз, Мега Про, Сайвейшън, Сънтракс, ЕАС, Чемпион и всички останали... Просто давам пример...

Nick K.

BO

09.09.08
06:44

За мене също не е водещо марката на протеина, отколкото профила(преди всичко количеството на протейн в една доза, отколкото бленда или чист изолат и т.н.) и конкурентната му цена.

09.09.08
08:04

Конкретно по темата - за мен водещото при избора на един протеин е съотношението цена/качество, като под качество разбирам съдържанието на белтъчини в една доза и това чрез какъв процес получен протеина (концентрат, изолат или бленда).  Вкуса, опаковката и рекламата нямат НИКАКВО значение :)

ВИ

09.09.08
09:35

Ето го и моето “видение” за идеално съдържание.
-Протеин : 40-45гр (4:1 казеин към суроватка). Казеина във всяко едно отношение превъзхожда суроватката, но има допълнителна полза за аминокиселинния профил от добавянето й вместо да е само казеин.
-Въглехдтрати: 10 грама от малтодекстрин или амилопектин
-Фибри - 10гр водноразтворими
-Мазнини - 3 гр омега 3, 1гр наситени
-Добавени елекролити
-Натрий- до 200мг, Калия трябва да е повече
-Абсолютно задължително храносмилателни ензими
-Ситно филтриран. На повечето пише че са “ултра”-фитрирани, но всъщност не са. Всеки може да разгледа и да види коя “пудра” е по фина. А това е важно  за храносмилането. Иначе се подува стомаха за известно време(същото става и ако няма ензими)
-Подсладител - Splenda (Sucralose)
-Вкус - изключително важен; консистенция - още повече

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1