08.09.08
22:04
Значи тежа 92 килограма, висок съм 183-4. По изчисления, трябва да приемам 200 гр. белтък. Това добре, сериозен съм, но днес се получи малко странно. Хранех се добре, през 2:30-3:00 часа, качествен протеин. Набавям необходимия белтък, но проблема възникна при ходенето до едното място. Та имах големи газове. Това задължително ли означава неусвоен протеин? И ако е така, значи тялото ми не може да усвои толкова протеин /200гр./, тогава как да го набавя? Бях разпределил порциите горе-долу по равно белтък, не повече от 35-40 на ядене. Предложения?
Значи няколко въпросчета - газовете със силна/неприятна миризма ли бяха или не?
Ако е първото означава, че не си усвоил добре протеинът. Яж на малки порции, не пий течности по време на ядене и никога не съпровождай високопротеиново ядене с плодове. Пробвай някой път месо + бананчета за десерт и ще видиш за какво говоря :D
Ако е второто, имаш проблеми с обработването на въглехидрати.
Приемай храносмилателни ензими.
Друго нещо - пиеш ли протеин на прах, ако да - какъв? От какви източници си набавяш протеина? Предполагам голяма част от тях са млечни продукти. Виж дали млечните продукти не ти причиняват газове, проблеми с изхождането и подобни.
Може да споделиш и диетата си, за да видим какви храни консумираш и какво евентуално може да ти причинява газове.
Успех!
Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 09.09.08 11:14.
Газовете нямаха неприятна миризма, даже не ги усетих, но бях значителни.
Това значи, че не приемам достатъчно ензими? Честно казано, мога да се съглася. Иначе каза, че не е хубаво да пия вода до като ям, а аз винаги си изпивам по 0.700-1. л. вода на хранене. Голям проблем?
Колкото до диетата ми, тя не е някаква строго определена по часове и минути, но всеки ден за закуска хапвам яйца /2-3 цели с 80-100 гр. гърдички/, след 2-3 часа отново месо, около 100-150 гр. После идва време за тренировка, хапвам 100 гр. месо и още 2-3 яйца + някакъв бърз въглехидрат. Тренировка, след това 150 гр. месо + доматена салатка. Ако има нещо сладичко след тренировката го хапвам. Следващото ми ядене е 40-50 минути преди да си легна. Тогава ям млечните продукти. Ако има извара, около 200 гр. Ако няма си забърквам един айрян от 2 кисели млека и си го изпивам. След това следват 8 часа сън, като никога не се будя през ноща за каквото и да било. Разбира се, случва се да променя някое ядене, да го изместя или да хапна нещо друго, но в общи линий това е режима към който се стремя. Сам забелязвам, че нямам ензими, от къде най-добре да си ги набавя, нещо леко което да хапна. И между кое хранене да са?
Пудри не приемам, не защото не искам или съм против, но нямам толкова пари за качествен продукт, а с боклуци не ми се занимава.
09.09.08
13:09
казано от Калоян Янкулов на 09.09.08, 11:13:
Значи няколко въпросчета - газовете със силна/неприятна миризма ли бяха или не?
Ако е първото означава, че не си усвоил добре протеинът. Яж на малки порции, не пий течности по време на ядене и никога не съпровождай високопротеиново ядене с плодове. Пробвай някой път месо + бананчета за десерт и ще видиш за какво говоря :D
Ако е второто, имаш проблеми с обработването на въглехидрати.
Приемай храносмилателни ензими.Друго нещо - пиеш ли протеин на прах, ако да - какъв? От какви източници си набавяш протеина? Предполагам голяма част от тях са млечни продукти. Виж дали млечните продукти не ти причиняват газове, проблеми с изхождането и подобни.
Може да споделиш и диетата си, за да видим какви храни консумираш и какво евентуално може да ти причинява газове.
Успех!
Какво пък пречат водата и плодовете???Аз пия много вода през деня и хапвам по някой друг плод.Особенно протеинова пудра+банани след тренировка и досега не съм имал проблеми :) май по скоро зависи дали имаш здрав стомах,не от друго
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 09.09.08 13:11.
Опира до много неща - и на хората, ядящи стъкла им е здрав стомахът, но едва ли всички биха го пробвали :)
kolev21, на твое място бих си опростил яденето от към храносмилане максимално. Примерно яйцата бих ги консумирал отделно от месото, особено ако са сварени. Бих ги правил на очи или бъркани. Пиенето, ако не можеш без него по време на ядене, може да пробваш лимонена вода (вода + лимон) или някакво студено чайче (ама не нестий, а ти да си правиш), ще се чувстваш по-комфортно с тях. Месото, ако можеш го прави на лек огън за по-дълго време.
Хранителни ензими се продават в магазина - има разни дори и в супермаркетите. Но както с другите добавки и при тези ще е хубаво да инвестираш в нещо на прилична цена. Поне хубавото е, че са на далеч по-ниски цени от протеините. Можеш да обърнеш внимание и на пробиотици. Предлагам ти да консумираш 1-2 ябълики дневно - помагат много на храносмилателната система. Ябълки, моркови (сокче особено), цвекло, разни други храни, богати на фибри и други помагат много. Виж в сайта, пълно е със статии за разни полезни храни.
Ако тва нещо продължава дълго, трябва да видиш да не си алергичен/съответно нетолерантен към нещо, което консумираш (имаше статия за хранителните нетолерантности наскоро).
Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 09.09.08 13:33.
Стоянчо, това към кого беше? :)
Калоян Янкулов, благодаря ти, че ме светна за някой не ясни за мен работи. Помогна ми. ;)
казано от kolev21 на 09.09.08, 18:36:
Стоянчо, това към кого беше? :)
Калоян Янкулов, благодаря ти, че ме светна за някой не ясни за мен работи. Помогна ми. ;)
Към теб.
kolev21, няма проблем - затова сме тук :) Дръж ни в течение как вървят нещата и кое ти помога.