малко помощ и препоръки

08.09.08
06:53

тай,здравейте,
мислех да си взема креатин фосфат,но от него само сила трябва да очаквам нали ? или и някой кг.може да кача от него (понеже това е моята цел )
после мислих за гейнар,но половинта кг. от него до колкото четох във нета ще са мазнини повечкото :)
та сега нещо съм се спрял на протеин и примерно ще си взема и декстроза,та какво мислите по въпроса ?
целта ми е да покача кг. и главно (зная,че всички мускули са важни),но искам да наблегна на гърди и ръка,гръдната обиколка да увелича и рачичката примерно 6/7см. до към март/април месец :) вазможно ли е (да вметна,имам известен “стаж” в залата,ако мога така да го нарека 6/7 месеца :P )
и какво вие бихте ми препоръчали,
Благодаря предварително.

Темата беше редактирана от Sonny на 08.09.08 06:56.

Дай малко повече инфо за себе си - години, мерки.

08.09.08
08:22

слаба работа (;
16г. ,65кг. около 1.75см. съм висок +-5/6см.
мерки....36см. рака,99см. гръдна :D

Мнението беше редактирано от Sonny на 08.09.08 08:27.

Значи първо в сайта има програми за маса,харесай си една и я спазвай.Второ,но най важно това е храненето (трябва да наблягаш ма месо,яйца,риба,млечни,ориз,картофи,макаронени и разни други)опитай се да си съставиш режим(в сайта ако потърсиш ще намериш някакви примерни)3-то за твоя стаж друго освен протеина и декстрозата,не мисля че ти трябват.Креатина по нататък и първо почни с монохидрат,а по нататък другите алтернативи (Етил естер,фосфат,трикреатин малтат и тн).

08.09.08
12:18

Здравейте, аз съм на 19 години и активно се занимавам с фитнес от 2 години :) пил съм всевъзможни пакове и т.н но разбрах че протеин аминокиселини и креатин както и добро хранене вършат доста по добра работа:) значи когато почнах да тренирам бях 15 см и бях 65 кг сега съм пак толкова висок но съм 80 кг.В момента пия суроватъчен протеин на JC ultra whey pro(по 90-100 гр на ден) , aминокиселини Universal amino 2700 (по 10 на ден) и по 10 гр креатин на ден (съответно преди и след тренировка),въпроса ми е следния сега ще си взема l-glutamine и искам някой да ми препоръча коя марка за този продукт си заслужава ,също така да ми кажете дали протеина и аминокиселините които пия са добри защото чета из доста доруми из нета и мненията са противоречиви и за 2та продукта :) а и за последно обмислям да си взема аргинин но не съм мн сигурен дали не си натварвам тялото вече с мн препарати ? благодаря ви предварително :)

08.09.08
14:24

казано от Sonny на 08.09.08, 06:53:

тай,здравейте,
мислех да си взема креатин фосфат,но от него само сила трябва да очаквам нали ? или и някой кг.може да кача от него (понеже това е моята цел )
после мислих за гейнар,но половинта кг. от него до колкото четох във нета ще са мазнини повечкото :)
та сега нещо съм се спрял на протеин и примерно ще си взема и декстроза,та какво мислите по въпроса ?
целта ми е да покача кг. и главно (зная,че всички мускули са важни),но искам да наблегна на гърди и ръка,гръдната обиколка да увелича и рачичката примерно 6/7см. до към март/април месец :) вазможно ли е (да вметна,имам известен “стаж” в залата,ако мога така да го нарека 6/7 месеца :P )
и какво вие бихте ми препоръчали,
Благодаря предварително.

Кой пък го изчисли че половината дето ще качиш от гейнър ще са мазнини??? Всеки е различен. Аз и по една кутия гейнър да пия на ден наред с храната не качвам мазнини. Имам колеги, които само като видят храна и затлъстяват. Това е най-индивидуалния спорт или по-скоро начин на живот. Забрави, че от една или 2 кутии каквото и да е може да усетиш нещо (освен ако не анаболен стероид или нещо прохормонално). Колкото до декстрозата, с нея можеш да си навлечеш много повече неприятности отколкото ползи. Първо, защото си е брутално манипулиране на инсулиновите нива, второ - големите количества захари, било то и най-лесно усвоимия като декстрозата предразполагат към разрастването на всякаква гадна чревна флора. И ако не се усетиш да взимаш големи количества пробиотици или да пиеш истинско кисело мляко можеш да си докараш такава готина дисбактериоза, че да не можеш да ядеш месеци наред. А това е гадно, изпитал съм го. Намери си един протеин, който ти изнася на джоба, колкото да си набавяш белтък и гледай работата ти да е да се храниш.
И друго - гърба къде го изостави от сметките???? Това е според мен най-важната, най-красива мускулна група. Много ми е смешно като видя някой да се перчи като пуяк с големи гърди, а отзад лопатките да му прозират през блузката и гърба да му е прав. Ръката пък не виждам как ще я качиш до 42см до март, април. Не да те разочаровам, обаче вече си тренирал 7 месеца и отсега нататък ще почваш да растеш все по-бавно. Но както казах това е най-индивидуалния спорт. Ако наистина постигнеш каквото си замислил. без да си унищожиш младия (предполагам) организъм, аз лично ще съм много щастлив, защото ще повярвам в натуралния бодибилдинг, че дори и в Дядо Коледа! За креатин фосфата ползвай търсачката на форума или питай Google. Макар че сега ти е момента да четеш за въглехидрати, протеини, мазнини, калории, гликемичен индекс и т.н.

08.09.08
21:08

казано от Lubo на 08.09.08, 12:18:

Здравейте, аз съм на 19 години и активно се занимавам с фитнес от 2 години :) пил съм всевъзможни пакове и т.н но разбрах че протеин аминокиселини и креатин както и добро хранене вършат доста по добра работа:) значи когато почнах да тренирам бях 15 см и бях 65 кг сега съм пак толкова висок но съм 80 кг.В момента пия суроватъчен протеин на JC ultra whey pro(по 90-100 гр на ден) , aминокиселини Universal amino 2700 (по 10 на ден) и по 10 гр креатин на ден (съответно преди и след тренировка),въпроса ми е следния сега ще си взема l-glutamine и искам някой да ми препоръча коя марка за този продукт си заслужава ,също така да ми кажете дали протеина и аминокиселините които пия са добри защото чета из доста доруми из нета и мненията са противоречиви и за 2та продукта :) а и за последно обмислям да си взема аргинин но не съм мн сигурен дали не си натварвам тялото вече с мн препарати ? благодаря ви предварително :)

Като прочета JC и получавам обриви. Не се лъжи друг път, за български марки добавки не си и помисляй.
Universal е хубава марка ама ги внасят тея дето бъркат JC-то в двора на село. Щото Universal такова амино нямат, 2700 ;-) Изобщо прецакал си се.

09.09.08
05:19

Не знам за вас но аз от такива теми вече брадясвам.......

09.09.08
13:23

Universal нямат амино 2700 ... silabg.com/bg/product/detail/bid/12/id/1446/page/4/UNIVERSAL%20NUTRITION-Amino%202700%20%20120%20tabs

09.09.08
14:25

казано от InSeNz на 09.09.08, 13:23:

Universal нямат амино 2700 ... silabg.com/bg/product/detail/bid/12/id/1446/page/4/UNIVERSAL%20NUTRITION-Amino%202700%20%20120%20tabs

Не мога да разбера какво твърдиш с този пост! Един приятел си взе амино2700 после искаше пак да си вземе, били свършили и този от магазина му препоръчал тези на JC под предлог че нямат никаква разлика...

09.09.08
15:14

Напълно нормално знаеш ли какви пари взимат от продажбите на техните продукти ... двойно, тройно.

09.09.08
18:43

Mда, Universal нямат амино 2700 ...
http://www.universalnutrition.com/

СБ

09.09.08
19:15

казано от butthead на 09.09.08, 18:43:

Mда, Universal нямат амино 2700 ...
http://www.universalnutrition.com/

Преди една минута слезнах от телефона с Universal и се оказа, че и Butthead и InSeNz са прави. Лично се заех да нищя това, защото ми беше странно какво става. Зададох им въпроса дали някога са имали Amino 2700 и те ми отговориха НЕ за USA.

,НО

AMINO 2700 наистина има и се произвежда единствено и само за International Distribution.

За малко се притесних, но сега ми стана ясно. Питах ги дали ако им пусна майл запитване, колко бързо биха ми потвърдили казаното по тел в писмена форма и те казаха, че ще отговорят веднага щом получат майла и че много чуждестранни клиенти на марката задавали същия въпрос.

Надявам се това да помогне...

Nick K.

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 09.09.08 19:25.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1