08.09.08
06:53
тай,здравейте,
мислех да си взема креатин фосфат,но от него само сила трябва да очаквам нали ? или и някой кг.може да кача от него (понеже това е моята цел )
после мислих за гейнар,но половинта кг. от него до колкото четох във нета ще са мазнини повечкото :)
та сега нещо съм се спрял на протеин и примерно ще си взема и декстроза,та какво мислите по въпроса ?
целта ми е да покача кг. и главно (зная,че всички мускули са важни),но искам да наблегна на гърди и ръка,гръдната обиколка да увелича и рачичката примерно 6/7см. до към март/април месец :) вазможно ли е (да вметна,имам известен “стаж” в залата,ако мога така да го нарека 6/7 месеца :P )
и какво вие бихте ми препоръчали,
Благодаря предварително.
Темата беше редактирана от Sonny на 08.09.08 06:56.
08.09.08
07:35
Дай малко повече инфо за себе си - години, мерки.
слаба работа (;
16г. ,65кг. около 1.75см. съм висок +-5/6см.
мерки....36см. рака,99см. гръдна :D
Мнението беше редактирано от Sonny на 08.09.08 08:27.
08.09.08
12:06
Значи първо в сайта има програми за маса,харесай си една и я спазвай.Второ,но най важно това е храненето (трябва да наблягаш ма месо,яйца,риба,млечни,ориз,картофи,макаронени и разни други)опитай се да си съставиш режим(в сайта ако потърсиш ще намериш някакви примерни)3-то за твоя стаж друго освен протеина и декстрозата,не мисля че ти трябват.Креатина по нататък и първо почни с монохидрат,а по нататък другите алтернативи (Етил естер,фосфат,трикреатин малтат и тн).
Здравейте, аз съм на 19 години и активно се занимавам с фитнес от 2 години :) пил съм всевъзможни пакове и т.н но разбрах че протеин аминокиселини и креатин както и добро хранене вършат доста по добра работа:) значи когато почнах да тренирам бях 15 см и бях 65 кг сега съм пак толкова висок но съм 80 кг.В момента пия суроватъчен протеин на JC ultra whey pro(по 90-100 гр на ден) , aминокиселини Universal amino 2700 (по 10 на ден) и по 10 гр креатин на ден (съответно преди и след тренировка),въпроса ми е следния сега ще си взема l-glutamine и искам някой да ми препоръча коя марка за този продукт си заслужава ,също така да ми кажете дали протеина и аминокиселините които пия са добри защото чета из доста доруми из нета и мненията са противоречиви и за 2та продукта :) а и за последно обмислям да си взема аргинин но не съм мн сигурен дали не си натварвам тялото вече с мн препарати ? благодаря ви предварително :)
казано от Sonny на 08.09.08, 06:53:
тай,здравейте,
мислех да си взема креатин фосфат,но от него само сила трябва да очаквам нали ? или и някой кг.може да кача от него (понеже това е моята цел )
после мислих за гейнар,но половинта кг. от него до колкото четох във нета ще са мазнини повечкото :)
та сега нещо съм се спрял на протеин и примерно ще си взема и декстроза,та какво мислите по въпроса ?
целта ми е да покача кг. и главно (зная,че всички мускули са важни),но искам да наблегна на гърди и ръка,гръдната обиколка да увелича и рачичката примерно 6/7см. до към март/април месец :) вазможно ли е (да вметна,имам известен “стаж” в залата,ако мога така да го нарека 6/7 месеца :P )
и какво вие бихте ми препоръчали,
Благодаря предварително.
Кой пък го изчисли че половината дето ще качиш от гейнър ще са мазнини??? Всеки е различен. Аз и по една кутия гейнър да пия на ден наред с храната не качвам мазнини. Имам колеги, които само като видят храна и затлъстяват. Това е най-индивидуалния спорт или по-скоро начин на живот. Забрави, че от една или 2 кутии каквото и да е може да усетиш нещо (освен ако не анаболен стероид или нещо прохормонално). Колкото до декстрозата, с нея можеш да си навлечеш много повече неприятности отколкото ползи. Първо, защото си е брутално манипулиране на инсулиновите нива, второ - големите количества захари, било то и най-лесно усвоимия като декстрозата предразполагат към разрастването на всякаква гадна чревна флора. И ако не се усетиш да взимаш големи количества пробиотици или да пиеш истинско кисело мляко можеш да си докараш такава готина дисбактериоза, че да не можеш да ядеш месеци наред. А това е гадно, изпитал съм го. Намери си един протеин, който ти изнася на джоба, колкото да си набавяш белтък и гледай работата ти да е да се храниш.
И друго - гърба къде го изостави от сметките???? Това е според мен най-важната, най-красива мускулна група. Много ми е смешно като видя някой да се перчи като пуяк с големи гърди, а отзад лопатките да му прозират през блузката и гърба да му е прав. Ръката пък не виждам как ще я качиш до 42см до март, април. Не да те разочаровам, обаче вече си тренирал 7 месеца и отсега нататък ще почваш да растеш все по-бавно. Но както казах това е най-индивидуалния спорт. Ако наистина постигнеш каквото си замислил. без да си унищожиш младия (предполагам) организъм, аз лично ще съм много щастлив, защото ще повярвам в натуралния бодибилдинг, че дори и в Дядо Коледа! За креатин фосфата ползвай търсачката на форума или питай Google. Макар че сега ти е момента да четеш за въглехидрати, протеини, мазнини, калории, гликемичен индекс и т.н.
казано от Lubo на 08.09.08, 12:18:
Здравейте, аз съм на 19 години и активно се занимавам с фитнес от 2 години :) пил съм всевъзможни пакове и т.н но разбрах че протеин аминокиселини и креатин както и добро хранене вършат доста по добра работа:) значи когато почнах да тренирам бях 15 см и бях 65 кг сега съм пак толкова висок но съм 80 кг.В момента пия суроватъчен протеин на JC ultra whey pro(по 90-100 гр на ден) , aминокиселини Universal amino 2700 (по 10 на ден) и по 10 гр креатин на ден (съответно преди и след тренировка),въпроса ми е следния сега ще си взема l-glutamine и искам някой да ми препоръча коя марка за този продукт си заслужава ,също така да ми кажете дали протеина и аминокиселините които пия са добри защото чета из доста доруми из нета и мненията са противоречиви и за 2та продукта :) а и за последно обмислям да си взема аргинин но не съм мн сигурен дали не си натварвам тялото вече с мн препарати ? благодаря ви предварително :)
Като прочета JC и получавам обриви. Не се лъжи друг път, за български марки добавки не си и помисляй.
Universal е хубава марка ама ги внасят тея дето бъркат JC-то в двора на село. Щото Universal такова амино нямат, 2700 ;-) Изобщо прецакал си се.
Universal нямат амино 2700 ... silabg.com/bg/product/detail/bid/12/id/1446/page/4/UNIVERSAL%20NUTRITION-Amino%202700%20%20120%20tabs
казано от InSeNz на 09.09.08, 13:23:
Universal нямат амино 2700 ... silabg.com/bg/product/detail/bid/12/id/1446/page/4/UNIVERSAL%20NUTRITION-Amino%202700%20%20120%20tabs
Не мога да разбера какво твърдиш с този пост! Един приятел си взе амино2700 после искаше пак да си вземе, били свършили и този от магазина му препоръчал тези на JC под предлог че нямат никаква разлика...
Напълно нормално знаеш ли какви пари взимат от продажбите на техните продукти ... двойно, тройно.
Mда, Universal нямат амино 2700 ...
http://www.universalnutrition.com/
09.09.08
19:15
казано от butthead на 09.09.08, 18:43:
Mда, Universal нямат амино 2700 ...
http://www.universalnutrition.com/
Преди една минута слезнах от телефона с Universal и се оказа, че и Butthead и InSeNz са прави. Лично се заех да нищя това, защото ми беше странно какво става. Зададох им въпроса дали някога са имали Amino 2700 и те ми отговориха НЕ за USA.
,НО
AMINO 2700 наистина има и се произвежда единствено и само за International Distribution.
За малко се притесних, но сега ми стана ясно. Питах ги дали ако им пусна майл запитване, колко бързо биха ми потвърдили казаното по тел в писмена форма и те казаха, че ще отговорят веднага щом получат майла и че много чуждестранни клиенти на марката задавали същия въпрос.
Надявам се това да помогне...
Nick K.
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 09.09.08 19:25.