10.09.08
11:42
В момента тренирам три-четири пъти седмично и пия креатин и 100% Gold Standard на ON. Удачно ли е да почна да пия и някакво амино? Какъв е най-удачно да си взема и по каква схема да комбинирам с останалите добавки? Тренирам за маса, имам бърз метаболизъм, нямам да чистя и имам добър релеф, но искам да кача още малко маса.
пс има ли смисъл да си взема и глутамин?
на 20 съм тренирам от година и половина, креатин и протеин пия от януари.
10.09.08
11:51
Увеличи приема на протеин на 4 дози в тренировъчен ден и на 3 в почивен,ако можеш да си позволиш и по 4 в почивен,перфектно. Така и не си споменал как се храниш - прави поне 5-6 яденета на ден - това ти е най-важно
10.09.08
12:54
казано от svgbg на 10.09.08, 11:42:
В момента тренирам три-четири пъти седмично и пия креатин и 100% Gold Standard на ON. Удачно ли е да почна да пия и някакво амино? Какъв е най-удачно да си взема и по каква схема да комбинирам с останалите добавки? Тренирам за маса, имам бърз метаболизъм, нямам да чистя и имам добър релеф, но искам да кача още малко маса.
пс има ли смисъл да си взема и глутамин?
на 20 съм тренирам от година и половина, креатин и протеин пия от януари.
Да може да си вземеш амино и глутамин и креатин . Креатина и глутамина ги пий по 5гр. преди и 5 гр. след тренировка
Кажи на какви аминото си се спрял на коя фирма ?
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 10.09.08 12:56.
Вместо още пари за амино можеш да увеличиш приема на протеин. Но принципно всичко изредено можеш да комбинираш.
10.09.08
13:23
Добре де,нали на опаковките и в статията в сайта пише да се приема само 5 гр. креатин на ден и че от по-големи дози няма смисъл. Защо всички препоръчвате по 10-15?
Съгласен съм, не взимай амино а увеличи приема на протеин по-ефикасно ще е!
Може да си вземеш глутамин. Но с мнението на FZKTWGS не съм напълно съгласен, ами ако креатина който взима не е монохидрат а е етил естер, малат, алкайн, фсфорат... Където дозата е между 1,5-3 грама :)
10.09.08
16:53
Браво Васко, направи 380 мнения! Нищо, че 90% от тях са бисери, все пак са мнения.
То и монохидрата ти е даден по 5 грама на ден, но всички които познавам го взимат по 8-10 на ден.
към автора:
Увеличи протеина, увеличи храненията, увеличи приема на вода.
10.09.08
17:14
казано от Kevin_Kostner на 10.09.08, 13:23:
Добре де,нали на опаковките и в статията в сайта пише да се приема само 5 гр. креатин на ден и че от по-големи дози няма смисъл. Защо всички препоръчвате по 10-15?
5 гр 30-40 минути преди тренировка и 5 гр веднага след тренировката.
В нетренировъчните по 5 грама сутрин на гладно с протеина, примерно : )
Аз от опаковките на креатина, който ми е минал през ръцете, това съм запомнил.
казано от death на 10.09.08, 16:53:
То и монохидрата ти е даден по 5 грама на ден
Честно казано ми писна от разбирачи, 5 грама е дадено за новите формули, на всички монохидрати (може да има изключения) пише следното:
В началото 5-7 дена зареждащ период по 20гр. дневно
5 на закуска, преди и след трен, преди лягане
след това 5 преди и след тренировка, в нетренировачни дни 5 сутринта.
Пред мен е вече празната кутия креатин (нова формула) и пише следното:
Доза-2,5 гр.
Дневна доза-5 гр.
Прием-Преди и след тренировка, в нетренировъчни дни една доза сутринта
Да не се приема от деца, кърмеши майки...
10.09.08
19:22
А на мен ми писна от малки пуберчета, които си мислят, че са хванали Бойко Борисов за мандарините като са качили 1-2 килограма и са сложили залепналите потничета за да впечатлят мацките по спирките.
Видях колко разбираш в темата ми за хард добавките - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/33649/
За това те съветвам като приятел, говори и спори за неща тогава, когато имаш поне малка представа, за какво иде реч.
казано от svgbg на 10.09.08, 21:18:
а амино на коя фирма да си взема и по колко да приемам ?
Наблегни на протеина. Иначе която искаш западна фирма си купи, аотносно дозата, никой не може да ти каже с точност.
11.09.08
13:19
казано от Vasko на 10.09.08, 17:26:
казано от death на 10.09.08, 16:53:
Пред мен е вече празната кутия креатин (нова формула) и пише следното:
Доза-2,5 гр.
Дневна доза-5 гр.
Прием-Преди и след тренировка, в нетренировъчни дни една доза сутринта
Да не се приема от деца, кърмеши майки...За CEE е така дозировката 2 гр.
Ако не е тайна коя кутия е пред теб ?
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 11.09.08 13:24.
11.09.08
16:14
Протеин по 3 дози на ден е предостатъчно
Креатина зависи много какъв е но не бива да се преминават 8-10гр за ден
А колкото до тебе ти ако имаш правилен хранителен режим и пиеш по 3 протеинови шейка качествен протеин на ден и смяташ че нямаш резултати
Има три вариянта:
1. Не тренираш правилно
2. Не спиш достатъчно
3. Бързаш да станеш като масивните батета в залата които тренират от 5-6 години в рамките на 1-2….
Ядене,сън, упражнения и постоянство му е майката !!!