29.08.08
21:15
Здравейте, искам да ви помоля за помощ, защото съм опитал всичко.
ръст - 190 см.
тегло - 60 кг.
бъзраст - 16 г.
гръдна обиколка - 90 см.
талия - 75 см.
ханш - 83 см.
обиколка на китка - 18 см.
обиколка на глезен - 25 см.
спортуване - от 2 месеца не(преди ходих на фитнес(сряда и неделя почивка за по 1 час - тренировка.), колоездене, плуване
хранителни режими - не
заболявания или неразположение към такива - не
работа - без физически или интелектуален труд
добавки - взимал съм гейнари, съроватъчен протеин и креатин(бих приемал препорачани, за да постигна ефект)
искам - да покача много бързо мускулна маса с траен ефект
Опитвал сам и неща от рода на упражнения за разтягане на мусколите и други подобни, но без ефект.
Благодаря.
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 05.09.08 18:29.
29.08.08
22:23
“хранителни режими - не ” Е няма как да стане без такъв.Примерно ако ядеш само зеленчуци няма да направиш мускУли... Още нещо-трябва постоянство,ММ не се прави за месец-два или както казваш “бързо”,бързо можеш да качиш сланини,даже и това е съмнително.
P.S. МускУлна маса се пише.
Мнението беше редактирано от Траян Атанасов на 29.08.08 22:25.
29.08.08
22:46
1-во най голяма грешка е че нямаш хранителен режим,но на тези кг може да ядеш всичко така че не е фатално.Яж в големи количества месо,яйца,риба,млечни,тестени,ориз,картофи,макарони много хляб яж при всяко ядене.Калории ти трябват и то мнооого 190 см 60 кг трябва да ядеш много,ако искаш резултат.Тренирай във фитнеса малко с програма за начинаещи,а после виж в сайта някоя програма за маса и я фащай за ушите.Намали кардиото 1 път на седмица ти стига.Съветвам те да не харчиш пари за скъпи добави,а да наблягаш още повече на храната,ако все пак си купуваш нещо само Геинер и то след кат приключиш с програмата за начинаещи.МНОГО ЯДЕНЕ И ТЕЖКИ ТРЕНИРОВКИ това е!
А някой неможе ли да ми каже какво точно да правя в сайта има много тренировки, диети .... аз кое да птравя..?
02.09.08
13:16
***Хранене - яж поне по 4 пъти на ден. Стреми се да ядеш много месо, яйца, картофи, ориз, овесени ядки, извара, сирена и т.н.
***Тренировки - ако преди не си тренирал започни да правиш кръгови тренировки (има някъде показани и в сайт-а), т.е. в една тренировка да тренираш всички мускулни групи по малко. След първия месец вече се насочи към отделни тренировки за отделните мускулни групи.Примерно:
1 ден - гърди бицепс | 2 ден - почивка | 3ти ден - гръб трицепс | 4ти ден - почивка | 5ти ден - крака рамо | 6ти ден - почивка.
Т.е. тренирай през ден. Тренирай с базови упражнения като :
гърди - обикновена лежанка, наклонена лежанка, кофички , избутване на дъмбел от лег/полулег и т.н.
гръб - мечка,тяга,чукове,набирания
бицепс - сгъване от стоеж с лост, скотово
трицепс - френско,избутване от лег с тесен хват, кофички
рамо - арнолд изтласквания,разтваряне на ръцете в страни, милитари изтласкване
крака - клек, лег преса и т.н.
***Хранителни добавки - или си купувай скъпи и чуждестранни, или изобщо не си купувай. В твоя случай ти трябва гейнър или протеин.
П.П. пише се мусУлна маса :)
02.09.08
16:54
Бе, маса се качва с ядене, друг начин няма.
02.09.08
18:11
казано от Fittipaldi на 02.09.08, 16:54:
Бе, маса се качва с ядене, друг начин няма.
Ако искаш да надебелееш - това е начинът. Ако искаш да имаш хубаво мускулесто тяло и да си едър - тренирай и яж.
казано от MI5 на 02.09.08, 13:16:
П.П. пише се мусУлна маса :)
:lol: :lol: :lol:
Казаха ти всичко, гледай да ядеш поне 4-5 пъти на ден по много. Ако взимаш хранителна добавка-гейнер или протеин щи свърши най-добра работа креатин за по-късно. Като си изготвиш хранителен режим пиши!
02.09.08
21:59
казано от Klp на 29.08.08, 21:15:
ръст - 190 см.
тегло - 60 кг.
бъзраст - 16 г.
Аз такова нещо не съм виждал в живота си! ЯЖ БЕ дебелей..аз познавам момче на твойте години 1.90 73 килограма и е СКЕЛЕТ даже ме е страх да го погледна ти изобщо съществуваш ли???
Не се занимаваи с глупости почвай да ядеш редовно и по много и от всичко! кви упражнения да правиш на какво?
Аз незнам дали съфорумците са виждали човек 1.90 - 70кг явно не.. а ти си 60!
Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 02.09.08 22:03.
Как го разкритукува :-)
Аз пък съм на 15 182 санта 72 кила и изглеждам с дрехи дебеееел ама наитина дебеееел! Имам много широк гръден кош :-)
8.00 часа:
250 г овесени ядки с литър мляко;
мултивитамини и минерали
11 часа:
сандвич с пилешко - 250г
и 100г сирене или кашкавал, всичко в три
филийки пълнозърнест хляб
2 часа:
пилешка пържола с сварени картофи и
зеленчуци
4 часа:
200г макарони или друга паста; 150г сирене;
няколко яйчни жълтъка
7 часа:
200 г месо и 200г варен ориз
9 часа:
плодове и 40г суроватъчен протеин
Това меню добре ли е щоtо досега не сам имал режим или ядене по часове...ако трябва нещо допалнителнo кажете :)
Мнението беше редактирано от Marto на 03.09.08 01:40.
03.09.08
10:57
Купи си една торта и я глътни :)
сега ще почнат туй яж туй не.. ти просто трябва да ядеш от всичко по много като едиствено внимаваш с холестерола... гледай си кръвното
Имаш супер бърз метаболизъм можеш да ядеш каквото си искаш..(искам и аз така :( )
И целта ти е да покачваш мазнини и мускулна маса (дано не си от ревлиовците тип “нямам плочки Буааа”)
03.09.08
12:17
казано от Klp на 03.09.08, 01:39:
8.00 часа:
250 г овесени ядки с литър мляко;
мултивитамини и минерали11 часа:
сандвич с пилешко - 250г
и 100г сирене или кашкавал, всичко в три
филийки пълнозърнест хляб2 часа:
пилешка пържола с сварени картофи и
зеленчуци4 часа:
200г макарони или друга паста; 150г сирене;
няколко яйчни жълтъка7 часа:
200 г месо и 200г варен ориз9 часа:
плодове и 40г суроватъчен протеинТова меню добре ли е щоtо досега не сам имал режим или ядене по часове...ако трябва нещо допалнителнo кажете :)
Добър е този режим, за твойте 60кг ако се храниш така и тренираш усилено лека-полека ще почнеш да качваш килограми, по нататък може да се наложи да увеличиш количеството.
казано от raider на 04.09.08, 08:34:
А тези няколко яйчни жълтъка в 4 за какво са.
За цвят.... Не, сериозно, няма снисъл от тях, ако ше се спазва стриктен хр. режим. А пък и на 60 кг 1.90 не съм убеден че ще може да погълне толко храна, но нека пробва. Ако успее да се храни по този режим няма как да не почне да качва.
ПП. Честно казано на тези килограми и ръст бих го посъветвал просто да яде през 2 часа без голямо значение какво точно.
Мнението беше редактирано от ozo на 04.09.08 18:07.
Ozo започнах по този хранителен режим но сега като каза “бих го посъветвал да яде през 2-часа” се чудя кое е по добре ...
казано от Klp на 04.09.08, 22:06:
Ozo започнах по този хранителен режим но сега като каза “бих го посъветвал да яде през 2-часа” се чудя кое е по добре ...
Спри да се чудиш и започвай да се храниш. Последното нещо, което ти трябва в момента, е режим. Спазвай някакви основни рамки на здравословно хранене (тоест просто не ядеш откровените боклуци и толкова, без мисли за мазнини и въглехидрати или сметки) и яж като за двама. Дали ще ядеш през 2 часа, през 1 час или нон-стоп ще дъвчеш нещо не е толкова съществено. Просто яж страшно много, че с тия кила на твоя ръст е притеснително положението, дори въпреки възрастта, която така или иначе предполага покачване на килограмите до 2-3 години.
08.09.08
09:19
почвай да ядеш и след 1 година на инжекцион :) друг начин не виждам...
Хората ти го казаха. Яж, после пак яж, а след това яж още... :)
А те и инжекциите няма да те оправят, требват си кг. :)
08.09.08
17:40
казано от DiscoveryCold на 02.09.08, 21:59:
казано от Klp на 29.08.08, 21:15:
ръст - 190 см.
тегло - 60 кг.
бъзраст - 16 г.Аз такова нещо не съм виждал в живота си! ЯЖ БЕ дебелей..аз познавам момче на твойте години 1.90 73 килограма и е СКЕЛЕТ даже ме е страх да го погледна ти изобщо съществуваш ли???
Не се занимаваи с глупости почвай да ядеш редовно и по много и от всичко! кви упражнения да правиш на какво?
Аз незнам дали съфорумците са виждали човек 1.90 - 70кг явно не.. а ти си 60!
Хаха аз пък съм виждал. Едно приятелче е 2.02 м и е не повече от 70 кг... таа малко неща може да ме учудят.
А по темата - браво пич, като гледам поне се вслушваш в съветите и ЯДЕШ, а не питаш веднага за вълшебни добавки. :)
Искам да си взема Animal Pack, но искам да видя и вие какво ще ме посъветвате да си помогна че да си помогна към яденето :)
казано от Klp на 08.09.08, 20:01:
Искам да си взема Animal Pack, но искам да видя и вие какво ще ме посъветвате да си помогна че да си помогна към яденето :)
Абе пич...анимал пак и да си го вземеш - файда няма да има. Пака, или пъмпа или квото и да е било от серията анимал ще има полза едва когато има какво аджеба да подобрят, да подобрят вече изграденото с яко ядене. И стига с тез добавки - единствено протеин би било добре. Стига акъли - маса се прави на маса.
ПП. След като ми прочетеш поста - хапни нещо :)
Haha като ви чета съветите ми се струва,че искате да го угоите за коледа момчето ,недейте така преяждането не е много здравословно :) Знам,че го правите за добро,но не прекалявайте с яденето,че... :))))))))))
към автора- бих те посъветвал да добавиш и бавни въглехидрати и шоколад преди лягане- например спагети до отказ и някакъв шоколадов десерт (шок.вафла,шоколад или нещо друго сладко)
Мнението беше редактирано от smokee на 11.09.08 04:47.
11.09.08
04:54
Шоколад преди лягане ми се струва меко казано неуместно :)
казано от Kevin_Kostner на 11.09.08, 04:54:
Шоколад преди лягане ми се струва меко казано неуместно :)
Защо? Това са мазнинки...
казано от smokee на 11.09.08, 04:55:
Защо? Това са мазнинки...
Безкрайно вредни при това (от всички мазнини, които са наистина полезни за много неща, защо да са точно тези, които са почти единствените яко вредни?). Въглехидратите там също не са от добре отразяващите се. Изобщо, шоколада е добре да се избягва от всеки, който си държи на здравето. Пък и става дума за мускули, а такива с шоколад няма да станат.
11.09.08
10:26
казано от smokee на 11.09.08, 04:39:
)
към автора- бих те посъветвал да добавиш и бавни въглехидрати и шоколад преди лягане- например спагети до отказ и някакъв шоколадов десерт (шок.вафла,шоколад или нещо друго сладко)
:D :D :D
казано от smokee на 11.09.08, 04:39:
Haha като ви чета съветите ми се струва,че искате да го угоите за коледа момчето ,недейте така преяждането не е много здравословно :) Знам,че го правите за добро,но не прекалявайте с яденето,че... :))))))))))
И аз като ти чета съветите, май искаш да го угоиш за коледа ;)
11.09.08
16:18
Бе да яде да надебелее малко... човека е буквално скелет а вие щял да натрупа мас от сладкиши ЕМ СУПЕР това също му трябва..
Пак ще кажа както по горе просто ядеш като гледаш да не си пълниш стомаха със шитни като тиквички и краставици :D
Малее ако имах възможност да ям като теб щяха да ме изгонят от вкъщи бе човек :P
12.09.08
07:24
“Как да покача мускулна маса?”
..
С здраво хранене колега , иначе не става и то не да се натъпчеш а после 5 часа да не ядеш нищо, ами разделяш на 5-6 хранения на ден и спазваш режим. Не е никак лесна работа особенно в забързаното ни ежедневие да се храниш по 6 пъти, като няма време и за 2 пъти на ден при повечето хора, както е , ама какво да се прави трябва да си направиш и режим и да си го спазваш!
smokee писахте ли го в “Бисери от форума” ? :)
Що не го посъветва да изяжда 600гр бяла захар преди лягане, с 1кг бял хляб?
21.09.08
12:31
Здравей , мога да ти предложа програма за качване на теглото , но тъй като си непълнолетен , трябва да доидеш с някой от родителите си. Трябва да знаеш , че трайни резултати се постигат с постоянство и упоритост , и не става бързо както ти искаш.
Ако се интересуваш сериозно можеш да се свържеш с мен на телефон : 0899624537 , чрез e-mail : dln_@abv.bg ili skype: bendida50
спагети до отказ и 5 порции мъртва тяга до златист оттенък-тфа е формулата!!
22.09.08
09:24
Какво ще рече 5 порций мъртва тяга?