11.09.08
11:14
Значи от 3 години тренирам досега нищо не съм зимал и реших да си взема, защото все на едно и също ниво седя от 6-7 месеца ! Та взех си на BioTechUSA аминокиселини Liver X2121 и суроватъчен протеин на SportPharma Just-Whey. Тренирам вторник, четвъртък, събута. Въпроса ми е как да ги комбинирам, кога да пия едното кога другото и тн.?
Протеина преди и след тренировка, тогава може и аминокиселини. В нетренировъчен ден сутрин на гладно 1 суроватка и следобед между храненията още 1 доза, като маините също си ги пиеш в нетренировъчен. Могат да се пият заедно, могат и по отделно.
11.09.08
12:21
Ами според мене протеина Преди и След Тренировката ,а амините сутрин на гладно и вечер преди сън (може и между някое хранене да вкараш още амини)
зависи по кое време на деня тренираш.
аз предпочитам бавни протеини или блендове и си ги пия сутрин и преди лягане, а аминките преди и след тренировка - просто така ми се връзва на тренироките и храненето.
11.09.08
14:20
Аз имам същото питане.Амините са ми Universal 2700,а протеина ASN Bargain whey.Аз пия по 4 амини на ден.В тренировъчен ден 2 преди и две след тренировка,а в нетренировъчен две сутрин и две вечер.Що се отнася до протеина-3 дози в тренировъчен:половинка преди тренировка,една след тренировка и една по-нататук през деня.В нетренировъчен ден пия по една доза.Понякога ходя да плувам в нетренировъчен ден и пия амините преди и след плуване.Правилно ли постъпвам?
11.09.08
17:36
Съдейки по количеството, мисля, че да. Може и по-добра комбинация, ако имаш възможност да увеличиш приема на аминокиселините. Аз лично не бих ги спирал сутрин, независимо от типа на деня (по принцип и не ми допада разделянето на храненията на тренировъчен / нетренировъчен ден).
11.09.08
17:48
Чудех се дали с тея 3 пъти протеин през тренировъчния ден няма да се предозирам,все пак съм около 68-70 килограма.
Аз не съм чувал все още за предозиране с протеин. Най-много да получиш газове или стомашно разстройство. Но от 3 дози ми звучи абсурдно ;)
11.09.08
18:29
казано от Vlado89 на 11.09.08, 18:20:
Аз не съм чувал все още за предозиране с протеин. Най-много да получиш газове или стомашно разстройство. Но от 3 дози ми звучи абсурдно ;)
Със сигурност няма начин да предозираш с протеин от три дози... Дори и газове ме съмнява да имаш (не че историята не помни изпълнения от подобен характер само от една доза де... ;) )