14.09.08
11:59
Имам няколко въпроса относно взимането на хранителните добавки - висок съм 176 (+/- 10;20см), тежа 52кг, 16г:
- първо ме интересува протеЙна как се взима, креатина и аминото. Един приятел, той мноу ги разбира нещата (вече 4 месеца ходи на фитнес и тренира по програмата на Рониту от последния брой на списание ФЛЕКСА), ми каза да пия протеЙна 33,18 минути преди тренировката и “горе долу” 12,27 минути разделено от креатина. След като свърша тренировката да пия 5 броя аминокиселини и след 28,59 минути още една доза протеЙн.
И сега аз се чудя не може ли да пия по 4 броя аминокиселини, че като ги смятам да ми стигне едно шишенце за 3 месеца? И също се чудя как да измеря точно протеЙна? Ако лъжицата е с 1 грам по-празна няма ли да ми се отрази на мускулите? Ами ако пък е с 1г по-пълна да не ми навреди на здравето :D Ами ако добавя декстроза към протеЙна да спестя 5 лева нали ще стана по-як? Или па направо да греба захар с лъжицата? Мисля да си купя на НУТРИМ протеЙна ABSOLUTE GARBAGE 10000%. Той по-добър ли е от ISO SHIT на БиоГЕЙм?
- другиЯ въпрос, дето ма интересува е колко време да ги пия тез добавки? Един месец стига ли да ми увеличат рАката с малко (10-12 см). Сега ми е 27см да ми стане някаде 40см.
- После като набера опит в залата, след като потренирам 2 месеца, мога ли да вземам по-хард добавки? Един приятел ми похвали страшна добавка много сила давала. Мисля, че се казваше декадураболин май беше. Мисля да я пробвам.
Еми добре, мерси на всички за вниманието и моля ви давайте мнения, защото съм объркан и не знам какво да прая.
“На който не му е харесала темата шега да се гръмне :D”
Ако темата беше малко по - сериозно структурирана за този проблем може би щеше да я оставя. В този вид обаче просто няма място в този форум мисля.
Георги Гайдов
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 14.09.08 16:08.
Предполагам модераторите няма да ти позволят да си развяваш байряка повече тук...
14.09.08
13:22
казано от Финдо на 14.09.08, 12:05:
Предполагам модераторите няма да ти позволят да си развяваш байряка повече тук...
Що бе! По скоро апелирам, ако има проблем, да преместят темата в друг раздел, но аз се попилях от смях - постинга е много як и наистина улавя много от абсурдите, които виждаме, чуваме или четем всеки ден! Ха-ха, дори ще е добре да се продължи темата, давайки подобни съвети, в същия тон, на младия човек. Истинските начинаещи ням да се заблудят, защото освен че на моменти е доста очевидно, дори в самото заглавие на темата е пояснено, че е шега.
14.09.08
13:24
казано от Kazaka на 14.09.08, 12:40:
изо шита е добър ;)
ABSOLUTE GARBAGE 10000% е още по-добър - в първия момент се заблудих, че е истинска марка! :)
14.09.08
13:57
Хареса ми
14.09.08
14:16
Нямам думи... просто не знам какво да кажа. Тази тема илюстрира с безграничния си и суров сърказъм, РЕАЛНО една жалка истина, която цари от години и съсипва здравето на подрастващите... хвърля им парите на вятъра... разочарова очакванията им.
Много пъти ние всички от екипа на Сила, пишем тук и отговаряме на “деца”, задаващи въпроси, провокирани от изречението “... абе един приятел ми каза че това и онова.... и това ше стана да си е**** м****... ” губим наджда, че нещата някога ще се оправят.
Ако трябва да се разбие на подтеми написаното по-горе, ще изглежда така:
-Няма магическо хапче, протеин, фат бърнър, стероид, прохормон, аминокиселини, креатин, глутамин и т.н.
-Ако нямаш достатъчно пари за добавки, по добре ги дай за храна!
-Ако си си купил добавки, недей да ги пестиш - парите ти отиват на вятъра!
-Ако имаш стаж в залата, по малко от 1 година - ТИ нямаш стаж... ТИ просто все още се учиш!
-Ако си под 20 години, с една година стаж в залата, то не ти трябва нищо повече от Протеин, Глутамин, Креатин!
-Ако си под 25 години, думита стероиди и анаболи са ТАБУ!
-Ако си начинаещ чети за това, което те интересува, а не слушай псевдо разбирачите, които ти мислят “доброто”!
-Ако си под 21 мисли за 2 неща преди да направиш каквато и да е стъпка напред към това да станеш по-голям!
*** твоето здраве СЕГА
*** твоето здраве СЛЕД 30 ГОДИНИ
Не живейте с мисълта да стане по-големи на всяка цена възможно най-бързо, защото това е процес и отнема години. Каквото правите, единствената причина, поради която трябва да го правите е една:
ПРАВЕТЕ ГО ЗАРАДИ СЕБЕ СИ - ВИНАГИ (тази идеология трябва да се следва относно всичко, не само фитнеса, ако някога искате да сте наистина успешни в нещо... всичко друго е BS)
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 14.09.08 14:18.
14.09.08
14:51
Много добър отговор и “превод” от страна на СИЛА.бг
Благодаря за подкрепата и обяснението, че на някои им е трудно да зацепат. ;)
Предлагам всички начинаещи да прочетат постовете и да се замислят поне малко.
И разберете закона: “колкото по-бързо изградите нещо, толкова по-бързо го губите”, т.е. времето за постигането на дадени резултати е пропорционално на времето, за което ще задържите тези резултати.
Якоооооо! ;) “ъм да те питам за една добавкъ, ....митан - как да го пия” - подобен случай от преди 2 седмици! :)
Дам и този тип “разбиращи фитнес маняци” с голям проблем, станаха доста в сайта и попринцип.....не дай си боже някой наистина нов в тая област да допре до техни съвети!!! В последните две год. всички взеха много да разбират от фитнес, добавки и др. Повечето отиват в някои магазин с целта да вземат нещо за качване....независимо, че не са много на ясно какво им трябва ;) , а пройзводителите, дистребуторите само тва и чакат ( ПОВЕЧЕТО ).
Ето ви малък пример: -Какво ще ядеш?
-Яйца, но ще ги направя по-рохки,за да ги смеля по-бързо (на прост език обяснено)
...и в ентусязма си да покаже, че е от разбиращите...-А тъй ли...?!Ти на к’во си ги мелиш?