Как можем да повишим имунната си система за постоянно?

15.09.08
16:17

Та понеже този форум, освен за фитнес , добавки и хранене е и за здравословен начин на живот, реших да пусна тази интересна поне за мен тема. Та въпросът е как аджеба може да се увеличи имунната система за постоянно или за по-продължителен период от време? Аз например знам от един доста уважаван кардиолог тук в София, че редовното даване на кръв(примерно 4 пъти в година
) води до стимулиране на имунната система поради необходимостта от произвеждането на нова кръв. Също имаше и една много полезна химия, хапчета на една известна швейцарска фирма, която обаче в момента забравих как се казва, която за сравнително дълъг период(около половин година) увеличава имунната защита. Цената беше 60-70лв. Айде и вие дайте мнения, мисля, че темата е интересна и най-вече полезна!

15.09.08
16:23

Яж качествена храна(+ хр. добавки, но те не са задължителни), живей спокойно (без стрес), не се друсай, не пуши и не пий алкохол и имунната ти система няма да те предаде.

Няма отговор на въпроса ти. Първо, защото имунната система е непостоянна. И второ, защото има различни клетки, участващи в имунната защита, различни функции, често противоречиви, а не знаеш какво ще те удари и не винаги е удачно да акцентираш на точно определена имунна защита.

Храненето е основният фактор. Яж зеленчуци, месо, плодове, избягвай тежките храни, коли, фанти, алкохоли и постоянно преяждане и с малко късмет ще имаш здрава имунна защита.

Понеже идва сезонът на гриповете, можеш да опиташ и друго: хапчетата Респивакс.
Идеята е подобна на ваксината.
Съдржат умъртвени бактериални култури. Стафилококи, инфлуенца, пневмония и други. Идеята е, че организмът лесно започва да ги разпознава и е подготвен за атака.
Български са и са крайно евтини.
Цикълът им е мисля 4 седмици, като можеш да се консултираш с лекар. Могат да се изпозлват и за лечение.
Имат имуномодулиращ и имуностимулиращ ефект, при мен помогнаха доста.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 15.09.08 16:35.

15.09.08
17:39

Ами аз по принцип нито се друсам, нито пуша вече(пуших близо осем години, ама от 4 не съм слагал цигара в устата си), не пия, опитвам се и да внимавам какво ям. Тази тема я пускам, защото малко по-големите от нас(аз съм 82 набор) помнят как едно време лекарите лекуваха болестите на малки и големи - общо взето тогава имаше два антибиотика и те изписваха единия + витамин Ц, а като не стане с него, изписваха другия + витамин Ц. А аз бях от по-болнавите и колко хапове съм изгълтвал всяла зима като бях по-малък няма да ви казвам. Та беше ми интересно и други мнения да чуя по въпроса, а по-скоро исках да знам вие правите ли нещо по този въпрос(без хапчета - ефектът от тях първо е временен, второ - доста противоречив). Знам,че медът е доста полезен за имунната система по принцип. А за зеленчуците и месото...по принцип сте прави, но вече и в тях има толкова химия, че не знам...например преди време(не толкова отдавна) на пазара бяха пуснали някакво зеле, дето го гледали около кремиковци, съответно фрашкано с нитрати и тежки метали...и за месата мога да ви отворя на това-онова и то от първа ръка, щото баща ми 30-на години беше колбасар, ама айде няма, че да не станат повечето от вас вегетарианци, тогава ви отидоха и хранителни режими и всичко.

Мнението беше редактирано от NastyNas на 15.09.08 17:39.

15.09.08
17:48

Качествена храна,без алкохол и цигари и най-вече спокоен живот без стрес. Стреса може да те унищожи буквално, ако ще и по най-здравословния начин да живееш.

15.09.08
18:17

Последните две зими гълтам хапчета “Имунал” и не съм боледувал през тях.Преди това карах по два-три пъти на сезон кашлица,температура.Не е за разправяне.Имунала е билков препарат.100 таблеткиХ500 милиграма:Коприва-60мг,Шипка-60мг,Невен-45 мг,Босилек-40мг,Жиловлек-25мг, Орех-20мг, Ехинацея-80мг,Микрокр. целулоза-170мг.
Вземах 2-3 пъти по 1 таблетка,а при епидемии 3Х2.
Освен това при леки хреми и настинки може да се прилагат локално,местно действащи препарати.Да речем при хрема-намазване на носа отвътре с Ментол-маз в тубички или някакви капки.За дразнещо гърло смучене на Проповит-Ц.Приготвя се от пчелен клей-прополис+ментолово и евкалиптово масло.Вместо Проповит може по-силните таблетки Ефизол.Смучат се през 3-4 часа по една.

15.09.08
18:57

Аааааа Проповит-Е и Проповит-Ц си пия всеки път като ме позаболи гърлото, само че пердаша конски дози - по една опаковка на ден, и смея да кажа, че работи!

15.09.08
20:14

Отначало при леки настинки е добре да се почне с леки неща.Хапчета за смучене.Мазане на носа с Ментол или капки.При лека температура малко 1/2-1 аналгин или 1-2 аспирина.Обаче да се знай,че дразни стомаха.Да се взема по време на хранене или специалния аспирин по аптеките.Или малко парацетамол.Той не бива да се предозира!Токсичен е за черния дроб при надхвърляне на определена доза,под нея спокойно може да се използва.Аз съм много доволен и от фервекс(съдържа парацетамол,витамин С и др).Има много бърз ефект.Понякога след него получавам цистит ,понеже не е антибиотик.Не изчиства всички бактерии.Тия неща аналгин,аспирин,парацетамол подтискат възпалението,понижават температурата.Обаче могат да подтиснат и имунитета.Най-добре да се комбинират с имуномодулатори(имуностимуланти) като Имунал.Както казх е приготвен от натурални продукти.При вземането му имунитетът временно се повишава и препаратът е подходящ за студените сезони.Все пак внимателно даже с натуралните продукти.Добре е да не се надхвърля максималната дневна доза както правиш с Проповита.

16.09.08
08:38

Аз четох на Арнолд едно изказване в което твърди, че най-добре въздейства на имунната система 15 мин физзарядка рано сутрин веднага след ставане (преди ядене) пък нз аз днес правих такова нещо мн добре се чувствам по-добре те сабужда отколкото кафето ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1