08.09.08
13:13
Занимавам се то 9 месеца със Фитнес през тез 9 месеца не съм взимал никакви хр.добавки но от няколко седмици се чудя дали да си зема а въпросът ви е следния Креатинът може ли да се съчетае с аминокиселините добре ли е или вредно ли е да се съчетават и 2 те на 1
Периода на пиене ще е 1 месец месец и половинва мах
185см 88 кг съм
и ако може някои по подробно да ми обясни за какво точно сбужат 2 те добавки
аз до колкото знам и съм прочел тук там знам че креатина задържа вода и дава сила а за аминото знам че те възтановяват мусколите и ге държат стегнати
Някви Странични ефекти
Благодаря
Темата беше редактирана от Stan4o на 08.09.08 13:14.
08.09.08
14:04
Друго не ти трябва да знаеш:)
Някой др с по пълно мнение съвет
Мнението беше редактирано от Stan4o на 09.09.08 08:59.
Ами всички ще ти кажат да вземеш монохидрат, аз бих се въздържал от подобен коментар, по простата причина че предпочитам новите формули, най-доволен съм от етил естера! Монохидрата задържа вода, по-трудно се усвоява... Както и да е
От аминокиселините неможе да ти стане нищо, само че трябва да приемаш повече от написаното на етикета (0,35 грама на кг телесна маса (не съм го казал аз) )
Ами тези аминокиселини дето ги гледах и мисля ги земам са на BCAA 240 таблетки не на грамаж
казано от Vasko на 09.09.08, 20:46:
Ами всички ще ти кажат да вземеш монохидрат, аз бих се въздържал от подобен коментар, по простата причина че предпочитам новите формули, най-доволен съм от етил естера! Монохидрата задържа вода, по-трудно се усвоява... Както и да е
От аминокиселините неможе да ти стане нищо, само че трябва да приемаш повече от написаното на етикета (0,35 грама на кг телесна маса (не съм го казал аз) )
Съгласен съм, че монохидрата не е добра идея. Едно че задържа течност в мускулите и след време ефектът от него намалява, едно че вреди на вътрешните органи и най-вече на бъбреците. Аз също бих препоръчал етил-естер или кре-алкалин(май така се казваше, да ме поправи някой ако греша). Не вредят толкова много, не задържат вода и ефекта от тях е по-дълготраен. Е, и цената е различна, но в крайна сметка обикновено получаваме това, за което плащаме, нали?
10.09.08
06:56
И с какво толкова вреди монохидрата,ако може да узнаем :)
И на мене ми стана интересно с какво вреди монохидрата, само да ти дам за пример пих монохидртат 2 месеца като и през двата месеца съм си правил излседвания на целия кръвен профил, и знаеш ли какво нямаше нищо извън границите си.
казано от Kevin_Kostner на 10.09.08, 06:56:
И с какво толкова вреди монохидрата,ако може да узнаем :)
Изсушава бъбреците, така да се каже. Ако си имал бъбречни проблеми не е добре да го пиеш, това го пише дори на опаковките на монохидратите. Останалото съм ти го обяснил по-горе.
Мнението беше редактирано от NastyNas на 15.09.08 16:22.
15.09.08
18:25
казано от tonu на 10.09.08, 07:27:
И на мене ми стана интересно с какво вреди монохидрата, само да ти дам за пример пих монохидртат 2 месеца като и през двата месеца съм си правил излседвания на целия кръвен профил, и знаеш ли какво нямаше нищо извън границите си.
Аз досега 2 пъти съм го пил,и 2-та пъти съм зареждал с по 20 грама на ден и също не съм имал никакви проблеми с изследванията