Кости -растеж

13.09.08
19:38

Айде понеже видях 1 тема преди тва а и аз винаги съм се чудил дали има някакъв номер с който да си подпомогна малко...
Та значи костите са ми супер слаби китката ми е 16,5 ( :S ) и са като съм отслабнал на 80кг изглеждам направо като малко момче, а съм на 20г 185см. И преди като тренирах мн сериозно бях с 41+ ръка беше супер странно особено като си стегна предмишницата, има ли някакъв начин да подпомогна за удебеляването на костите ми или да чакам с времето тва да си стане ?

13.09.08
19:51

Надявам се никой да не спомене ш*бания хормон на растежа, защото ми писна от него, направете му ПОДФОРУМ направо.

ПП.И аз съм същия, имам чувстово, че и 20кг да кача китката ще ми е все така тънка. Не виждам начин...часовника ше се носи на най-първата дупка

Мнението беше редактирано от ozo на 13.09.08 19:52.

13.09.08
20:45

Умряла работа. От друга страна, ако издуеш една яка предмишница, визуално ще излглежда по-добре, ако си с по-тънка китка, дори. :)

14.09.08
07:42

то китката ми е най-малкия проблем, самата структура ми е кекава  :cheese: а ако ми видиш прасците ще кажеш, че са женски (за тва не се обезкосмявам  :zip: ) ама и тва не ми е проблем толкова главно раменете искам да разширя ама май няма как да стане и ще чакам с времето да си стане тва

DI

14.09.08
08:09

Еми аз пък ще ви кажа да се радвате на малка китка.. при мен е обратното имам голяма китка и предмишница и ръцете ми чисто визуално (бицепс трицепс горе) изглеждат малки на 43см обиколка.. така че продавам комплект предмишници с китки или бартер за по тунки с доплашане :P

16.09.08
08:26

Еми явно е нормално всеки да иска това което не може да има ;)

16.09.08
08:34

Това си е до структура - и аз съм висок (192 см.) и с тънки кости, понякога не ми харесва, но това е положението.
Зимата бях докарал 48 ръка (сега свалих до 45, че чистя) и пак не изглеждаше много внушително - костта ми е дълга и дори при свит бицепс не се образува толкова внушителна топка, каквато при някои по-ниски и набити познати с далеч по-малка обиколка.
Това е животът - трябва да приемаме това, което не можем да променим и да работим за това, което можем. ;-)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.09.08 08:34.

Даже и след преминаване на времето на активният растеж костите могат да продължат да растат на дебелина. Фактори: Натоварване и хормон на растежа. Всъщност те запазват възможността си за растеж на дебелина през целия живот, или поне до остеопорозата. Губят възможността за растеж на дължина като им се затворят епифизите, но в растежа настрани няма епифизи.

16.09.08
11:05

казано от D3BEP на 16.09.08, 10:56:

Фактори: Натоварване и хормон на растежа.

Натоварване добре, ама хайде стига с тоя хормон на растежа. В крайна сметка ако някой е решил да си играе със здравето си, да си търси сам информация - има откъде.

Чекай бре :) Хормон на растежа е хормон. Не е мръсна дума. Аз не говоря за стероиди.
Не можем да го забраним в речника само защото го има и на ампули от трупове...
Но си е безспорен фактор. Както тестостеронът за мускулите, така и ХР за костите.
За тези, които мислят за цикъл за увеличаване на костната маса рискът се нарича акромегалия.

16.09.08
13:02

Акромегалия, хипертрофия на вътрешните органи, диабет...
Пък който иска, нека си прави цикъл за увеличаване на каквото си иска. :-)

16.09.08
13:29

казано от D3BEP на 16.09.08, 12:58:

.... и на ампули от трупове...

От трупове ли ? :) Btw, аз бях чул, че 1 от първите там примитивни стероиди е бил извлечен от кучешка урина, че са го и ползвали :| Мит ли е или не ?

Сори за офтопика

Мнението беше редактирано от ozo на 16.09.08 13:30.

Не зная, но знам че имаше трупен ХР.

17.09.08
10:06

казано от Boby_ на 16.09.08, 11:05:

казано от D3BEP на 16.09.08, 10:56:

Фактори: Натоварване и хормон на растежа.

Натоварване добре, ама хайде стига с тоя хормон на растежа. В крайна сметка ако някой е решил да си играе със здравето си, да си търси сам информация - има откъде.

:lol:
——————————
то всичко си ми беше ясно ама все пак реших да питам понеже една друга тема ме подсети, а и бях чел, че от цигарите се разграждат костите и си викам може пък да има нещо дето да помага изграждането им, предполагам че витамини и минерали може да помогнат малко (то на тия неща няма как да въздеистваш много)

17.09.08
11:19

Храни с повече калций:млечни,месо,яйца.Може през зимата и витамини с калций,фосфор и магнезий,рибено масло.Да не забравяме слънцето през лятото.Плажа и слънчевите бани укрепват костната система.Иии да не забравяме,натоварването на предмишници и китки ги развива отлично.Например копането с права лопата и мотика на вилата е много ефективно точно за китките и предмишниците.Две години поред използвах тоя вариант и имаше увеличение с няколко сантиметра,което след това се запази.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1