Проблем с гърдите

16.09.08
11:06

Проблемът е в това че гърдите ми изостават доста повече от останалите мускулни групи в тялото.Пробвал съм да тренирам гърди с 1-2 упражнения повече но просто не се получава.Другия проблем е че гърдите ми са някак си по несъразмерни в сравнение с на другите...в смисъл в долната част има а в горната почти няма.А откъм сила не мога да е оплача...Смятате ли че плуването би помогнало?А ако правя гърди 2 пъти в седмицата?Ако има мнения моля споделете ги,защото това наистина ми е “фитнес мъка” :))

16.09.08
11:23

Както на почти всички с твоя проблем-не ги тренираш правилно!
Научи се да изключваш рамото и трицепса докато правиш гърди и ще потръгнат!

16.09.08
11:28

Да си ме чул как си тренирам гърдите че да ми казваш дали ги тренирам правилно?Гърдите си ги тренирам самостоятелно,колкото ако имаш впредвид за самите упражнения пак ги правя правилно...

16.09.08
11:44

Не знам кога ги тренираш през седмицата, но изтегли ги първи ден. Друго за което се сещам е започни от полу-лег, пък и не си казал как ги тренираш упражнения серии брой повторения. На всякъде може да е проблема.

FZ

16.09.08
12:54

казано от dido__ на 16.09.08, 11:06:

Проблемът е в това че гърдите ми изостават доста повече от останалите мускулни групи в тялото.Пробвал съм да тренирам гърди с 1-2 упражнения повече но просто не се получава.Другия проблем е че гърдите ми са някак си по несъразмерни в сравнение с на другите...в смисъл в долната част има а в горната почти няма.А откъм сила не мога да е оплача...Смятате ли че плуването би помогнало?А ако правя гърди 2 пъти в седмицата?Ако има мнения моля споделете ги,защото това наистина ми е “фитнес мъка” :))

Може ли да кажеш какво включваш в тренировката си за гърди ,колко серии ,  упражнения  с какво друго ги тренираш ?

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 16.09.08 12:55.

ГН

16.09.08
13:39

казано от dido__ на 16.09.08, 11:28:

Да си ме чул как си тренирам гърдите че да ми казваш дали ги тренирам правилно?Гърдите си ги тренирам самостоятелно,колкото ако имаш впредвид за самите упражнения пак ги правя правилно...

Аз имам същия проблем, и за съжаление не е толкова важно че ги тренираш самостоятелно - потребителя искаше да ти каже, че дори когато тренираш само и единствено гърди, пак голяма част от натоварването се поема от рамо и трицепс. Аз постигнах известен прогрес като престанах да робувам на лежанката - сега правя само с дъмбели, и е хубаво да започваш с горна част. С дъмбели акцента е по-добър. Също не се притеснявай да включваш неконвенционални движения, заото ако “най-доброто” не работи, да речем лежанката, по-добре да се замести с нещо по-неизвестно но ефективно. Разбира се, може да си правиш старите движения опитвайки се да изчистиш техниката и да акцентираш повече върху гърдите, но при мен това не проработи и сега любими упражнения за гърди са ми изтласкването с дъмбели и кросоувър на долни макари, който ми удря много добре гръдните мускули във вътрешната горна част. Друго, което ми хареса - кохички на 90 градуса, тоест да речем на ъгъла на тераса - или така да се каже, не на успоредка, а на “перпендикулярка”. Все ще стане. Но наистина, тъй като натоварването винаги е вторично, не е както при ръцете директно, прогреса изисква колосален приоритет и много усилия. Храненето дори не го коментирам. И тренирай тежко, много тежко, през около 5 дневни интервали. Това е моят съвет.

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 16.09.08 13:40.

И аз имах малко изоставане на гърдите,но сега са си горе долу добре.Тренирах ги известно време по метода на предварителната умора и след това малко наблегнах на тренировките с дъмбели и машини

17.09.08
01:37

Наистина правя стандарните упражнения...започвам с гърди,полу-лежанка,изталскване на дъмпели от полу-лежанка,пек-дек,понякога стигам и до 5-то упражнение...Правя 3 x 6-8 повторения.Иначе съм висок 184 см,85 кг всичко си ми е наред само гърдите ми са по-слаби и освен това някак си по несъразмерни в сравнение с на другите хора...В долната част има,а горната почти не...затова питах дали плуването е вариант...

17.09.08
06:53

Пробвай само с 3 упражнения...

BO

20.09.08
13:25

Сега ще ти кажа при мен как започнаха да се оправят постепенно ;) Имах същия проблем като теб(дори и сега но в по-малка степен),горната част като че ли ми изоставаше от долната сщо като при теб.Тренирах гърдите неправилно в продължение на година,бяха се оформили по много интересен дори смешен начин :) Тогава отидох при един треньор той ме посъветва да спра 2 месеца изобщо да не ходя на фитнес,за да може да ги изчистя да се смалят малко и да започна отначало с тях.Минаха тези 2 месеца поизчистих ги,загубих доста мускул,НО започнах да ги тренирам както си му е реда и резултатите незакъсняха.Немога да кажа че съм постигнал заветната си цел,но съм по-близо от всякога ;) В началото правех лежанка 6 серии за горна част за около месец и флайс от обратен лег,но максимално изчистени повторения и се стараех средно да правя 6-8 повторения. И запомни няма непоправими неща,стига да знаеш как да ги “поправиш” става всичко :)

20.09.08
16:55

Прави само 1-2 упражнения и ще ти потръгнат  - 4-5 са много.И вкарай кофички-най доброто за гърди са

21.09.08
09:42

Според мен прави само: Започваш с полу лег за горна част в пирамица, кофички и накрая флаис.

Прабвай така 1 месец и кажи как е. Виж дали не претренираш гърдите и откъм упражненията си за трицепс.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1