16.09.08
16:23
Значи искам в тази тема да ми дадете обяснение за какво всъщност служи суроватъчния протеин,дали се качват килограми ,дали се потдържа масата ? Защото днеска влизам в един магазин за хранителни добавки (реших да си купя 100 % Whey Gold Standart protein на Optimum Nutrition ) ,а човека ми каза че суроватъчния протеин на която и да е фирма служи главно за възстановяване и от него да не очаквам да кача и 1 килограм,а аз точно заради това реших да си купувам суроватка ,защото исках да качвам чиста маса ,вие какво мислите ,наистина ли суроватката е главно за възстановяванеи от нея качват ли се килограми ?
Темата беше редактирана от AGENTA на 16.09.08 16:24.
а ти опита ли се да прочетеш нещо преди да пуснеш темата? ;)
МАСА СЕ КАЧВА ОТ ХРАНЕНЕ, А ДОБАВКИТЕ СА ЗА ПО-БЪРЗО И ПО-ДОБРО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ
16.09.08
16:50
Ами четох тук там и разбрах за суроватка,че съдържа повече на брой белтъчини ,което спомага за качването на по чиста мускулна маса :)
Суроватката е белтък, бърз такъв. Възстановява, но и спомага за покачването на ММ. СПОМАГА означава, че е ДОБАВКА към правилното хранене.
16.09.08
17:26
17.09.08
07:49
Ох, а не мислите ли че малко се получава тафтология? За да качиш маса какво трябва - да се възстнановиш и да се превъстнановиш. Това е едно и също. Суроватъчния протеин е най-добрия за маса в този смисъл. Аман от мързеливи новобранци.
аз пък си мисля, че чиста маса става и без суроватъчен протеин. от .... доста време (над година) не ползвам суроватъчен протеин и не мога да се оплача. ако трябва да бъда по-конкретен, предпочитам (и ползвам) аминки преди и след тренировка(по много) и протеинов бленд сутрин и преди лягане. останалото е храна, като внимавам какво, колко и кога ям.
17.09.08
12:24
казано от AGENTA на 16.09.08, 16:23:
Значи искам в тази тема да ми дадете обяснение за какво всъщност служи суроватъчния протеин,дали се качват килограми ,дали се потдържа масата ? Защото днеска влизам в един магазин за хранителни добавки (реших да си купя 100 % Whey Gold Standart protein на Optimum Nutrition ) ,а човека ми каза че суроватъчния протеин на която и да е фирма служи главно за възстановяване и от него да не очаквам да кача и 1 килограм,а аз точно заради това реших да си купувам суроватка ,защото исках да качвам чиста маса ,вие какво мислите ,наистина ли суроватката е главно за възстановяванеи от нея качват ли се килограми ?
Суроватъчният протеин, представлява смес от нискомолекулни протеини, които се намират в много малки количества в прясното мляко - бета лактоглобулин, алфа лакталбумин, серумен албумин, имуноглубулини, пептони, лактотрансферин и др. В един литър прясно мляко се съдържат от 4 до 6 грама суроватъчен протеин, което налага приемането му основно под формата на хранителни добавки - суроватъчни концентрати и суроватъчни изолати. Суроватъчният протеин е eдна от най-често приеманите хранителни добавки, защото е изключително лесно усвояем и осигурява много бърз приток на аминокиселини към мускулите, поради което се използва основно след тренировка, при което мускулите се възстановяват много бързо. Обичайният прием на суроватъчен протеин е от 20 до 150 грама на ден.