За и Против СКАРАТА :)

BO

18.09.08
07:36

Чудех се дали продуктите приготвени на скара са полезни или по-скоро не са вредни!?А именно пържоли,кебабчета,кюфтета и пр.Незнам дали са кои знае какво тъй като слагат соя в тях,но все пак мисля че са по-полезни от пълните с набухватели кроасни,кексчета и други боклуци от които само качваш мазно.

Темата беше редактирана от Boy_ на 18.09.08 07:37.

18.09.08
08:13

казано от Boy_ на 18.09.08, 07:36:

Чудех се дали продуктите приготвени на скара са полезни или по-скоро не са вредни!?А именно пържоли,кебабчета,кюфтета и пр.Незнам дали са кои знае какво тъй като слагат соя в тях,но все пак мисля че са по-полезни от пълните с набухватели кроасни,кексчета и други боклуци от които само качваш мазно.

За!!!

18.09.08
09:03

Печенето на скаре е един добър варянт за приготвяне на храна, но това какво печеш зависи от теб! За предпочитане е да не си купуваш готови кебапчета и кюфтета, мели си чисто месо направо в магазина, печи филета и пр...... :)

BO

18.09.08
09:25

Ами аз в училище предимно това ям пък и специално за кебачетата и кюфтенцата искам да попитам дали са вредни тъй като някои твърдят че слагат какво ли не в тях :) ;)

Мнението беше редактирано от Boy_ на 18.09.08 09:27.

18.09.08
09:32

Готова кайма, кебапчета и кюфтета не си купувай!

18.09.08
09:39

казано от Boy_ на 18.09.08, 09:25:

Ами аз в училище предимно това ям пък и специално за кебачетата и кюфтенцата искам да попитам дали са вредни тъй като някои твърдят че слагат какво ли не в тях :) ;)

Вредни са. Няма да те убият, но със сигурност не са си работа. То даже няма вкус на месо, защо се занимаваш. А като сравниш цените им с цените на месото ще разбереш точно за какво става дума. По-добре да са пържолки примерно (обикновено където има кебапчета, има и пържоли), при тях по-трудно ще ти пробутат нещо, в което да няма месо (макар че вече нищо не може да ме изненада).

ВН

18.09.08
09:46

Чисти меса: За!
Кайма от смляно пред очите ти месо: За!
Кренвирши, колбаси: Против!
Биренки, наденички, карначета: Против!
Карантия: Против! (с изключение на дроб)
Всякакви изделия от кайма с неясен произход: Против!

18.09.08
10:10

Споделям мнението на Владимир Недков изцяло. Идеално се пекат още всякакви видове риба.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.09.08 10:11.

18.09.08
11:05

казано от Владимир Недков на 18.09.08, 09:46:

Имам един въпрос относно дробчето понеже на седмицата си вземам по 1-2 пъти и си го правя задушен,та освен че е полезен за кръвта като съдържание на протеин как стоят нещата?

FZ

18.09.08
11:07

казано от Стоянчо на 18.09.08, 10:10:

Споделям мнението на Владимир Недков изцяло. Идеално се пекат още всякакви видове риба.

Аз също се присъединявам към мненията в тази тема на Владимир Недков и Стоянчо .

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 18.09.08 11:10.

18.09.08
11:21

Фен съм на скарата и особено на печенето да дърва на открито! :) Мисля, че е супер здравословно - пилешки мръвки всякакви, риба и понякога свинско.

Дори на ресторант като се ходи си струва човек да поръча, по-трудно могат да ти пробутат буклук, месоте се вижда какво е.

СКАРАААААА! ЗАААААААА! За за пържоли на скара или Кюфтета от собствено приготвена кайма иии шишчета аммммммммм барбекюто рулира.Малко се разгорещих а :)

ГН

18.09.08
16:05

казано от KrayZie на 18.09.08, 11:05:

Имам един въпрос относно дробчето понеже на седмицата си вземам по 1-2 пъти и си го правя задушен,та освен че е полезен за кръвта като съдържание на протеин как стоят нещата?

Нещата стоят прилично, малко по-зле от чистото месо - около 15%. Като се има предвич че е доста по-евтин обаче, за същите пари може да си набавиш по-голямо количество протеин, макар че едва ли ще е със същото качество. От кога не съм ял дроб...

18.09.08
16:55

казано от Георги Николаев на 18.09.08, 16:05:

казано от KrayZie на 18.09.08, 11:05:

Нещата стоят прилично, малко по-зле от чистото месо - около 15%. Като се има предвич че е доста по-евтин обаче, за същите пари може да си набавиш по-голямо количество протеин, макар че едва ли ще е със същото качество. От кога не съм ял дроб...

Дам най-вече заради цената и това че се приготвя относително бързо и не чак толкова притенциозно за по-мързеливи в кухнята :).

18.09.08
16:56

ЗА да се мятат на скарата подходящите неща.

18.09.08
18:40

За мен скарата е най-добрият начин за приготвяне на месо... подчертавам месо, а не соя+сланина ;)

18.09.08
20:23

казано от Владимир8507 на 18.09.08, 18:40:

За мен скарата е най-добрият начин за приготвяне на месо... подчертавам месо, а не соя+сланина ;)

Леле тая година ядах едни кебабчета “Бурлекс”.... Въъъ, от година на година все повече соя слагат. И като взе да цвърчи по едно време, толкова мазнина текна, че въглените дето едвам тлееха, лумнаха...

А ей тука отдолу показвам нагледно как става хубаво работата :) Лигите ми технаха чак...

Мнението беше редактирано от tpd на 18.09.08 20:36.

19.09.08
20:35

Е има ли по-хубаво от пРажолка на скаричка?
Оф, как ми се дояде сега по никое време :( Цяла вечер ще я мисля тая пържолка...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1