18.09.08
07:36
Чудех се дали продуктите приготвени на скара са полезни или по-скоро не са вредни!?А именно пържоли,кебабчета,кюфтета и пр.Незнам дали са кои знае какво тъй като слагат соя в тях,но все пак мисля че са по-полезни от пълните с набухватели кроасни,кексчета и други боклуци от които само качваш мазно.
Темата беше редактирана от Boy_ на 18.09.08 07:37.
18.09.08
08:13
казано от Boy_ на 18.09.08, 07:36:
Чудех се дали продуктите приготвени на скара са полезни или по-скоро не са вредни!?А именно пържоли,кебабчета,кюфтета и пр.Незнам дали са кои знае какво тъй като слагат соя в тях,но все пак мисля че са по-полезни от пълните с набухватели кроасни,кексчета и други боклуци от които само качваш мазно.
За!!!
Печенето на скаре е един добър варянт за приготвяне на храна, но това какво печеш зависи от теб! За предпочитане е да не си купуваш готови кебапчета и кюфтета, мели си чисто месо направо в магазина, печи филета и пр...... :)
18.09.08
09:25
Ами аз в училище предимно това ям пък и специално за кебачетата и кюфтенцата искам да попитам дали са вредни тъй като някои твърдят че слагат какво ли не в тях :) ;)
Мнението беше редактирано от Boy_ на 18.09.08 09:27.
казано от Boy_ на 18.09.08, 09:25:
Ами аз в училище предимно това ям пък и специално за кебачетата и кюфтенцата искам да попитам дали са вредни тъй като някои твърдят че слагат какво ли не в тях :) ;)
Вредни са. Няма да те убият, но със сигурност не са си работа. То даже няма вкус на месо, защо се занимаваш. А като сравниш цените им с цените на месото ще разбереш точно за какво става дума. По-добре да са пържолки примерно (обикновено където има кебапчета, има и пържоли), при тях по-трудно ще ти пробутат нещо, в което да няма месо (макар че вече нищо не може да ме изненада).
18.09.08
09:46
Чисти меса: За!
Кайма от смляно пред очите ти месо: За!
Кренвирши, колбаси: Против!
Биренки, наденички, карначета: Против!
Карантия: Против! (с изключение на дроб)
Всякакви изделия от кайма с неясен произход: Против!
Споделям мнението на Владимир Недков изцяло. Идеално се пекат още всякакви видове риба.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.09.08 10:11.
казано от Владимир Недков на 18.09.08, 09:46:
Имам един въпрос относно дробчето понеже на седмицата си вземам по 1-2 пъти и си го правя задушен,та освен че е полезен за кръвта като съдържание на протеин как стоят нещата?
18.09.08
11:07
казано от Стоянчо на 18.09.08, 10:10:
Споделям мнението на Владимир Недков изцяло. Идеално се пекат още всякакви видове риба.
Аз също се присъединявам към мненията в тази тема на Владимир Недков и Стоянчо .
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 18.09.08 11:10.
Фен съм на скарата и особено на печенето да дърва на открито! :) Мисля, че е супер здравословно - пилешки мръвки всякакви, риба и понякога свинско.
Дори на ресторант като се ходи си струва човек да поръча, по-трудно могат да ти пробутат буклук, месоте се вижда какво е.
18.09.08
11:35
СКАРАААААА! ЗАААААААА! За за пържоли на скара или Кюфтета от собствено приготвена кайма иии шишчета аммммммммм барбекюто рулира.Малко се разгорещих а :)
18.09.08
16:05
казано от KrayZie на 18.09.08, 11:05:
Всякакви изделия от кайма с неясен произход: Против!Имам един въпрос относно дробчето понеже на седмицата си вземам по 1-2 пъти и си го правя задушен,та освен че е полезен за кръвта като съдържание на протеин как стоят нещата?
Нещата стоят прилично, малко по-зле от чистото месо - около 15%. Като се има предвич че е доста по-евтин обаче, за същите пари може да си набавиш по-голямо количество протеин, макар че едва ли ще е със същото качество. От кога не съм ял дроб...
казано от Георги Николаев на 18.09.08, 16:05:
казано от KrayZie на 18.09.08, 11:05:
Всякакви изделия от кайма с неясен произход: Против!Имам един въпрос относно дробчето понеже на седмицата си вземам по 1-2 пъти и си го правя задушен,та освен че е полезен за кръвта като съдържание на протеин как стоят нещата?
Нещата стоят прилично, малко по-зле от чистото месо - около 15%. Като се има предвич че е доста по-евтин обаче, за същите пари може да си набавиш по-голямо количество протеин, макар че едва ли ще е със същото качество. От кога не съм ял дроб...
Дам най-вече заради цената и това че се приготвя относително бързо и не чак толкова притенциозно за по-мързеливи в кухнята :).
18.09.08
16:56
ЗА да се мятат на скарата подходящите неща.
18.09.08
18:40
За мен скарата е най-добрият начин за приготвяне на месо... подчертавам месо, а не соя+сланина ;)
казано от Владимир8507 на 18.09.08, 18:40:
За мен скарата е най-добрият начин за приготвяне на месо... подчертавам месо, а не соя+сланина ;)
Леле тая година ядах едни кебабчета “Бурлекс”.... Въъъ, от година на година все повече соя слагат. И като взе да цвърчи по едно време, толкова мазнина текна, че въглените дето едвам тлееха, лумнаха...
А ей тука отдолу показвам нагледно как става хубаво работата :) Лигите ми технаха чак...
Мнението беше редактирано от tpd на 18.09.08 20:36.