За всекидневното блъскане

11.01.05
00:46

Така, първо нов съм във форума, иначе много ме кефи. Само отбелязвам, сега по темата.
На 18 съм, 75 кг, 186см. Тренирам в домашни условия, но с доста добър инвентар, така, че не е проблем. И все пак това ме ограничава от контакти с други занимаващи се. Та досега кво ли не съм изчел, но все пак решението за програма съм си правил съвсем сам, по собствена преценка. Та за 3 годишния ми опит резултатите са много добри, не само според мое мнение. Та уж си тренирам здраво и все пак имам енергия за всичко, та сега тренирам всеки ден, без уйкенда. Разделението ми е:понеделник сряда и петък- крака, гърди, гръб и корем, вторник и четвъртък - ръце, трапец и корем. Та всекидневното трениране за моето развитие е отречено от литературата, пък мен си ме кефи незнам. Та кажете, ако е грешно да сменям и да не си губя разултата. Ако не съм се изразил правилно нещо, простете.

BO

11.01.05
15:41

Сигурен ли си, че тренираш с висока интензивност? Три пъти крака седмично.... незнам ... а 2 пъти ръце... може би дай инфо за упражнения и повторения, както Мад казва

11.01.05
19:44

зависи какви цели си си поствил, явно не търсиш маса, а релеф и издржливост, така че всекидневните тренировки няма да ти навредят. Щом те кефи,вдигай така,всеки е различен,така че не се уповавай много на книгите

11.01.05
20:11

Окей, давам подробности.
За гърди(3 дена): 2х20 с 30кг, 2х10 с 50кг, 3х6 с 60 кг,нямам повече:( Свалям на 2х10 с50. След тва 30-40 отваряне с гири (флайс май беше). И 3х5 кофи. Бицепс(2 дена)-разни разгряващи, а сериозното е 3х10 с 30 и 10тина набирания. Трицепс(2): френско с 6кг гири 3х20 и клякане на станок (слагаш си ръцете зад теб на опора и помпаш, незнам как му се викаше) 3х20. Уф, съжалявам, домързя ме за другите упражнения да казвам.
Бе притеснението ми е да не се претренирам и да горя твърде много мускул, затва  по малко трейнвам. Но пък само 4 тренировки седмично на сплит ми се струват малко. Уф, оплетох се, оставете...

BO

11.01.05
20:58

а повишаваш ли работната тежест периодично и последно кога увеличи тежестта? Примерно откога ги вдигаш тия 30 за бицепс? Мисля че тренираш често, и с ниска интензивност... по-добре по рядко но по-яко.. Доста повторения правиш. Маса ли искаш или релеф? Кое?

Казваш че имаш добър инвентар... а повече от 60 кг. нямаш? Какво имаш точно?

11.01.05
23:49

Окей, хвана ме, не е особено добър. Имам лежанка и щанга (30;50;60), гирички по 6, пружинен експандер, лост (за набиране де) и шведска стена. А и мебелите са ми идеални за кофички. Та кофти е да. Но нямам време и не ми се дават пари за зала. За гърди тежеста е малка, ама нямам повече, незнам какво друго да правя освен да блъскам колкото мога. За бицепс щангата не е зле, пък тая тежест я вдигам от аам повече от два месеца. Бе повече от 30 незнам дали мога да метна. Иначе целта ми засега е маса, няма да откажа да вдигна до близо 80 кг собствено тегло. А за релефа имам проблем. Кожата ми е една такава дебела и отпусната, не, че е мазна, но тва друго.
Иначе bobtosh, как предлагаш? Мен тая двойна сплит система ми харесва, та 2х2(дена) ли да тренирам?  Иначе за бицепс малко ли ти се струва? Ооо, да имам и проблем с тренирането на гърба. Мога да правя гребане(с експандера), онова дет се придърпва щанга (май чукове беше) и намиране зад глава. Но при абсолютно всички, уж се старая чисто да правя, ми се натоварва много повече бицепса, а гърба никъв го няма. Абе ужас.
За гърдите пак. Тежеста знам, че е малка, ще приспособя за още. И все пак може ли само с изтласкването да се правят гърди? Аз на тея от фитнес залите, най-много заради пек-дек машините им завиждам, щот съм пробвал и натоварва чисто мускула, без трицепс, пък и го свива до крайна фаза.
Бе много нещо изприказвах, смисъл незнам... Ако на някой му се дават съвети некви ще му бъда благодарен. Мерси предварително !!

11.01.05
23:49

Ами виж ако имаш прогрес-продължаваш по същата програма пък било и тя най налудничавата,ако ли не смени я

BO

12.01.05
00:02

Значи, както и предполагах ти си в застойче, защото си стоиш на едни и същи тежести. Та ти на 2 седмици трябва да си увеличил вече тежестта с 1 кг поне или дори 5 кг (зависи от упражнението). Щангата с фиксирани 30 кг. ли е или на дискове? Май на дискове, тогава купи си още тежести. Мускулите ти са привикнали на тия тежести и дори по два пъти на ден да тренираш много ефект от към маса няма да има. Тренировките не трябва да са на често, трябва да са кратки, с високи тежести и правилно изпълнение на упражненията.

Аз също тренирам вкъщи... наскоро си купих поредните тежести 2х5кг. Вече нямам място на щангата и ще трябва по-голям диаметър дискове да взимам. (ето) Дъмбели ти трябват май не гири.... за да слагаш дискове и на тях и да качваш работната тежест. Моите дъмбели мога да ги наглася от 2 до 25 кг, почти през 1кг.

12.01.05
00:02

Пробвай кофички с тежест на кръста, ако тежестта на лежанката ти е лека. Аз основата на гърдите си я направих точно с кофички, още преди да почна да тренирам в зала. Сложи го първо упражнение, вместо последно и си закачи тежести на кръста, и прави 6 - 8 повторения максимум. Ако лежанката ти може да се вдига, прави наклонена лежанка след това.
Може да пробваш всеки месец да си купуваш по - малко тежести за щангата - по 5 - 10 кг, ако нямаш пари да купиш наведнъж. За гръб - пробвай да се набираш до брадата с по - широк хват, прави и гребането с щанга. Перфекто упражнение, което може да пробваш е гребането с Т - щанга. Пъхаш единия край на лоста в някой ъгъл на стаята, товариш другия с тежести и дърпаш към гърдите. За него тежестите ще ти стигнат за доста време, понеже си е трудно. За трицепс прави вдигане от лег с тесен хват, а за бицепс сгъване с щанга прав. За рамене - раменни преси с щанга.
Точно за Пек - дека в залите няма защо да завиждаш, ама както и да е :)

До bobtosh (offtopic) - може ли да ми кажеш, ако не те притеснява, колко е разстоянието между стойките за щангата на лежанката ти? Интересува ме да си купя по - нататък, ама съм доста придирчив към разстоянието между стойките :)

12.01.05
00:42

Благодаря ви за съветите. Иначе инвентара е правен изцяло от машинни елементи. Хехе. Баща ми навремето също се е занимавал и прие доста толерантно идеята ми, явно видя в мен недоразвитото си аз. Хаха. Та повечето ми уреди са негов дизайн и са доста хубави трябва да отбележа, та ще го измуфтя за още тежко. Щангата е от два спирачни барабана и вътре могат да се пъхат още неща, така, че ще го измислим. А иначе Петко, лежанката се накланя, ама бях забравил, че и така може баси. На наколнено ли да наблягам или да си оставя равното за основа?
За разтварянето с гира каква тежест препоръчвате горе долу. Щот имам само 6 кг гирички, който за нищо не стават в тоя случай. Ами за придърпването на тежест зад глава от лег (също забравих името) ползвам тея 6 кг и май са ми добре, щот иначе доста тегли и може да се контуза нещо.

12.01.05
01:08

Ами ако хоризонталната ти е лека, пробвай наклонена лежанка, там ще ти е по - тежко. После слагаш кофичките и така. Ама в бъдеще със сигурност ще ти трябват още тежести ;)

DI

12.01.05
11:43

Наклонената лежанка набляга на друга част на гърдите (сравнена с хоризонталната) -  :idea:  май на горната част  :roll:  8)
Ако правиш упражненията за маса с по-малко от 10 повторения (5-7 примерно) и с по-голяма тежест, няма да ти е във вреда !
Според мен на бицепс на тоя етап без проблем можеш да направиш 5 пов. с 35 кг.
Арнолд е имал един метод - супер бавно изпълнение на упражнението (движиш квото движиш с по 1-4 милиметра на 1 сек.). Ако го пробваш, ще можеш да си спечелиш още малко време с без да увеличаваш килата и ще имаш ефект !

12.01.05
12:02

Да, наклонената лежанка набляга на горната част, но си тренира ефективно и целите гърди. Плюс кофичките, се получава идеално.

12.01.05
14:27

Лeсно, хващаш лоста в подхват (дланите към тебе) с тесен хват и се набираш към брадата.

BO

12.01.05
19:26

[quote author=”Петко К”]
До bobtosh (offtopic) - може ли да ми кажеш, ако не те притеснява, колко е разстоянието между стойките за щангата на лежанката ти? Интересува ме да си купя по - нататък, ама съм доста придирчив към разстоянието между стойките :)

61 см. Разстоянието е добро за мен, защото за раменен хват държа точно отстрани на стойките, за гърди вдигам доста извън стойките, а за трицепс отвътре. Има някои лежанки, на които стойките са точно където ми се падат ръцете за хвата за гърди?! Така че лягай на всяка лежанка преди да купиш.  :wink: ... bobtosh препоръчва Kettler!

12.01.05
20:13

ми щом имаш сили и прогресираш тренираи така! аз нямам сили за повече от 4 дена седмично, а и мисля че ако дигаш 3 или 4 дена седмично и комбинираш с някакъв друг спорт (тичане, баскет, футбол, бокс и тн.)  е по добре :). абе вайното е да има хубав резултат пък ако искаш и по 2 пъти на ден тренирай :)

12.01.05
23:02

[quote author=“bobtosh”][quote author=”Петко К”]

61 см. Разстоянието е добро за мен, защото за раменен хват държа точно отстрани на стойките, за гърди вдигам доста извън стойките, а за трицепс отвътре. Има някои лежанки, на които стойките са точно където ми се падат ръцете за хвата за гърди?! Така че лягай на всяка лежанка преди да купиш.  :wink: ... bobtosh препоръчва Kettler!

Мерси! Не става, сега си премерих хвата, с който вдигам на лежанка - от малкия пръст на лявата ръка, до малкия пръст на дясната - 72 - 75 см. Тоест, между вътрешните пръст (палците) се получават 50 - 55 см. Трябва да хвана точно там, където са стойките, или най - малкото ще ми опрат ръцете в тях, и като оставям щангата най - много да се прещипя :). За раменен хват иначе ми е перфектна, ама няма да си я купя само заради това ;) Лежанките в залата ми са с много широко разположени стойки, почти колкото дължината на лоста. Много по - удобно е, понеже никога не ти пречат. Ама май са скъпи такива лежанка :(

12.01.05
23:38

Има трицепс лежанки и такива за вдигане от лег (широки) за които говори Петко аз моята съм си направил да може да се мести и широчината на стойките (умно а)

BO

13.01.05
08:17

bobtosh препоръчва лежанката на djgorgio-ASTOR!  :lol:  :lol:  :lol:

13.01.05
15:30

Ако някой ще си прави ще му покажа как става далаверата

BO

13.01.05
21:04

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Ако някой ще си прави ще му покажа как става далаверата

сигурно в основата си стойките се вадят и се слагат в съседни отвори на напречната греда под лежанката?!?  :roll:

14.01.05
16:19

Не същите са си но отгоре дето се слага щангата са направени Г-образно просто махаш штифта и ги завърташ на 180 градуса и получаваш лежанка с широки стойки и обратното ако не ви е пак ясно ше трябва да го рисувам

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1