Хранителен режим - мнения!?

21.09.08
11:37

Здравейте. Нов потребител съм във форума, но преди да пиша разгледах някои от другите теми и препоръки. Тук ще ви представя евентуалния ми хранителен режим, който започвам от утре и ще се надявам да получа полезни съвети и препоръки, така че да го направя оптимално добър. Първо искам да кажа, че съм на 18 години , почти 59 кг (...)  и съм висок 175-6. Както можете да се досетите съм от хората, на които метаболизма е много бърз! Ходя на училище от 1:30 до 19:00.  Планувам да тренирам 3 пъти седмица от 10:00 часа сутринта по 45-50 мин. Мисля да правя базови упражнения с големи тежести. Та.. ето го и режима:

8:00 - 1 кисело мляко, 2 яйца, 2 принцески (филия хляб с колбас и кашкавал отгоре - на скарата)
9:30 - 100гр. пилешко + 1 чиния варен ориз (незнам колко излиза в грамаж, затова пиша чиния) + 2 филии хляб
11:00 - 2 сандвича (сандвич т.е. 2 филии хляб и посредата колбас, кашкавал, сирене и всичко, каквото се сетя)
12:45 - като в 9:30
15:00 - 1 кисело мляко
16:00 - 1 голям сандвич със шунка от училище
19:00 - ориз/картофи/месо/хляб - т.е. каквото има сготвено вкъщи - на корем ; ще има месо + 1 от останалите неща
22:00 ( преди лягане ) - тук дайте идея какво да хапна... ?

Това ще е в общи линии. На някои места ще вкарвам и овесени ядки - примерно сутрин, прясно мляко и също така - извара със сирене и майонеза ( по друг начин приготвена ми е отвратителна ).  Давайте съветии.. ;)

21.09.08
15:34

Забелязах само че в хранителния ти режим твърде много участва хляба.Защо не преместиш пилешкото в основната закуска в 8,намали сандвичите и яж поне през 2 часа.Също така увеличи яйцата и яж повече продукти богати на протеин.

21.09.08
15:43

Яйцата бих ги увеличил най-много до 3-4 на ден. Продукти богати на протеин, т.е.? - месо, мляко, сирене..?  Аз говоря за храни, които са ежедневни, защото не разполагам с много финанси, които да отделям за да си ям по 600-700 грама пилешко на ден..

21.09.08
15:54

Еми като неискаш да увеличаваш яйцата невиждам евтин начин за набавяне на протеини.Колкото ти позволяват финансите толкова,и в това начинание трябват пари.....

21.09.08
16:10

Да, да - това ми е пределно ясно. Без да вложа средства няма да стане. Ще давам каквото мога ;) Други мнения?

Бих предложил извара,тя е по-евтин вариант за набавяне на протеин...

22.09.08
07:05

Преди лягане 100-200 грама извара + кисело мляко за да не ти е толкова гадна. Може също да я посолиш. Хляба дано ти е пълнозърнест, тия колбаси ги махни, замести ги с пушено пуешко/пилешко. 9:30 ядеш поне 30 мин и после отиваш веднага на тренировка... грешка! Поне 30 минути след като си ял трябва да тренираш. След тренировка веднага 3-4 лъжици мед, след 1 час вкарваш стабилно хранене, ориз/картофи + месо. Включи задължително риба в менюто си, поне 1 път в седмицата! Може да не го ядеш тоя сандвич от училище или поне не всеки ден, а в предишното ядене(кис. мляко) да хапваш по 100 грама ядки(бадем, кашу).

Мнението беше редактирано от Funkdoobiest на 22.09.08 07:17.

Малко протеин и още по-малко качествен протеин.Както каза колегата махни колбасите.Протеина трябва да е от извара,месо,яйца,а с твоя бърз метаболизъм ще трябва да ядеш повече.Аз ти предлагам 400гр извара на ден(аз си я разбивам с кисело мляко,вода и сол и я нося в ботилки когато имам лекции),300гр месо,4-5 яйца.Всичко разделяш в 5-6 хранения.Също така хляба до 200гр на ден на закуска.Останалото-въглехидрати-ориз(полувин водна чаша суров е 100гр),картофи,спагети и след тренировка 100гр мед или 80гр захар или комбинация 100гр бял хляб със 40-50гр мед.Ако взимаш и суроватъчен протеин след тренировка няма да е зле.Опитвай се да си набавяш поне 150гр протеин и 250гр въглехидрати дневно и не се пази от мазнините.За теб са добре дошли.:)

Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 22.09.08 07:40.

22.09.08
07:53

Благодаря за мненията ви. Ще премахна част от хляба, ще увелича яйцата до 4 на ден и ще вкарам съвсем сериозно изварата в менюто! Също мерси и за съветите за ядене след тренировка и за меда - ще ги взема в предвид! Меда непосредствено след тренировка ли трябва да се приема или може след 10-15мин, защото залата е на 10-15минути от вкъщи..?

По спомен правилото беше до 1 час след тренировка задъжително бързи въглехидрати и протеин така че няма проблем за тези 15 мин.Ако не пиеш протеин хубаво е поне няколко белтъка от яйца да хапнеш.Само белтъците,защото след тренировка НЕтрябва да се приемат мазнини с белтъчни,защото се забава усфояването.След 1:30ч. пак ядене на бавен белтък(месо,извара) и въглехидрати.

23.09.08
16:53

Обезателно извара,а за колбасите и хляба ще прецениш имаш ли сила без тях.На тия килограми не очаквай да вдигаш големи тежести.Освен ако си много здрав по натура.Ти си знаеш.

Мнението беше редактирано от Миро на 23.09.08 17:00.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1