21.09.08
11:37
Здравейте. Нов потребител съм във форума, но преди да пиша разгледах някои от другите теми и препоръки. Тук ще ви представя евентуалния ми хранителен режим, който започвам от утре и ще се надявам да получа полезни съвети и препоръки, така че да го направя оптимално добър. Първо искам да кажа, че съм на 18 години , почти 59 кг (...) и съм висок 175-6. Както можете да се досетите съм от хората, на които метаболизма е много бърз! Ходя на училище от 1:30 до 19:00. Планувам да тренирам 3 пъти седмица от 10:00 часа сутринта по 45-50 мин. Мисля да правя базови упражнения с големи тежести. Та.. ето го и режима:
8:00 - 1 кисело мляко, 2 яйца, 2 принцески (филия хляб с колбас и кашкавал отгоре - на скарата)
9:30 - 100гр. пилешко + 1 чиния варен ориз (незнам колко излиза в грамаж, затова пиша чиния) + 2 филии хляб
11:00 - 2 сандвича (сандвич т.е. 2 филии хляб и посредата колбас, кашкавал, сирене и всичко, каквото се сетя)
12:45 - като в 9:30
15:00 - 1 кисело мляко
16:00 - 1 голям сандвич със шунка от училище
19:00 - ориз/картофи/месо/хляб - т.е. каквото има сготвено вкъщи - на корем ; ще има месо + 1 от останалите неща
22:00 ( преди лягане ) - тук дайте идея какво да хапна... ?
Това ще е в общи линии. На някои места ще вкарвам и овесени ядки - примерно сутрин, прясно мляко и също така - извара със сирене и майонеза ( по друг начин приготвена ми е отвратителна ). Давайте съветии.. ;)
Забелязах само че в хранителния ти режим твърде много участва хляба.Защо не преместиш пилешкото в основната закуска в 8,намали сандвичите и яж поне през 2 часа.Също така увеличи яйцата и яж повече продукти богати на протеин.
Яйцата бих ги увеличил най-много до 3-4 на ден. Продукти богати на протеин, т.е.? - месо, мляко, сирене..? Аз говоря за храни, които са ежедневни, защото не разполагам с много финанси, които да отделям за да си ям по 600-700 грама пилешко на ден..
Еми като неискаш да увеличаваш яйцата невиждам евтин начин за набавяне на протеини.Колкото ти позволяват финансите толкова,и в това начинание трябват пари.....
Да, да - това ми е пределно ясно. Без да вложа средства няма да стане. Ще давам каквото мога ;) Други мнения?
21.09.08
23:17
Бих предложил извара,тя е по-евтин вариант за набавяне на протеин...
22.09.08
07:05
Преди лягане 100-200 грама извара + кисело мляко за да не ти е толкова гадна. Може също да я посолиш. Хляба дано ти е пълнозърнест, тия колбаси ги махни, замести ги с пушено пуешко/пилешко. 9:30 ядеш поне 30 мин и после отиваш веднага на тренировка... грешка! Поне 30 минути след като си ял трябва да тренираш. След тренировка веднага 3-4 лъжици мед, след 1 час вкарваш стабилно хранене, ориз/картофи + месо. Включи задължително риба в менюто си, поне 1 път в седмицата! Може да не го ядеш тоя сандвич от училище или поне не всеки ден, а в предишното ядене(кис. мляко) да хапваш по 100 грама ядки(бадем, кашу).
Мнението беше редактирано от Funkdoobiest на 22.09.08 07:17.
22.09.08
07:39
Малко протеин и още по-малко качествен протеин.Както каза колегата махни колбасите.Протеина трябва да е от извара,месо,яйца,а с твоя бърз метаболизъм ще трябва да ядеш повече.Аз ти предлагам 400гр извара на ден(аз си я разбивам с кисело мляко,вода и сол и я нося в ботилки когато имам лекции),300гр месо,4-5 яйца.Всичко разделяш в 5-6 хранения.Също така хляба до 200гр на ден на закуска.Останалото-въглехидрати-ориз(полувин водна чаша суров е 100гр),картофи,спагети и след тренировка 100гр мед или 80гр захар или комбинация 100гр бял хляб със 40-50гр мед.Ако взимаш и суроватъчен протеин след тренировка няма да е зле.Опитвай се да си набавяш поне 150гр протеин и 250гр въглехидрати дневно и не се пази от мазнините.За теб са добре дошли.:)
Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 22.09.08 07:40.
Благодаря за мненията ви. Ще премахна част от хляба, ще увелича яйцата до 4 на ден и ще вкарам съвсем сериозно изварата в менюто! Също мерси и за съветите за ядене след тренировка и за меда - ще ги взема в предвид! Меда непосредствено след тренировка ли трябва да се приема или може след 10-15мин, защото залата е на 10-15минути от вкъщи..?
22.09.08
09:03
По спомен правилото беше до 1 час след тренировка задъжително бързи въглехидрати и протеин така че няма проблем за тези 15 мин.Ако не пиеш протеин хубаво е поне няколко белтъка от яйца да хапнеш.Само белтъците,защото след тренировка НЕтрябва да се приемат мазнини с белтъчни,защото се забава усфояването.След 1:30ч. пак ядене на бавен белтък(месо,извара) и въглехидрати.