Въпрос късаещ издържливостта при тичане

22.09.08
08:01

Привет, от няколко дни се моря на пистата. За кардиото знам само едно - първата тренировка трябва да продължи 15 минути, а техниката и на дишане и на бягане си е уникална за всеки. Проблемът, че имаше един период, в който изкарвах 2-3 километра за 10 минути, а напоследък не мога да направя и 3 обиколки (400 метра) без да грохна. Не следвам стриктен хранителен режим - ограничавам бързите закуски, шоколади, газирани напитки и куп други. Въпросът ми е - как да подобря издържливостта си на пистата, така че да стигна заветните 15 минути +.

22.09.08
08:10

С тренировки на пистата? Друг начин са добавките....за друго не се сещам

Ами то за всичко трябва време.Почваш с малко времетраене и постепенно увеличаваш малко със всяка следваща тренировка.Относно добавките аз си имам една такава любима комбинациика за енергия и издръжливост (Таурин+кафе+аргинин+глюкоза)

22.09.08
09:43

Добавки - не. Просто в главата ми се въртеше нещо като 400 метра бягане, 200 ходене с бързо темпо, 800 бягане, 200 ходене или нещо такова. И очаквах някакво подобно мнение , за да потвърдя това... нещо.:)

22.09.08
09:54

Пробвай 100 метра спринт на макс,100 метра бягане с нормално темпо и ги редуваш докато можеш.Това е много ефективно! smile

Мнението беше редактирано от tra^la^la на 22.09.08 09:55.

22.09.08
09:54

е тфа е подобно на метода ТАБАТА-който е примерно 20 секунди високо темпо на тичане 10 секунди бавно 20 бързо 10 бавно без почивка до отказ.Това мое се праи и с лицеви опори примерно 20 сецунди правене 10 почивка.Всички тези методи са за издръжливост.

22.09.08
11:30

Понеже бягам 4 дни в седмицата(или пък за повече от два беше дена?) - понеделник, сряда, петък, неделя се чудех дали е добра идея в останалите да бягам по стъпала. Просто ми хрумна. Бях чул, че бягането по нагорнище стяга дупето и извайва прасеца. Държа да отбележа - харесвам несъвършеното си тяло и бягам, защото ми е приятно, макар и непосилно. Просто се чудех - да разчитам на себе си - т.е., ако във вторник ми е добре - започвам да качвам стъпалата или е по-добре да си почина дори да не чувствам нищо като умора в краката от предния ден, за да не ми се отрази това постоянно натоварване в един по-късен момент?

Мнението беше редактирано от Дву Цевко на 22.09.08 11:30.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1