Въпрос относно лимфен възел.

22.09.08
16:41

Здравейте!
На скоро боледувах , температури , болки в главата и прочие , но успоредно с това ми се поду и лимфния възел от дясно на шията. Подут беше още деня преди да ме втаса температурата , после болките дойдоха. Та оздравях , но възела стои подут и го чувствам като си мърдам главата нагоре и настрани , същото се получава при левия , но той не е подут. Въпроса ми е може ли да си продължавам тренировки (лека атлетика , фитнес) или да чакам да се прибере. Мерси предварително.

Не знам дали можеш да си правиш тренировки, но знам че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО следва да посетиш лекар. Като начало вътрешни болести и една пълна диференциална кръвна картина. Лимфен възел верно може да е подут случайно, може от сливици, може от зъби, но НИКОГА не е безобидно явление, което да се подценява. Напротив, значи че има тежка инфекция с която организмът не се справя и в лимфният възел се трупат прекалено много мъртви бели фагоцити. Особено фактът, че заболяването минава а лимфният възел - не не говори за съвсем нормален процес.... Не рискувай, и 1% да е лошата вероятност, по - добре да действаш отрано.

ПП. На шията са няколко лимфни възела. И отдясно, и отляво. Може да е лимфаденит. Може паротит. Може мононуклеоза. Може какво ли не. Върви на лекар. И не пипай лимфният възел много - много, ще почне да си прехвърля “баласта” на съседите.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 22.09.08 18:07.

25.12.08
17:55

LooneyOne и моят лимфен възел от дясната страна бесше подут от това,че имах проблем с окото и лекаря ми каза след като ми мине окото и лимфния възел ще ми мине, но в никакъв случай да не го бутам,чеша и каквото и да било друго нещо :)
Поздрави

Мнението беше редактирано от GoOd на 25.12.08 17:55.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1