Колко в нетренировъчни дни?

11.09.08
20:14

Въпроса ми е, понеже в тренировъчните дни храненето ми е доста стабилно и след два такива дена се чувствам леко претоварен. Та колко белтък е нормално да приемам когато не тренирам? Знам че въпроса е може би малко глупав, но никога не съм се замислял колко и какво е необходимо в почивни дни. До сега винаги съм се хранил значително по-малко и разнообразни храни, за разнообразие преди другите стабилни дни.

Тежа 92 кг.
Благодаря предварително. :)

12.09.08
06:12

Храненето не трябва да се променя през почивните дни, най-малкото защото организмът расте докато почива, а не докато тренираш в залата.

ГН

12.09.08
09:39

Според мен е допустимо да е с 40 гр протеин по-малко - онези 40 грама, които възстановяват мускулната тъкан веднага след тренировка. Все пак в почивния ден няма нужда от тях. От останалите обаче - да. Според мене важно в почивен ден само сутринта да се заредиш с около 40гр суроватка, а през останалата часпт на деня да ядеш стабилно чисти храни без много въглехидрати. Цялото количество протеин може да е по-ниско, заради това което казвам по-горе, но пак не трябва да е под 2.2гр на кг. Тоест, за 92 кг добър вариант би бил 260гр в тренировъчен и 220 в не-такъв. Примерно. Аз в момента съм на около 3.3 в тренировъчен, 3 в почивен и 2.5 ако се пада втори подред почивен.

А пък според мен протеина нетрябва да се променя.Намаляват се въглехидратите,защто нямаш нужда от толкова много поради причината,че в този ден организма не е подложен на стрес,както в тренировъчния,но се увеличават малко мазнините за да се запазят същи или малко по-малко калорийте.Мисля че въглехидратите в нетренировъчни спокойно може да се свалят до 3гр или малко по-малко ако лесно качваш мазно.

ГН

12.09.08
10:35

Естествено, прав си, но не е лошо и протеина малко да се променя - поне в границите, които посочих аз и при положение че приема пак си остава висок. А и веднъж на няколко седмици, едва ли би било лоша идея, да направиш няколко дни с 80-100 протен за деня, да разтовариш малко. Разбира се, най-много с леки тренировки в тези дни. Това  както при всичко - след тази лека почивка, протеина ще се усвои много по-добре, растежа ще е по-добър.

12.09.08
12:34

Не намаляй белтъка в никакъв случай.

ГН

12.09.08
12:53

Нека да попитам така - и в никакъв случай не се заяждам, сериозни питам - ако един чевок приема 3.5гр на кг в тренировъчен и 3гр на кг в нетрировъчен ден, това ще се отрази ли негативно? Като си има предвид, че и двата приема са повече от сериозни, а не да намариш да речем от 2.2 на 1.5, ясно, че няма да е същото.

20.09.08
07:40

точно това и аз исках да попитам.http://www.bb-team.org/articles/960/ - това е 2 седмични план за маса в сайта.да попитам първо някои пробвал ли го е? и отзиви? като го прочетох и се замисля че в нетренировачен ден да ям пак в същото количество въглехидрати, а не изразходвам почти нищо не трябва ли да ги намаля в нетренировачене ден защотоо лесно се омазнявам или да си следвам плана както са го описали. 90 кг ,185

Ако падне от 3.5 на 3 няма да е проблем,но ако падне от 3.5 на 2 в комбинация от намалени въглехидрати и става лошо.Катаболните процеси от предната тренировка направо ще те изядат :).За 92 кг човек това важи с още по-голяма сила.Затова според мен,който иска да качва протеина под 3 да не го сваля.
NE4ovek ако омазняваш лесно(като мен) задължително ги намали.Аз просто махам 100гр след тренировка,които са от бързи и евентуално още 50гр.Зависи каква ми е била тренировката предния ден.

Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 20.09.08 08:20.

22.09.08
18:41

Не смятате ли, че след 2.2-2.5 грама белтък нещата стават малко извратени? И как обяснявате факта, че хора поемащи ЗНАЧИТЕЛНО по-малки количества протеин си растът постоянно? Не вярвам да е само от гена. Като чета някой хора с 3.0 гр и 3.5 на кг. ми се струва, че вече се излиза вън от полезното и отива към доста вредното и претоварващо организмът. Аз лично по никакъв начин не мога да изградя режим в който да поемам 3.5 гр. белтък. Би било отвратително с толкова чисто ‘’освинване’‘. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1