16.09.08
06:08
Наскоро четох в този форум за проф. Павел Добрев и неговата група.
Всичко, на което попаднах във връзка с работата му с възрастни хора в областта на реювенацията, беше ето този абзац:
Проф.ПАВЕЛ ДОБРЕВ /вдигане на тежести/. Има над 700 публикации в наши и международни списания. Приоритети в научните му разработки са силовата, тактическата и волевата подготовка на тежкоатлетите и позитивната роля на силовите упражнения върху върху здравето на хора в напреднала и старческа възраст. Бил е ръководител на докторанти от Гърция, Италия, Финландия, Куба, Мексико, Корея.
Цялата тази работа с реювенацията силно ме заинтригува. Може ли някой да ми каже къде могат да се открият някои от тези внушителни 700 публикации и има ли ги онлайн? Благодаря предварително!
16.09.08
09:38
Професорът и групата му тренират в залата за Щанги на НСА. Тази информация предполагам си е от него, него върви и питай.
Възможно е да има много публикации наистина.
17.09.08
15:35
Познавах някой от хората с който е направил, чудеса чрез спортуване.Стефане не се прави и ти ги познаваш :).Тази група както и самия професор никога няма да ги забравя.
17.09.08
18:37
Не се правя бре човек :) Просто зададоха конкретен въпрос на който нямам отговор - къде са 700 те публикации на професор Добрев :)
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 18.09.08 05:08.
17.09.08
19:39
Въпреки разрешението, не е ли по-добре да го дадеш само на Боби по ЛС?
18.09.08
05:07
Като ми поставяш така въпроса, сигурно.
Макар че преди време пак така го бях дал... Даже май в първият ми материал за bb-team, този за професор Добрев и групата му мисля че в индивидуалният профил на Асен го имаше. Т.е. който го търси телефона, го има.
Просто... Имам една политика към личните си съобщения, която не позволяваше, ама сега ще я опрайм...
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 18.09.08 05:14.
Само да добавя, че преди години имаше и телевизионен филм за проф. Добрев и неговата група, като мисля че го даваха по сателитния канал.
Не исках да предизвиквам някакви дрязги тук, моля да ме извините, ако съм го направил неволно. :-)
А въпросът ми е съвсем невинен - просто исках да цитирам професора и публикациите му пред един приятел, с когото водим отдавнашен спор дали силовите спортове са полезни за здравето и увеличават качеството на живот като цяло или напротив, вредни са, водят до увреждания и намаляват продължителността на живот.
Тук говоря, разбира се, за силови спортове в умерени количества, съчетани със здравословно хранене и без употреба на т. нар. “забранени средствва” или с други думи “химии”.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.09.08 09:09.
23.09.08
09:26
Няма дрязги бре Боби. :) Не се шашкай!
06.08.09
08:22
Изкарал е голяма част от живота си в НСА. Вероятно там може да го потърсиш може би преподава, и може би си има кабинет