Стрии - помощ!

25.09.08
16:37

Здравейте! Извинявам се, че пускам тази тема, при положение че има не 1 или 2 подобни теми. Проблемът ми е следният: тренирам от около 2г като 1-1.5г тренирам а останалото време съм го пропуснал.В началото бях 65кг, сега съм 72-3кг. Качил съм има-няма 7-8кг за тези 2г. От доста време се бях нацепил под мишниците(но леко). Обаче наскоро(от около няколко месеца) почвам да се цепя на доста видими места като бицепса и част към гърдите. Това доста ме притеснява, защото неизлгежда хубаво. Започнах да се мажа с масло на Икаров от 2-3 месеца(също така спрях упражнения като флайс и кофички), но ефект няма. Ето и мойте въпроси:
1. Защо се цепя(получавам стрии) при положение , че нито съм качил от раз килограми или свалил, нито имам суха кожа(мойта е доста мазна при това)
2.Има ли начин за спиране на разпространение на тези гадории(знам че начин за премахване няма) ?
3.Ако спра да тренирам ще спре ли да ми се появяват стрии(и ако спре веднага ли ще е или ще се донацепи където има и ще спре) ?
Ще съм безкрайно благодарен ако някой ми помогне с това.

Мармот,
В трудна възраст си.
Възможно е да растеш на височина.
Възможно е гръдният ти кош да се разширява поради увеличаване на аеробният обем на белия дроб. Почти няма да се отрази на теглото.
Възможно е и килата да са от значение. Макар и само 7 килограма, това си е почти  10% от цялото ти тегло.
Така че причина сигурно има, не е болест.

Действай да ги предотвратиш. Да ги забавиш. И да гио поскриеш, където ги има!
Може и кожата т ида е по - нееластична, особено ако й липсва нещо - витамини, минерали, хранителни вещества.
Трябва да й ги набавиш и промяна няма да стане отведнъж!

Поздрави!

И аз имам малко стрии по ръцете между подмишниците и бицепсите.Не можеш да ги заличиш,а само да предотвратиш появата на нови.Трябва да се мажеш със специални кремове.БТВ това че кожава ти е мазна не означава че е еластична.И моята е мазна,но...И на мене ми се получиха още през първите месеци от стажа ми понеже бях по пълен ,а и ръцете ми тогава нарастнаха доста много.

26.09.08
10:23

Добре с какво мога да се предпазя от получаването на нови стрии? А въпросър ми дали ще спрат да се появяват ако спра да тренирам и колко време ще отнеме ще ми отговори ли някой?

26.09.08
12:25

Като цяло появата на стрии силно зависи от типа на кожата...Нвкои са предразположени към тях, други - не (много им завиждам!) Моята кожа например е доста еластична, но пък е много тънка и прозрачна...От как се помня си имам стрии...И продължава да се цепи... +/- 3-4 кг и си имам нова в колекцията от стрии, пък ако ще да се обливам с бебешко олио или всякакви други мазила...Мазилата помагат на някои хора, на мен, лично, не съм забелязала да ми действат... Най-сигурния начин да избегнеш появата на стрии е да спреш драстични промени в теглото/ размерите си ( и нагоре, и надолу) в рамките на кратък период от време...т.е. да оставиш достатъчно време на кожата да се разтегне/ свие спрямо “пълнежа” . Стриите уж избледняват с времето и не са толкова очевадни...

http://www.bb-team.org/articles/789/
http://www.fitnes-bg.com/%D4%E8%F2%ED%E5%F1/%CF%EE%EB%E5%E7%ED%EE/%D1%F2%F0%E8%E8_-_%EC%EE%E6%E5_%EB%E8_%E1%E5%E7_%F2%FF%F5?_%C0_%F1_%F2%FF%F5?_2006101835/

Успех с борбата! И не им се вързвай много...много хора имат стрии, но не всички имат добре оформени атлетични тела ;)

30.09.08
15:24

не се притеснявай от стриите,свиквай им :-)

TA

15.10.08
05:52

И това нещо няма махане за цял живот?  :ohh:

Мнението беше редактирано от Taen на 15.10.08 05:52.

Избледняват. Покриват се с тен.
Но никога не ставт епителна, винаги си остават съединителна тъкан.
Винаги има граница между тях и другото.

15.10.08
08:03

От летния загар дори стават по-контрастни, не се покриват с тен... естествен тен поне.

TA

15.10.08
13:41

Нямах идея, че остават. Няма ли някакъв медицински начин за премахването им?

15.10.08
17:15

Има - пластична операция с изрязване на частта от кожата, по която има стрии, само че не е съвсем доказан и убедителен като ефективност метод....Май няма смисъл и да ти остават белези, по-грозни от самите стрии:)

25.12.08
17:47

С две думи - НЯМА ОПРАВЯНЕ ;)

25.12.08
20:10

1 приятел дето тренира с мене имапе и сега започна да се маже с някакъв крем и поизбледняха и почти не се забелязват.

25.12.08
22:08

казано от Mish0 на 25.12.08, 20:10:

1 приятел дето тренира с мене имапе и сега започна да се маже с някакъв крем и поизбледняха и почти не се забелязват.

какъв е този крем ??

26.12.08
08:14

казано от Mish0 на 25.12.08, 20:10:

Те поизбеляват с времето, а не от крема.
Иначе кремовете са за да се използват преди стриите.
Затова и се водят Anti-Strechmarks.
Правят кожата по - мека и еластична..

Иначе стриите могат да изчезнат напълно само чрез пластична операция..

26.12.08
09:36

Красимир! Даже и с пластична операция не е сигурно дали ще се заличат напълно ;)

26.12.08
10:19

Сигурно е, как да не е сигурно.

26.12.08
13:26

Красимир! Прочети това—> “Стриите са навсякъде - по бедрата, по корема, по ханша, седалището, бюста... Опасни ли са? За физическото здраве-не. Но могат да повлияят на емоционалното ви състояние, ако много се взирате в тях. Помнете, че появят ли се веднъж, те не могат да бъдат напълно отстранени. Трябва да се научите да ги приемате, ако вече ги има, и да се стремите да не допускате новопоявли се, защото това е напълно възможно.”

GR

26.12.08
20:59

За какво се впрягате? С времето свикваш... :)

GO

28.12.08
10:51

казано от GreeN на 26.12.08, 20:59:

За какво се впрягате? С времето свикваш... :)

Така е .... А който не може да търпи такива работи имаше един крем на “Рачков” (се казваше ако не се лъжа) , аз се мазах с него и вмомента почти не ми се забелязват стрийте !

И аз имам малко по ръцете ....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1