27.09.08
01:09
Абе да питам, днес изядох общо 24 белтъка на 3 омлета, по 8 на ядене, значи по 30-35гр протеин на ядене.
По принцип ям само един сутрин, но днес просто нямах нищо друго за ядене.
Та, вредно ли е?
27.09.08
06:19
Няма проблем,щом не си прекалил с жълтъците
27.09.08
09:29
Редица от потребителите на форума имат подобна (почти) ежедневна практика, та ще може да се сподели реален опит. На теория не би следвало да има проблем, но тъй като моят лимит е 2 яйца дневно, не мога да изкажа по-сериозно мнение.
казано от Kevin_Kostner на 27.09.08, 06:19:
Няма проблем,щом не си прекалил с жълтъците
Дори и да не си прекалил с жълтъците - 24 белтъка са си доста. Че си приел качествена храна...така е, но това количество си е оливане. Е от един ден нищо няма да ти стане де...., но прехранването с белтъчни храни затруднява храносмилането и най-вече черния дроб от разпадните продукти.
Има една поговорка “Прекаления светец и Богу не е драг”! ;)
Това са всичко на всичко около 80-90 грама протеин (на 3 хранения!), за какво претоварване говорим?
Мнението беше редактирано от Петко К на 27.09.08 11:34.
Е да! Зависи от останалите му хранения и колко е кг! Но толкова протеин само от яйчен белтък е доста.
Благодаря за отговорите.
Не, не ям толкова белтъци всек ден, просто както казах нямах друга храна вчера. + това салати със зехтин, таратор, много сирене итн. Но не е диета за пример, интересуваше ме дали ще има негативен ефект от един път.
казано от HeartCore на 27.09.08, 15:36:
Благодаря за отговорите.
Не, не ям толкова белтъци всек ден, просто както казах нямах друга храна вчера. + това салати със зехтин, таратор, много сирене итн. Но не е диета за пример, интересуваше ме дали ще има негативен ефект от един път.
Не, няма да има негативен ефект по никакав начин от един път :) При мене са достатъчни 8 белтъка на ден (само белтъци подчертавам) сутринта 4-и и преди лягане 3, чувствам се мн добре така.Ял съм и по 10-12, но ми втръсват.Така, че намерих златната среда за мене
Ами бая е. Мнението на лекарите е, че наистина се товари много черния дроб даже от много по-малко приет белтък... Но тъй като не ти е практика да ядеш по толкова, даже лекарите да са прави, то няма да ти навреди.
29.09.08
18:46
казано от Blahzay на 28.09.08, 14:39:
Благодаря за отговорите.
Не, не ям толкова белтъци всек ден, просто както казах нямах друга храна вчера. + това салати със зехтин, таратор, много сирене итн. Но не е диета за пример, интересуваше ме дали ще има негативен ефект от един път.Не, няма да има негативен ефект по никакав начин от един път :) При мене са достатъчни 8 белтъка на ден (само белтъци подчертавам) сутринта 4-и и преди лягане 3, чувствам се мн добре така.Ял съм и по 10-12, но ми втръсват.Така, че намерих златната среда за мене
Няма да му навредят разбира се. А тебе искам да те питам - това твоя снимка ли е? Състезаваш ли се?
казано от Георги Николаев на 29.09.08, 18:46:
казано от Blahzay на 28.09.08, 14:39:
Благодаря за отговорите.
Не, не ям толкова белтъци всек ден, просто както казах нямах друга храна вчера. + това салати със зехтин, таратор, много сирене итн. Но не е диета за пример, интересуваше ме дали ще има негативен ефект от един път.Не, няма да има негативен ефект по никакав начин от един път :) При мене са достатъчни 8 белтъка на ден (само белтъци подчертавам) сутринта 4-и и преди лягане 3, чувствам се мн добре така.Ял съм и по 10-12, но ми втръсват.Така, че намерих златната среда за мене
Няма да му навредят разбира се. А тебе искам да те питам - това твоя снимка ли е? Състезаваш ли се?
Това е брат ми, да пускал се е на състезания. 2006 спечели “Мечката”, но сега е извън състезанията.