24.09.08
19:31
Здравейте,
Нов съм в този форум. Преди време бях редовен член на друг, който с времето западна и явно тук ще новото ми
местенце :) Прочетох, прегледах, попрехвърли и прочие доста теми и установих, че найстина има добре информирани
другари по хоби тук. Посъбрах малко монети и сега съм към следващото гълтане на хапове и прахчета... Искам
помощ, защото отдавна не съм търсил информация в мрежата задълбочено, но пооткрих малко продукти и фирми към който съм
се запътил да спонсорирам със скромна сумичка : -) Мнения за Гаспари и по-скоро комбинацията SizeOn,
SuperPump250 и PlasmaJet. Друг вариант, който ми хареса Mass FX и Hyperdrol X2. Green Bulge заедно със White Blood
ги изключвам може би, защото са под бюджета ми. Минават още Designer Supplements Activate Xtreme и X-Factor като опции и
затова искам мнения (даже купища от такива) за да се ориентирам малко какво е “модно и фешанско” сега. :P Запознаните само чрез поглед през редовете сигурно разбират, че става дума за заветната цел - маса (не на четири крака, разбира се). Естествено съм сметнал подобаваща кофа, бака, буренце с протеин към тях. Да спомена не маловажният факт - разполагам с до 300 лв. На 18 години и половина съм 175 см. и 83кг. сравнително изчистен съм, предполагам съм под 12% BF. Стажа е над 2 години. Просто има толкова много фирми, който си предлагат “уж” най-добрия продукт на пазара, пък само ми искат и без това малкото парички. Май стана доста дълго мнение и нищо важно и сносно написано вътре и със сигурност претъпкано с грешки, за които се извинявам предварително. Надявам се попадам в правилния раздел и няма да ме пращате в училище да уча български език и литература.
24.09.08
21:44
Доста си млад за “хардкор” продукти. Не знам кой им е дал това наименование в БГ интернет пространството, но това чисто и просто са си “прохормони”, стероидни заместители, някои от които с голяма възможност да увредят черният ти дроб, да доведат до косопад и отслабване на либидото и т.н. Много добре се замисли дали искаш да рискуваш, мисля че можеш да намериш достатъчно суплементи на пазара, с които да направиш подходящ “stack” за 300 лв. (и същевременно да не се тревожиш всеки ден дали няма да ти стане нещо).
Специално за Gaspari Super Pump 250 и Size On съм чувал само позитивни мнения. Аз лично смятам да ги пробвам в близките месеци. Те не влизат в групата на “хардкор” продуктите.
p.s: Все пак ако си решил да заложиш на прохормоните един от по-леките варианти е 3-AD на Anabolic Xtreme, от теб вече си зависи дали ще го кобинираш с нещо...
Супер Пъмп и СайзОн е добра оферта.Както би бил и всеки креатинов продукт+азотен бустер.При нещата дето са по-така,бих избрал от типа на Х-Фактор и чак след това към прохормоните/простероидите които не се препоръчват за лица под 21 години със сериозен стаж в залата.
25.09.08
04:00
Като гледам данните ти, които си постнал си правя заключение, че си от типа високи, добре сложени, не чак толкова с мускулна маса, но добре оформение. Моят съвет към теб е на първо времеш да пробваш 2 варианта:
1. Ако не си склонен към омазняване да пробваш с гейнър в стабилни дози. На пазара има 2 типа гейнъри - за хора с изградена мускулатура и бавен или умерен метаболизъм, и гейнъри за начинаещи, с много бърз метаболизъм, които въобще не трупат мазнини. Към който и от двата гейнъра да си избереш, си добави някаква креатинова матрица и продукт от типа на MASSFX и HYPERDROL, X-FACTOR, ACTIVATE EXTREME, ANIMAL-TEST и други. Имай в предвид, че поради натуралния характер на продуктите ще трябва да им дадеш повече време на действие (2-3 месеца) за да имат пълен ефект
2. Ако си склонен към омазняване, си вземи протеин, като не го пестиш(това означава 4,5 кг за 40-45 дни макс), креатинова матрица и отново продукт от горните споменати.
Имай предвид, че продуктите на EST и FAST ACTION PHARMA са хормонални и са малко по-различни от тези на AnabolicX (с изключение на 3-AD ,който по-скоро спада в категорията на EST,FAST ACTION и ADVANCED MUSCLE SCIENCE).
Моят съвет първо е да пробваш стъпка по стъпка продуктите, подходящи за твоя случай, а не директно да се хвърляш на най-силното, по простата причина, че при опит за втори цикъл има голям варинт рецепторите ти да не усетят съставките.
СТЪПКА ПО СТЪПКА E много важен принцип в бодибилдинга.
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 25.09.08 05:45.
25.09.08
17:01
“гейнъри - за хора с изградена мускулатура и бавен или умерен метаболизъм” Би ли препоръчал някой такъв гейнер. Предварително благодаря.
26.09.08
03:29
Това са гейнъри с високо съдържание на протеин (50-60 грама на доза), гледай задължително в изброените източници на протеин да има изолат,с не чак толкома въглехидрати (70-85грама на доза), почти без захари (2-3 грама на доза). В момента на БГ пазара ако не се лъжа и така на око има само 2-3 такива гейнъра. Имай в предвид, че една дневна доза от такъв тип гейнър, ти набавя все едно 3 дози протеин и допълнително въглехидрати.А цената на такъв гейнър е съвсем малко по-скъпа от протеин. Е, вече има и доста изгодни протеини, ако не побувате на марки, а гледате съдържание
Би ли ми пуснал едно ЛС за такъв гейнер,че и аз се интересувам точно от такъв суплимент.
27.09.08
14:22
Ами вече поопипах почват и се спрях на следната комбинация 2x X-factor/ Activate Xtreem/ Stocked/ Creatin EE/ Mass Fx и сега се чудя дали да не взема по 2 AX и 2 Mass FX, но ми идва на акъла, че толкова тест. стимулатори макар и не са прохормони и прочие дали ще трябва да правя pct? Добра ли е идеята за NHA stack да добавя Lean Xtreem и Rebound?
27.09.08
14:29
От тази комбинация махаш ACTIVATE XTREME, няма да ти е нужен, защото MassFX съдържа същия грамаж от 3,4divanilil tetrahudrofuran + други хитринки. Stoked също е излишен, той е подходящ да след цикъл с хормонални продукти, сам по себе си най-много да ти стимулира либидото(Stoked съдържа TransResveratrol-натурална алтернатива на Nolvadex, Icariin(Horny Goat Weed) за либидото и още 2-3 неща,казах ти за какво най-вече му е предназначението).
Не забравяй, че за цикъла ще ти трябват 2 шишета X-Factor по 4 на ден за 50 дни, и 2 шишета MassFX по 6 на ден за 40 дни. CEE си го пиеш по 5-6 грама на ден, преди и след тренировка, в почивните дни сутрин и следобед. Протеин гледай да ти е доста.
REBOUND е спрян от производство, Lean Xtreme се взима най-вече след хормонален цикъл за задържане на масата, намаляване на кортизола и изчистване на мазнините.
Мнението беше редактирано от LawrenceTaylor на 27.09.08 14:31.
27.09.08
15:49
Мерси за бързия отговор и още повече, че синтезира в едно толкова много информация... За което на мен ще ми е нужно поне 2-3 часа ровичкане. @LawrenceTaylor доста теми прочетох в форума и забелязах, че имаш много добри коментари, много информация и достъпно казана за всеки. Само мога да се поклоня пред такива хора и да им се възхищавам. Но сега възникна въпроса дали да попълня празнината с Hyperdrol X2 и Retain? Да направя това заедно с Х-фактора и CEE:
Ultimate Mass Cycle
Week Hyperdrol Mass FX Retain
1 4/Day caps 2/Day caps 1/Day caps
2 4/Day caps 4/Day caps 1-2/Day cap
3 4/Day caps 4/Day caps 1-2 Day/cap
4 4/Day caps 4/Day caps 1-2 Day/cap
5 4/Day caps 4/Day caps 2/Day cap
6 4/Day caps 3/Day cap
7 4/Day caps 3/Day cap
8 4/Day caps 2/Day caps 2/Day cap
9 4/Day caps 4/Day caps 1-2/Day cap
10 4/Day caps 4/Day caps 1-2/Day cap
11 4/Day caps 4/Day caps 1-2/Day cap
12 4/Day caps 4/Day caps 1/Day cap
28.09.08
06:52
Retain e спрян от производство, новата му модифицирана версия ще се казва LEAN FX и още не се знае кога ще излезне, той не е продукт за маса, а за задържане на резултатите, взима се най-вече след цикъл, помага и за орелефяване.
Както ти е написал и Lawrence, MassFX се взима по 6 на ден плътно заедно с Hyperdrol или X-Factor в продължение на 40 дни.
28.09.08
18:19
Но кое е по-добре Масс ФХ със хипердрол х2 или със Х-фактор. Или 3те заедно е възможно да се съчетаят?
Най-добре е и трите ако имаш финанси, иначе Mass FX и Hyperdrol X2 е идеално с добър прием на протеин.
29.09.08
06:08
казано от Vlado89 на 28.09.08, 19:23:
Най-добре е и трите ако имаш финанси, иначе Mass FX и Hyperdrol X2 е идеално с добър прием на протеин.
Следящите тенденцийте и новите продукти на пазара, знаят че дългоочакваният продукт с Арахидонова Киселина продукт на EST Nutrition мн скоро ще е на пазара и съответната презентация на този продукт, ще бъде направена в съответният раздел ТУК в форум...
За сега само можем да ви предоставим състава му... ;)
30.09.08
09:55
Изглежда интересно! Може ли да се очаква скоро в производство и дай се боже още по-скоро на склад :)
30.09.08
10:33
казано от poemi-moq-pozdrav на 30.09.08, 09:55:
Изглежда интересно! Може ли да се очаква скоро в производство и дай се боже още по-скоро на склад :)
Първото е готово... второто в най-скоро време (до няколко седмици)