27.09.08
14:22
yh
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 19.04.11 14:48.
като ти гледам храненето , добавки не ти трябват :)
3 поредни дни хранил ли си се така досега?
От ПОНЕДЕЛНИК ДО ПЕТЪК се храня както съм описал, с точност във времето, не толкова в грамажите.... Събота и неделя не падам под 200гр. протеин, но и тренировките са ми по леки. Не пуша не пия. Какво друго още да кажа :?
Защо ??? От 1ви септември карам с този режим.
Супер е храненето ти евала!Предполагам калориите си си ги смятал?Аз евентуално бих вкарал още някъде някакви ядки,но аз съм им фен по принцип. :)
Иначе за добавки-протеин и амино при наистина добро хранене не ти трябват(почти да го кажа).По-идейно е според мен някакъв креатин да си вземеш.
Поздрави!
Благодаря! :) Но аз лично мисля, че реда на добавките идва чак когато храненето е перфектно... За да извлечем максимална полза от тях :) Не съм ползвал все още за да твърдя със сигурност, но от лични наблюдения съм останал с такова впечатление. Отностно калориите не съм ги смятал предполагам, че са над 4000 което е добре. Имам умерено бърз метаболизъм, така че тва не е толкова съществено :)
Калориите са перфектни. :)
Помня те откакт оси водеше дневник,звяр си ;) Продължавай така;
Имам един въпрос:хапваш стабилно,кажи ми разширява ли ти се(подува ли се) стомаха към края на деня?
Отностно креатина...по-принцип съм си скептичен към всякакви добавки, но с времето протеина и аминокиселините.... та за креатина, много вода се задържа, изсушават се бъбреците, а и със сигурност с увеличаването на силата и ставите ще се износват повече...а това са си сериозни странични ефекти...страдал съм от болки в ставите на колената и никак не е приятно...1во аз тренирам за здраве,пия рибено масло именно заради ставите, а чак тогава приоритет сами големите мускули и силата и въобще всичко останало. А и все още мисля, че раста, и именно за това досегга не съм вкарал някакви по сериозни добавки към храненето ми.
Ами кво да кажем , спорта и храненето са начин на живот
мен ако питаш и с по-малко храна можеш да растеш...
аз съм с 10 кг по-тежък, при висока изчистеност и се храня доста по-малко :)
ако ще вземаш добавки нека да са витамини
не забравяй бързия въглехидрат веднага след тренировка , щото гледам, че не си го описал
напред и без контузии ;) и се пази на 25 април , че като те гледам си луд по васко бореца ;)
Най-бързия протеин от храната е белтъка на яйцата. Не ти препоръчвам обесмаслено мляко - в тях се съдържа доста повече лактоза отколкото масленото 2% примерно, което ще се отрази на инсулина с поне 1 единица. Иначе млякото е бавен протеин, също така и изварата.
Е мазнината в млякото не забавя ли усвояването, инсулина след трен едва ли е проблем. Значи след тренировка е добре яйчни белтъци така ли ? ха
ако приемем че 1 белтък има 4гр. протеин то трябва да изям 20 белтъка- 4лв твърде скъпо за всекидневна употреба, иначе съм го правил, но не за след тренировка... а за млякото съм чувал, че част от него се усвоява още в устната кухина(ама тва си е слух, не е научно обосновано)
Да скъпо излиза, не отричам :”) . Можеш само яйца, и тогава ще са 5 което е 2лв идва по-добре с малко медец.
не не немога... Не повече от 3 жълтъка на ден макс 4. 5яйца=1лв :) ама много мазно ше стане щот 5големи яйца имат около 30гр. мазнини от които 40%наситени.....добре ако изместя яйцата на закуска които са за след трен, на закуска става ли да ям извара ??? става въпрос, тва завъртане по-добро ли ще е ?
24.10.09
07:03
казано от Mr.Pump на 27.09.08, 14:22:
Здравейте отдавна не съм споделял нищо във форума и сега реших да го направя. Ще се радвам всеки да напише своето мнение/препоръка/забележка... абе каквото иска. Та от началото на септември съм на този режим. Целта ми е максимално покачване на ММ(до началото на февруари). Все още уча и учебната година съм я разделил на 2 периода (6 месеца основен период и 3 месеца изчистване).
Та в момента тежа около 87-88кг. при 8-9% мазнини, височина 182, на 17 години. Тренирам всеки ден по моя си програма за маса, ако искате и нея ще споделя, принципа ми е 70% хранене 30% тренировки, останалото е в качественото въстановяване и сън... Тъй като обръщам много голямо внимание на диетата, споделям режима си с вас и ще разчитам на вашите компетентни съвети :) Друго друго, мога да кажа, че от септември миналата година нямам прекъсване в тренировките,отностно храненето също не съм се отпускал много. Иначе тренирам от 12 годишен... А на 14 се запалих по щангите и оттогава ходя на зала без сериозни прекъсвания. Вкъщи също имам доста уреди...Само да кажа, че имам невероятен апетит и постоянно ми се яде нещо... А за тренировките...манияТа режимът е:
8:00 Закуска - 3 цели яйца + 2 белтъка; 4лъжици мюсли, 4лъжици фини ов.ядки, 2лъжици пшенични ядки, 1/2 ленено семе + 1лъжица пчелен мед + 10лъжици пълномаслено мляко; плод според сезона(ябълка,круша,грозде,банан)+ 1 орех +2бадема+1лешник+2ядки индийско кашу+малко стафиди
10:00 тренировка 35-45мин.
11:00 180гр. обезмаслена извара + 200гр. обезмаслено мляко КУЛТУРА + 1 голяма лъжица НЕСКУИК,ако няма МЕД, а може и банан или друг плод, зависи от настроението :) 200-300мл вода, смесвам сичко и го пасирам да стане като шейК(моя протеинов шейк :) )
13:00 150-200гр. пилешки гърди + 100-150гр. варен бял ориз, черен пипер за вкус
15:40-16:00(голямото ми междучасие) 180гр. обезмаслен извара разбита с 200гр. обезмаслено мляко КУЛТУРА + 3-4 лъжици овесени ядки + 3-4 пшеничени ядки + 1 чаена лъжичка канела + около 100гр. вода , получава се нещо като крем-каша
18:20-18:30 150-200гр. пилешки гърди + 100-150гр. варен ориз, черен пипер за вкус
21:00 150-200гр. пилешки гърди + малко ориз за гарнитура не повече от 100гр. + черен пипер
24:00-24:00 200гр. обезмаслена извара или 200гр. месо или от 2те по- малко
*понякога заменям пилешкото с риба, телешко или свинско, а ориза с картофи,спагети,боб, но само понякога :)
*ям и доста зеленчуци богати на фибри(чушки,спанак,з.фасул, грах... но не на всяко хранене, а когато има)
*на ден пия около 5-6литра вода
Тва го ям от понеделник до петък всичко както е описано, само събота и неделя е малко по-разводнено,но и тренировките са ми по-леки иначе като съм на училище всичко е по часовник. Едва ли ще мога да променя нещо, защото финансово само толкова мога да си позволя.
Добавките които пия са рибено масло 6-7 топченца на ден + 5 таблетки бирена мая с храненията. За други мога само да мечтая, защото едвам се справям с тая инфлация.... Иначе имам мерак да пробвам с протеин,амино, но може би след някоя друга година....
Това е общо взето... ако има нещо ще доуточна...
Чакам експертни и компетенти мнения :)
Brat super e s izkluchenie na Vaglehidrata e mn malko az bih go dignaL malko v smisal hraneniqta s oriz sa malko za osnoen period spored mene zashto0to0 i az sam v osnoven period i za 3 meseca sam naprede s 14 kg e malko poveche sam se omaznil no sam s mn barz metabolizam i na relefa sichko go izpikavam
Абе “брат” ти знаеш ли колко тежи сварен 100-150гр. ориз?!
~ 300-450gr!!! заключете я тая тема... супер неактуална е!