26.09.08
20:49
Решил съм да посещавам фитнес 2 пъти седмично и да ходя да плувам 3 пъти.Стажа ми е 5 месеца във фитнеса(3пъти седмично)+3-4 в нас(с уредите,с които разполагам).Докато посещавах фитнес си купих амини universal2700 и протеин на ASN Bugrain Whey.На 18 години съм,ръст-175-176 67 килограма.Та въпросите са ми дали тази програма е удачна и как да вземам добавките,които съм си набавил и дали като ги свърша да си взема още.
Целите са ми:ММ(доколкото е възможно с това плуване),разширяване на раменето и може би някой сантиметър отгоре(въпреки че съм на 18 имам само бегли наченки на брада и често ме бъркат с по-малък)
П.С. Прочетах статията за плуването и фитнеса и се чудя,ако тази програма е удачна,дали трябва да прибавя повече калорични ястия към режима си на 5 яденета на ден или може би да пробвам с гейнер.
Темата беше редактирана от Frost Master на 27.09.08 17:48.
27.09.08
17:43
Може ли да получа отговор?
Удачна е комбинацията ти.
Аминокиселините-една доза преди трен,една доза веднага след.
Протеина-сутрин вегнада след ставане.след тренировка с нещо сладко-2 банана,50гр мед.В нетренировъчни дни между храненията.Аз бих го приемал и след тренировка по плуване. :)
27.09.08
19:36
А дали е удачно да вземам половина доза протеин също и преди тренировка?Аминокиселините да ги приемам ли в нетренировъчен ден?Искам да питам дали плуването би ми пречило на силовите постижения в залата и дали няма да горя и малкото,което сум постигнал с тея 5 месеца фитнес?
Удачно е да взимаш даже и цяла доза преди тренировка.Аминото можеш и в нетрен ден да го пиеш.Примерно преди някое от яденетата.Това е ако имаш финанси.Протеина и аминото са такива добавки,че няма с тях ка кда прекалиш-колкото повече-толкова повече :) А за плуването и горенето-ако се храниш ДОСТАТЪЧНО няма да изгориш мускола.Но само тогава!
27.09.08
20:45
Трябва ли да консумирам по-калорични храни?