Колко плодове трябва да присъстват в дневия ни режим?

13.08.08
15:10

Здравейте на всички!

Първо искам да кажа, че този форум наистина си заслужава. Радвам се, че най-сетне и аз се регистрирах.

Искам да ви попитам следното:

Минах на ВВД за покачване на тегло. Искам в диетата си да вкарам и плодове, заради това, че са естествен източник на витамини и заради съдържащите се в тях анти-оксиданти.

Според вас какъв е минимумът на приеманите плодове на ден?

13.08.08
15:22

Всеки плод е с различен ГИ,с различни хран.стоиности. Предполагам имаш някакви норми на въглехидрати в режима...?Просто си направи една сметка!

13.08.08
15:29

Да това за ГИ е така. Може би аз не си зададох правилно въпроса. Нека не разглеждаме плода само като въглехидрат, а като плод. :) Колко плодове ПРИБЛИЗИТЕЛНО трябва да присъстват в дневното ни меню, за да си добавяме нужните витамини и микроелементи. :)

Мнението беше редактирано от Stefan Todorv на 13.08.08 15:30.

13.08.08
18:50

Колкото си прецениш. В моето присъстват цифром и словом 0 (нула) грама. И ми е добре. Щом целиш качване на тегло се предполага, че можеш да ядеш колкото искаш странични неща (плодове в това число, щом обичаш), стига да не ти заемат от мястото за сериозните храни.
По-конкретен отговор от това трудно може да ти се даде. Точно защото не разглеждаме плода като въглехидрат, а като плод. И плодовете са различни, съдържат много различни неща. Дори разделянето им на някакви условни групи е много грубо, камо ли обобщаването им в една-единствена категория. Просто си ги яж колкото ти се иска и гледай да не е за сметка на пържолите ;)

13.08.08
19:10

казано от G33K на 13.08.08, 18:50:

Колкото си прецениш. В моето присъстват цифром и словом 0 (нула) грама. И ми е добре. Щом целиш качване на тегло се предполага, че можеш да ядеш колкото искаш странични неща (плодове в това число, щом обичаш), стига да не ти заемат от мястото за сериозните храни.
По-конкретен отговор от това трудно може да ти се даде. Точно защото не разглеждаме плода като въглехидрат, а като плод. И плодовете са различни, съдържат много различни неща. Дори разделянето им на някакви условни групи е много грубо, камо ли обобщаването им в една-единствена категория. Просто си ги яж колкото ти се иска и гледай да не е за сметка на пържолите ;)

А бананите и тях ли за 0 смяташ?

13.08.08
19:44

казано от Vasko на 13.08.08, 19:10:

Аз храна не смятам. Само я ям. И да, ако някога реша да се храня високовъглехидратно с цел bulking бананите няма да ги отчитам като сериозно ядене...може би като нещо между другото, ако изобщо водя отчет ;) Иначе си прав, ако целта е друга, а не качване, има значение, но в случая просто е излишно задълбочаване..ядене на корем му е майката, иначе не става.

13.08.08
20:23

казано от G33K на 13.08.08, 19:44:

казано от Vasko на 13.08.08, 19:10:

Аз храна не смятам. Само я ям. И да, ако някога реша да се храня високовъглехидратно с цел bulking бананите няма да ги отчитам като сериозно ядене...може би като нещо между другото, ако изобщо водя отчет ;) Иначе си прав, ако целта е друга, а не качване, има значение, но в случая просто е излишно задълбочаване..ядене на корем му е майката, иначе не става.

Прав си, качването на маса е тъй но при сваляне има голямо значение колко и какво!

13.08.08
20:34

То и при качването има значение !
А иначе това с тези цифри са просто ориентировъчно, всъщност всеки трябва да открием сам за себе си мерките !

ГН

13.08.08
21:15

И аз не ям плодове. Ама изобщо. Имали витамини - глупости - я някой да ми сметне 800мг витамин С в колко плодове от който и да е вид има, та да видим колко трябва да изям, аз витамини приемам в огромни количества, и вярвам, че усвоявам далеч над препоръчителните, в случая на С, смешни 60 мг. Отделен въпрос, че фруктозата, доколкото знам, дори не е най-добри избор за следтренировъчно зареждане. От там нататък ям нещо плодово, само ако се сетя.

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 13.08.08 21:15.

14.08.08
05:29

казано от Георги Николаев на 13.08.08, 21:15:

И аз не ям плодове. Ама изобщо. Имали витамини - глупости - я някой да ми сметне 800мг витамин С в колко плодове от който и да е вид има, та да видим колко трябва да изям, аз витамини приемам в огромни количества, и вярвам, че усвоявам далеч над препоръчителните, в случая на С, смешни 60 мг. Отделен въпрос, че фруктозата, доколкото знам, дори не е най-добри избор за следтренировъчно зареждане. От там нататък ям нещо плодово, само ако се сетя.

Еми  не  е добра идея  за  следтренировка  таи като не е бърз въглехидрат  .... освен бананите те  стават но те са  с  глюкоза

28.09.08
15:53

казано от Stefan Todorv на 13.08.08, 15:10:

Здравейте на всички!

Първо искам да кажа, че този форум наистина си заслужава. Радвам се, че най-сетне и аз се регистрирах.

Искам да ви попитам следното:

Минах на ВВД за покачване на тегло. Искам в диетата си да вкарам и плодове, заради това, че са естествен източник на витамини и заради съдържащите се в тях анти-оксиданти.

Според вас какъв е минимумът на приеманите плодове на ден?

Моето мнение е, недей да наблягаш толкова мнго на плодове,а наблегни на зеленчуците. Естестевно аз включвам във всекидневното си меню банан и червен грейпфурт (отбелязвам че почти никога не държа специална диета за отслабване) просто се стремя да се храня правилно и да си набавя всички необходими съставки натурално.Може и някой път зелена ябълка.
Фруктозата, глюкозата и захарозата са отделни форми на захарта, но се метаболизират по различен начин. Големи количества фруктоза се съдържат в плодовете и са добавени също в редица храни. Фруктозата, глюкозата и захарозата могат да бъдат превърнати в триглицериди, т.е. във форма на телесни мазнини много бързо. Ако това стремиш да качваш на мазнини ок, но не мисля че това целта на занятието :)

Мнението беше редактирано от Blahzay на 28.09.08 15:57.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1