28.09.08
07:52
Съществува ли наистина такова нещо.Чета статиите в сайта посветени на тази цел и ми прави впечетление че тези тренировки не са с нищо по-различни от останалите,всъщност само с кардиото но то си е отделно според мен.Има ли идея в това да се правят високо интензивни силови тренировки комбинирани с кардио всеки ден?Тъй като взех ценното според мен от всяка програма дадена в сайта и си създадох моя бих искал да ми кажете дали е подходяща за мойте цели - изчистване а не сваляне просто на килограми(казано по-друг начин искам да сваля 2кг но да са само мазно и 15% мускул :) )Ето я и нея:
Понеделник: Гърди + бицепс
1.Повдигане щанга от полулег 4х8
2.Повдигане дъмбели от полулег 3х7
3.Повдигане щанга от лег - 3х8
4.Флайс - 2х12
5.Сгъване на щанга от стоеж 4х8
6.Чукчета 3х8
7.Скотово с дъмбел 3хдо отказ
Сряда: Рамо,корем и крака:
Раменни преси: 3х10
раменно разтваряне встрани 3х10
Задно рамо 2х12
Коремни от обратен лег 3х30
Крака на машина до отказ :)
Петък: Гръб и трицепс:
Мъртва тяга:2х10
Гребане със щанга: 4х8
Вертикален скрипец: 4Х10
Хоризонтален скрипец 4х12
Френско 3х8
Разгъване на скрипец 4х8
Забравих да спомена че правя 5 пъти седмично аеробно-анаеробни тренировки
Темата беше редактирана от Boy_ на 28.09.08 07:55.
28.09.08
08:00
Boy, това не е силова програма. Това си е чист бодибилдинг сплит. Сигурен ли си, че се интересуваш от силови програми с, защото те са с висока интензивност или иначе казано 1, 2, 3, 4, максимум 5 повторения в серия?
28.09.08
09:16
Ами извинявам се,просто не съм компетентен просто :) От тази програма възможно ли е да има ефект.
Абе какви са тези 3 серии с 7 повторения ? ( към автора ) Аз правя поне 4, с най-много 8-9 повторения.
Че на места виждам и 2 серии ...
Мнението беше редактирано от Madboy на 28.09.08 09:20.
28.09.08
09:25
Повторенията ги правя до отказ като пише примерно 7 това е минимума колкото повече са ми плюс.А за сериите,примерно флайса е последен,разтягащ и заради това са 2,разбира се ще ги направя повече щом съветвате :) Избутването на дъмбели е 3 щото преди това правя със щанга а те са аналогични ;)
Мнението беше редактирано от Boy_ на 28.09.08 09:31.
Няма никакво значение, че са аналогични, а и 7 - 8 минимум... на мен това за силова ми е маx-а.
казано от Boy_ на 28.09.08, 07:52:
Съществува ли наистина такова нещо.Чета статиите в сайта посветени на тази цел и ми прави впечетление че тези тренировки не са с нищо по-различни от останалите,всъщност само с кардиото но то си е отделно според мен.Има ли идея в това да се правят високо интензивни силови тренировки комбинирани с кардио всеки ден?Тъй като взех ценното според мен от всяка програма дадена в сайта и си създадох моя бих искал да ми кажете дали е подходяща за мойте цели - изчистване а не сваляне просто на килограми(казано по-друг начин искам да сваля 2кг но да са само мазно и 15% мускул :) )Ето я и нея:
Понеделник: Гърди + бицепс
1.Повдигане щанга от полулег 4х8
2.Повдигане дъмбели от полулег 3х7
3.Повдигане щанга от лег - 3х8
4.Флайс - 2х12
5.Сгъване на щанга от стоеж 4х8
6.Чукчета 3х8
7.Скотово с дъмбел 3хдо отказСряда: Рамо,корем и крака:
Раменни преси: 3х10
раменно разтваряне встрани 3х10
Задно рамо 2х12
Коремни от обратен лег 3х30
Крака на машина до отказ :)Петък: Гръб и трицепс:
Мъртва тяга:2х10
Гребане със щанга: 4х8
Вертикален скрипец: 4Х10
Хоризонтален скрипец 4х12
Френско 3х8
Разгъване на скрипец 4х8Забравих да спомена че правя 5 пъти седмично аеробно-анаеробни тренировки
Лично за мен, това не е програма за изчистване, по-скоро за маса ми прилича. Крака - до отказ - съмнява ме да ги изчистиш тези крака с една серия до отказ.
Какви са ти аеробно-анаеробните тренировки, че и това нещо ми е като загадка :)
За изчистване 90% роля играе диетата, тренировката служи само за подържане на мускулната маса.
А че от силовите тренировки с по-малко повторения и по-големи тежести гориш повече енергия като цяло, съответно чистиш по-лесно и запазваш повече мускули, от колкото с аеробиката и леки тренировки с много повторения - това е вярно.
28.09.08
13:26
Winnie тренирам баскет от лятото и тренирвките там са точно такива.Редуване на аеробни с анаеробни натоварвания.Анаеробните например са спринтовете които ни карат да правим в залата ;)
Петко,значи трябва да спазвам диета и да дигам с максимална тежест от 4 до 6 пъти?
Значи аз тренирам “Силово”,базовите упражнения правя със големни тежести и със 4 до 6 повторения и съм доста доволен от това,че не само ми се покачва мускулната маса но и “изчиствам” мазнините,като просто наблягам на изоставащите мускулни групи.А относносно аеробната деиност-във края на всяка тренировка бягам по минимум 2 км, и за ся не съм си загубил от масата а напротив чуствам се доста по-стегнат и изчистен :)
28.09.08
16:24
Намерих ей това дали е добър този силов цикъл http://www.bb-team.org/workout/2790/
казано от Boy_ на 28.09.08, 16:24:
Намерих ей това дали е добър този силов цикъл http://www.bb-team.org/workout/2790/
Добър изглежда, но напреднал ли си? Пише, че е за напреднали.
Бой, събери каквото ти харесва от двата варианта. Аз исках да те посъветвам да правиш нещо подобно - кръгово или комплекс, както е в тази програма. Идеята е да се тренират повече мускулни групи в една тренировка. Повторенията 8-10 са добре, но ако смяташ че можеш, тренирай и с по-малко. Обърни внимание на краката.
Мнението беше редактирано от Winnie на 28.09.08 17:16.
28.09.08
18:03
Несмея да кажа че съм напреднал,защото не е вярно,но мисля че съм издръжлив и ще успея с тази работа пък ако ми се опре спирам и минавам на сплит ;) А като каза да взема най-доброто от 2те какво имаше предвид.Просто незнам как да ги комбинирам
Мнението беше редактирано от Boy_ на 28.09.08 18:06.
казано от Boy_ на 28.09.08, 18:03:
Несмея да кажа че съм напреднал,защото не е вярно,но мисля че съм издръжлив и ще успея с тази работа пък ако ми се опре спирам и минавам на сплит ;) А като каза да взема най-доброто от 2те какво имаше предвид.Просто незнам как да ги комбинирам
Тогава не се сили много.
Ами, вземи тези упражнения, които ти допадат и направи една кръгова тренировка - гърди, гръб, крака, рамене, ръце, всичко наведнъж по една серия и после отначало. Или пък серии една по една групите, това е комплекс. И те съвтвам да не правиш максове.
Примерно:
вдигане от лед
бедрено разгъване
раменни преси
тяга
бицепси с лост
трицепси на скрипец
Примерно, не е казано че в този ред трябва да ги правиш.
Другата тренировка:
флайс
клек
бедрено сгъване
рамене на машина
бицепси на скотово
трицепси с лост
Нещо такова :)
29.09.08
16:44
Наблегни особено много на първото упражнение- ВДИГАНЕ ОТ ЛЕД, но внимавай с килограмите за да не се счупи леда :)
30.09.08
04:43
Според мен ако иска да изчиства да наблегне повече на мъртва тяга и клек октолкото на лег.Причината всички я знаем...надявам се.Това незначи,че нетрябва да се дава всичко възможно в останалите,но най-важното е да се внимава за правилното изпълнение ,защото могат да станат много лоши контузии особенно когато си на диета и силата и енергията е намалени.
Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 30.09.08 04:44.