Въпрос за програмка

21.09.08
20:58

значи въпроса ми е следния не бях ходил на зала 2 месеца и преди 3 седмици някаде почнах.1 седмица правих всичко сега съм на програма която е следната:
ПОН:Гърди,корем
ВТ:Гръб,кардио
Сряда:Крака,корем
ЧЕТ:Рамо,Трапец,Кардио
ПЕТ:Ръце и корем
СЪБ И НЕД почивам
Та въпроса ми е че едно приятелче инструкта му казал че по добре е първия месец два да тренира всичко като за големи мускулни групи прави по 3 упражнения а за малки по 1 и 3-4 серии.Аз това го тренирах 1-2 седмици и го спрях и си почнах режима.И сега въпроса ми е дали да не съм като моя фр дето му казал така инструктора че се добивало повече сила и повече са изчиствало или да си правя моя режим дето ви го каза.

22.09.08
08:15

Тоя корем дето е 3 пъти на седмица го ограничи поне на 2 пъти.Това дето ти го е казал инструктора си е за в началото ся вече си почваш нормалните сплитове и програми с по 4-5 упражнения примерно за голяма мускулна група като гърди,крака,гръб и с 2-3 упражнения за ръце(рамото може и с 3-4 ).Някъде толкова като за начинаещ,в сайта може да видиш как е устроена някоя програма и да си изградиш представа.

22.09.08
08:41

За да свикнеш с упражненията и организма да започне да се писпособлява, са му нужни 1-2 месеца кръгови тренировки. Една седмица е прекалено малко. Нямаш нужда от сплит - доста е рано.
А към valerious, ако може да не говори вече такива глупости, ще е по-добре.

Трябвало е да изкараш поне месец по кръговите тренировки и тогава сплит.А между другото сплита ти не ми харесва изобщо като за “начинаещ” (ти още не си се приспособил ,а тренираш силова тренировка 5 поредни дни от седмицата.по добре почни някоя 4-дневна по вт и че пе (като събота може да ти е само за кардио например).Що се касае за корема мисля че 2 пъти седмично с някой друг ден разстояние  са му повече от достатъчни.(ако си мислиш че ще направиш преса ако ще и 4 пъти да правиш нищо няма да стане,а най много да не може да се възтановяваш качествено.Играта е в хранителния режим+кардио)

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 22.09.08 09:00.

22.09.08
15:28

значи да се върна отново на всичко да правя 3 серии за големи мускулни групи и по 1 за малки ?

22.09.08
15:41

Абе тону стига си говорил глупости.Кое от тва което казах е глупост?

Мнението беше редактирано от Valleri на 22.09.08 15:45.

23.09.08
09:24

кажете сега какво за какво да тренирам.За изчистване(релеф) или за маса.защото знам че сега масово почва да се транира за маса и после пролетта са чисти

23.09.08
09:37

Брато нали разбираш, че ти още не може да се приспособиш към тренировки. Какви сезони те гонят ?

23.09.08
10:39

демек още 1 месец някаде да ги въртя всичките упражнения и да правя 3 за гол.мускулна група и 1 за по малките?

24.09.08
16:02

кажете де и колко пъти в седмицата да тренирам ?

24.09.08
16:57

по 8 пъти на седмица тренирай.

24.09.08
17:53

казано от HeartCore на 24.09.08, 16:57:

по 8 пъти на седмица тренирай.

питам сериозно ве ти толкова ли си прост

24.09.08
18:20

Beckhamchy като за начало се опитай да пишеш в правилният раздел.

25.09.08
09:34

казано от Powerg3n3ratoR на 24.09.08, 18:20:

Beckhamchy като за начало се опитай да пишеш в правилният раздел.

е добре объркал съм раздела добре стават грешки ама кажете колко дена да тренирам в седмицата всички мускули ?

27.09.08
20:04

аи кажете колко пъти да тренирам в седмицата

29.09.08
10:03

казано от Beckhamchy на 27.09.08, 20:04:

аи кажете колко пъти да тренирам в седмицата

29.09.08
10:35

Давай по 4-5 пъти седмично. Специалистите ще кажат че може да ти дойде в повече ама аз така правех 2 месеца и се чувствах добре. гледай да не се озорваш прекалено мн. И вкарай почивка между дните. Не от пон до петък а примерно в сряда и събота почивай ако правиш 5 дни а ако са ти мн почини и неделя. 4 дни май е по-добре. обаче зависи как се въстановяваш, храна, спане, добавки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1