22.09.08
05:10
Здравейте ,
Бих искал малко помощ относно някаква диета - точно какво , точно кога и по колко трябва да ям, която да спазвам. Ето и повече информация :
-ръст - 185 см
-тегло - 63 кг
-възраст - 17 години
-гръдна обиколка - 90 см
-талия - 73см
-ханш - 80 см
-обиколки на китка и глезен - 16 см и 25 см
-спортувате ли - Много рядко играч басктетобл друго нищо
-спазали ли сте досега хранителни режими - Не съм спазвал нищ0
-имате ли моментни, хронични заболявания или предразположеност към такива - Нямам
-в какво се състои работата Ви - Прекарвам времето си с много малко физически труд
-одобрявате ли употребата на спортни добавки - Не искам да използвам
-какви препарати сте ползвали - Никакви
-каква сума сте готови да отделите за хранене и спортни добавки за месец - Парите нямат значение важен е ефекта
-употребявате ли (употребявали ли сте) стероиди и други хормонални препарати (вкл. Инсулин) - Не
-желаете да понижите подкожните мазнини, да покачите мускулна маса или да оформите (преформирате) тялото си (с колко и за колко време, желаете ли траен ефект) - Да и желая да запазя нивото, до което достигна
Също така бих желал , ако е възможно да ми дадете някакви препоръки за упражнения и повторения в домашни условия .
Благодаря предварително и се надявам да получа нужната помощ.
Темата беше редактирана от Jordan на 22.09.08 06:16.
Да знаеш никой няма да тръгне да се занимава с теб на собствени начела. Хвани и чети в изданието диетите. Това което ти искаш нали се сешташ че по принцип се заплаща.
казано от Jordan на 22.09.08, 05:10:
-спазали ли сте досега хранителни режими - Не съм спазвал нищ0
-в какво се състои работата Ви - Прекарвам времето си с много малко физически труд
-одобрявате ли употребата на спортни добавки - Не искам да използвам
-какви препарати сте ползвали - Никакви
-каква сума сте готови да отделите за хранене и спортни добавки за месец - Парите нямат значение важен е ефекта
-желаете да понижите подкожните мазнини, да покачите мускулна маса или да оформите (преформирате) тялото си (с колко и за колко време, желаете ли траен ефект) - Да и желая да запазя нивото, до което достигнаСъщо така бих желал , ако е възможно да ми дадете някакви препоръки за упражнения и повторения в домашни условия .
Благодаря предварително и се надявам да получа нужната помощ.
1.”Не става само с ядене, трябва и акъл” Каквото и да си говорим , пак до добаки ще стигнем.Какво лошо има в 1 протеин.Нима ако някои от семейството ти заболее недай си боже няма да му предпишат ли?Всеобща медицинска практика е предписването на протеини на възрастни хора с цел хранене! Не се майтапя!
2.Предлагам ти да вземеш някоя от програмите - избери си такава за която да имаш време от сайта и започни , като преди това ВНИМАТЕЛНО прочетеш как се изпълняват упражненията.
3.Приготви си една сериозна сума, защтото както всички знаем например, за да намериш зимата грозде и пресни ябълки струва доста.Да не говорим за чисто и качествено месо и други хранителни продукти.Първо започни да се храних пълноценно - с качествена храна , след това в определено врема , например през 3 часа.Не се залъгвай със Сникърси,пастички,кроасанчета и подобни глупости !Да си мислиш ето едно ядене съм го отхвърлил и съм сит.Има 1 таблица на хранителните продукти или поне на по-важните в които ще намерих съдържанието на химичния състав на продуктите , за да си направиш извод какво по-точно ти трябва - дали повече риба или яйца ;) и т.н.
Смело бих казал ,че това е най добрият сайт в България за избраната от теб цел.Единственото което се изисква от теб, е да прочетеш възможно повече информация.
Поздрави
22.09.08
08:08
Ем тва е ясно , че го има ама точно това е въпроса , че трудно се оправям с тези неща и немога да преценя и за това исках помощ . Благодаря се пак за отговора...
22.09.08
13:15
Добре , а поне за Равномерно Балансирания Хранителен Режим (РБД) можете ли да ми кажете за закуска , за обяд и за вечеря какво точно трябва да ям и по колко , защото от побликуваното не можах да разбера . Моля ви за помощ!
Мнението беше редактирано от Jordan на 22.09.08 13:16.
27.09.08
12:44
Добре , Няма ли кой да ми помогне?!
27.09.08
13:22
Не разбра ли че няма да стане на готово ? Има поне 100 такива теми като твоята.Никой не е казал 4е трбва да си съставиш перфектния хранителен режим сам но определено няма кой да седне да ти обяснява неща които ги пише навсякъде в този сайт.Помощта идва после.
29.09.08
11:17
Добре ако си направя сам някаква програма на яденето ще се намери ли поне някой да ми каже какво да променя и как да е по добре?
29.09.08
14:03
казано от Jordan на 29.09.08, 11:17:
Добре ако си направя сам някаква програма на яденето ще се намери ли поне някой да ми каже какво да променя и как да е по добре?
Естествено ...
29.09.08
18:41
казано от tonu на 22.09.08, 07:24:
Да знаеш никой няма да тръгне да се занимава с теб на собствени начела. Хвани и чети в изданието диетите. Това което ти искаш нали се сешташ че по принцип се заплаща.
Именно. На мен никой нищо не ми е казвал. Ако започна да отговарям във всички такива теми, ще трябва да отделям по 2 часа на ден. Това е лудост.
03.10.08
16:42
7:00 - 3-4 яйца , 100 гр. овесени ядки , кисело мляко(какво да е ?) , плод
9:00 - някакъв сандвич с шунка
1:30 - 200 гр. пил. месо с ориз/картофи , плод
16:00 - препоръчайте тук нещо
20:00 - пил. месо картофи/ориз , 100 гр. сирене(какво трябва да е ?)
22:00 - 2 яйца , кисело мляко(какво да е ? )
Надявам се поне сега на някаква помощ. Благодаря предварителлно!
03.10.08
19:59
казано от Jordan на 03.10.08, 16:42:
7:00 - 3-4 яйца , 100 гр. овесени ядки , кисело мляко(какво да е ?) , плод
9:00 - някакъв сандвич с шунка
1:30 - 200 гр. пил. месо с ориз/картофи , плод
16:00 - препоръчайте тук нещо
20:00 - пил. месо картофи/ориз , 100 гр. сирене(какво трябва да е ?)
22:00 - 2 яйца , кисело мляко(какво да е ? )
Надявам се поне сега на някаква помощ. Благодаря предварителлно!
Млеката да са нормални - 3,6%. Никакви изгъзици. Аз никъде не виждам в менюто ти салата. Ето ти например една идея за 16ч. - риба със салата. През целия ден млатиш пилешко с картофи/ориз - разнообрази малко, било то свинска пържола, било нещо друго. Плюс това според мен яйцата са ти много за 1 ден. Замени двете в 22ч. с извара примерно. Между 9ч. и 13:30, и 16-20ч. са големи диапазони без храна, добави или някъде по един плод или някакви ядки (препоръчително сурови бадеми).
Освен това ако си решил да е РБД, ограничи въглехидратите до 14-15ч.
Идея: премести яденето от 1.30 в 12ч., това от 20ч. в 15ч., а това в 16ч. да отиде в 19ч. като го направи месо с някаква салатка.
04.10.08
07:22
Мерси мн0г0
11.10.08
13:06
Супи мога ли да ям? Като например Шкембе чорба , пилешка?
казано от Jordan на 11.10.08, 13:06:
Може, що да не може. То всъщност кво е - малко въглехидрати от картофи и фиде, месо и малко олио/зехтин, ама на заведение по-скоро олио :). Яж си.
казано от Jordan на 11.10.08, 13:06:
Ако ти си правиш пилешката ок, иначе супа в ресторант... не си е работа, никога не знаеш какво има вътре. Важи и за останалите супи по принцип, няма проблем от тях, ама гледай да си ги правиш сам.
А шкембе.. свещенна работа е то, обаче е кофти да го ядеш. Като изключение след тежка нощ става, но по принцип не е особено читава храна шкембето и следва да се избягва (да, и мен ми е кофти от тая работа :( ).
Мнението беше редактирано от G33K на 11.10.08 14:26.