Подновяване на тема.

29.09.08
06:27

Здравейте отново!
Предполагам след пускането на темата ще има доста момчета, които да се опитат да ме линчуват. Но мисля, че темата ще е от полза. Преди време дадох предложение за въвеждане на вид чат или някаква форма на контакт - в реално време. Така всеки от нас ще може да разговаря с някого с по-достъпни методи, отколкото личното съобщение. Позволявам си да подновя темата, като сега ще вкарам и анкета. Не е нужно да е вид говорилня. Защо да не е личен чат между двама, с право да се включат и други.
Извинявам се на админите. Позволете, моля, темата да бъде обсъдена. Мисля че и Димитър Михайлов няма д аима нищо против!
Ще се радвам да изкажете мнение!
Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 30.09.08 16:11.

Буквално преди дни имаше такава тема в раздела за предложения. Засега чат няма да има.

Имам известна предубеденост към пускането на чат, базирана на няколкото дискусии, провеждани с времето. Все пак съм на мнение, че общата позиция на аудиторията не може да бъде константна величина, така че периодичното проучване не е лоша идея.

Въпросната тема:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/34187/

Позволявам си да отворя анкетата във връзка с коментара ми, посочен по-горе. Надявам се да има продуктивни резултати, а не само потвърждение, че действието на D3BEP е било по-правилно от моето.

Не заключих аз темата, Митко.
Даже си мислех, че ти си я заключил.
Така я заварих. Аз просто я отворих за секунда, за да пратя и линка и пак я върнах в изходна позиция.
Макар че според мен между двете теми има - няма два дни и е кофти така да правим. Казал съм му го на Велин вече, при такъв начин на действие е неприемливо след това да пуска протести против повтарящите се теми.

Моето лично мнение ако питаш: пусни един чат канал към форума щом толкова мераци има. Само дай на посетителите да разберат да не бъркат чата с форума, и да знаят, че чата си е тяхна комуникация. Ако може даже да няма модератори там, най - добре, ако не може - да са отговорни хора, свързани с форума и сайта за да няма пак “ма кой съм аз, ма кой си ти”. Да сме си наясно: всеки влязъл там сам си поема отговорността какви ще ги пише и какви ще му ги напишат и толкова... Да си чатят щом искат. Темите и историите от чата ДА СА ЗАБРАНЕНИ във форума и толкова.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 30.09.08 17:55.

30.09.08
19:12

Чат канал няма да е излишен според мен.Така който има свободно време и скита в интернет пространството може да си начеше в случая пръстите.
“Темите и историите от чата ДА СА ЗАБРАНЕНИ във форума и толкова”  съгласен.

01.10.08
04:55

Ами... да ти кажа няма да е само начесвне на пръстите. Но моята идея не е за общ чат канал. Идеята ми е за възможност за разговор в реално време с един или няколко събеседника, но не и за чат стая. Чат стаята ще е говорилня. А разгвора в реално време ще е възможност за преодоляване на времето за изчакване на личното съобщение. Пример. Аз искам да коментирам нещо с някого. Сега чакам да ми отговори на личното съобщение или направо във форума. Понякога се губи мисълта, когато е с лични съобщения. А ако има възможност да говорим в реално време ще се получи разговор. Може би някаква възможност за покана на личен чат и опция за присъединяване на други към разговора при желание на разговарящи, или на този, който е стартирал разговора. Нещо такова. По-близко до скайп, отколкото до чат стаите. Сега ще кажете, че то и така си има скайп. Но си мисля, че в сайта няма да е излишно.
Какво ще акжете?

01.10.08
05:01

казано от D3BEP на 30.09.08, 17:54:

Не заключих аз темата, Митко.
Даже си мислех, че ти си я заключил.
Така я заварих. Аз просто я отворих за секунда, за да пратя и линка и пак я върнах в изходна позиция.
Макар че според мен между двете теми има - няма два дни и е кофти така да правим. Казал съм му го на Велин вече, при такъв начин на действие е неприемливо след това да пуска протести против повтарящите се теми.
Поздрави!

Виж... ти знаеш моето мнение за постоянно повтарящите се теми. Така е. Но в моя случай си мисля, че нещата не са много идентични. Ако се сещаш аз бях инициатора за ограничаването на повтарящите се теми и си държа на това. И ти си напълно прав за коментара си. Приемам казаното от теб, защото щом държиш на нещо, трябва и ти да го спазваш. Но ако се върнеш малко назад ще видиш, че аз бях и инициатора, в най-близко време, за темата за чата. Тогава Митко я заключи и предложи да оставим коментарите за малко по-късен етап. Така че моята тема не е с цел дублаж, а чисто и просто подновяване на разговора. Поне аз си мисля, че може да бъде приета така. Поне такава мисъл съм вложил в нея.
В предходния си пост излагам накратко идеята си. Зная мнението ти за чат във форума. Съгласен съм, че обща горорилня няма да е много градивна. Но и не такава е моята идея.
Все пак благодаря на Митко за отключването ан темата. Ще ми се да вярвам, че ще се получи добра дискусия. А резултата - каквото покаже анкетата!
Успех!

Много форуми имат такъв чат, директно като бутон в самия форум и веднага ги вкарва, с името и паролата им и без право да ги сменят. Това имам предвид и аз, като отново казвам, колкото и да е организирано, пак ше е чат и сме го видели колко струва. Има хора, дето не им пука за никовете им.

Затова ако го има, лично аз много държа на това теми и смешки от чата ДА НЕ ПРЕМИНАВАТ ВЪВ ФОРУМА.
И като че ли е най - добре бан във форума да е бан и в чата, и обратно. Логинът да е един и същи...
Чатът да е опция към форума. Най - добрата организация според мен.

Поздрави!

01.10.08
05:51

казано от D3BEP на 01.10.08, 05:26:

Много форуми имат такъв чат, директно като бутон в самия форум и веднага ги вкарва, с името и паролата им и без право да ги сменят. Това имам предвид и аз, като отново казвам, колкото и да е организирано, пак ше е чат и сме го видели колко струва. Има хора, дето не им пука за никовете им.

Затова ако го има, лично аз много държа на това теми и смешки от чата ДА НЕ ПРЕМИНАВАТ ВЪВ ФОРУМА.
И като че ли е най - добре бан във форума да е бан и в чата, и обратно. Логинът да е един и същи...
Чатът да е опция към форума. Най - добрата организация според мен.

Поздрави!

Разбира се. Но ти говориш за обща говорилня. А аз имах предвид много по-простичко и ползно нещо. Лични разговори. Аз искам с теб да говоря, Дзвер и те каня на чат. На разговор. Разговаряме само ти и аз без други да имат право да виждат това. Ако искаме можем да вкараме и други, които изявят желение и ние нямаме нищо против. Разбираш ли. Естествено, че никовете в чата са идентични на имената във форума. Не става и дума за скриване зад други имена и говорене на глупости.
Мисля, че грешката е в мен и не съм изказал правилно предложението си. Далеч съм от идеята да правим обща стая за разговори. Там не мгоат да се разискват смислени въпроси по етматиката на спорта.
Пак повтарям. Предложението ми е да се дублират личните съобщения с личен чат с възможност за прибаване на събеседници, но само с изричното желание на инициаторите на разговора.
Успях ли по-точно да обясня идеята си. Ако не, ДЗВЕР,  кажи и ще опитам отново!

Велински :)
Почваш да си налагаш мнението.
В т.нар. от тебе “общ чат”, който аз ти предлагам, винаги можеш да си започнеш частен разговор с когото си избереш. Ти Мирка не си ли ползвал? И после можеш да включиш който искаш към частното ви каналче, или да не го включваш.
И никой не го вижда. Просто е. 
Разликата е само в организацията на чата и не мисля че е толкова драстична. Иначе функционалността е точно търсената от теб.
Само дет ти искаш нещо от “по филмите”, а аз ти говоря за система употребявана в 2/3 от форумите. Не виждам защо да откриваме топлата вода. Не знам дали може да стане. Зам обаче че няма никаква разлика дали точно този или точно твоя чат.

Според мен, тук последната дума има Митко и системата на форума - с какво точно ще е съвместима. Не че за решението последната дума не е негова де. Но е излишно да се точат зъби за точно определена форма на чат. Чатът ще е този, който позволява форума и който можем да си позволим... ФИнансово. При условие, че не е непременно необходим. Така мисля аз.

Поздрави!

01.10.08
06:14

Велински... хе... добре!
Виж... спирам д акоментирам. Не искам да налагам мнение. ИЗЛАГАМ мнение. Но не искам да ставам досаден.
А по въпроса за последната дума - и последната и първата е на Митко. Тук спор няма.
А и аз не искам нищо. Разбираш ме грешно. Ако си забелязал аз изказвам мнения във форума. Предложенението ми е само за функционалност. Едва ли ще имам много време да използвам чата. Говоря принципно. Не за себе си.
На мен ми се е налагало няколко пъти да помагам на момчета и момичета от форума и съм си дал скайпа. Има го и в профила ми. С някои от тези на които съм помогнал и сега говорим в скайпа. Ако някой чете сега постовете може и да го потвърди.
Не коментирам за себе си чата. Разбери ме. В последно време едва намирам кога да вляза и да погледна темите, а камо ли да стоя в чата.
Мина ми през ума, че ще е от полза на тези, които посещават форума.
Ако те решат, че идеята ми е по-скоро глупава... така да е.
Сега смо коментираме. Не защитаваме лични каузи!

Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 01.10.08 06:14.

01.10.08
17:51

Личното ми мнение е, че форумът ще загуби, ако се пусне чат канал. Ако обаче се пусне чат, ще си чатим ;)

01.10.08
18:30

Да... може би ще се намали посещението във форума. Определено има риск. Но всеки ще прецени за себе си. Форума е място, където може да се реши проблем. Чат контакта ще е възможност за решаване на проблем от един човек. Форума винаги печели. Чата според мен дава още една възможност!
Но Стоянчо има право. Идеята си е идея. Важното е да е в полза на идеята, на която са заложили авторите на сайта.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1