30.09.08
08:13
здравейте :]
не ходя на фитнес и не пиша много във форума но се надявам все пак някой да опита да помогне
значи тренирам Wing Tsun (самоотбрана) и при една загрявка(по най-простия начин ) нещо си разтегнах сухожилие от към таза
и вече 3 месеца ме боли кръста от ляво (където се разтегнах)
ходих на лекар но личния се направи на голям специалист и не ми даде направление ами направо ми изписа
Algesal и каза до 1 месец ще се опрайш
да ама мина тоя месец и още ме боли
някой ако може да каже с какво друго може да се мажа ще съм благодарен
пробвах Algesal , Див кестен , разтривки с ракия
нищо не помага :(
30.09.08
09:42
Искай му направление и отиди на специалист.
казано от themadman на 30.09.08, 08:13:
здравейте :]
не ходя на фитнес и не пиша много във форума но се надявам все пак някой да опита да помогне
значи тренирам Wing Tsun (самоотбрана) и при една загрявка(по най-простия начин ) нещо си разтегнах сухожилие от към таза
и вече 3 месеца ме боли кръста от ляво (където се разтегнах)
ходих на лекар но личния се направи на голям специалист и не ми даде направление ами направо ми изписа
Algesal и каза до 1 месец ще се опрайш
да ама мина тоя месец и още ме боли
някой ако може да каже с какво друго може да се мажа ще съм благодарен
пробвах Algesal , Див кестен , разтривки с ракия
нищо не помага :(
отиди да ти направят един резонанс,за да се види в кво състояние са меките тъкани в зоната на нараняване,ако си сигурен че е само разтягане... и смени спорта,по-голяма загуба на време от WT не познавам,силни на теория,но катастрофа на практика(виждам го еженощно)....по-добре крав мага,а за чиста самоотбрана айкидо.Лично мнение изказвам,no offence ...поздрави!!!
да виж за резонанс не се бях сещал но не съм и запознат какво точно прави
и айкидо има в нашия малък град но е повече спортно от колкото за самоотбрана (поне в нашия град)
мерси много за коментарите :)
Мнението беше редактирано от themadman на 01.10.08 06:20.
Отиди на лекар, нека ти погледне кръста и гръбначния стълб все пак. Но като превантивна мярка това, което ти трябва да направиш е: вземи си от аптеката затопляща лепенка за кръст, в размер са като лист хартия А4 и я лепни на кръста, преди това и някакво мазило можеш да ползваш и малко масаж ако е възпален нерва да се възстанови да има кръв за по-бързо възстановяване. Важна е позата в която, ходиш, спиш, седиш, ядеш, работиш и т.н. За да не се задълбочи проблема бъди внимателен, не си извивай или прегърбвай кръста. Травмата в кръста е най-често срещаната. Въпроса за кръста е да правиш мускулите и нервите колкото се може по-силни и устойчиви, никога да не ги преуморяваш, но същевременно да предпазваш винаги прешлените на гръбначния стълб, една лоша дископатия и може да сложи край на тренировките, което е върховна глупост. Прави упражнения за кръст, хиперекстензии, лека тяга, разтягай врата, загрявай добре таза, можеш и упражнения за гръбначния стълб тип Тай Ци Гун да правиш, или просто да се протягаш с ръце и да описваш кръг с ръцете като целия труп над кръста участва в движението и т.н. Да имаш силен кръст е изключително важно във всеки един спорт.
От кремчетата ти препоръчвам артро стоп крем.
поздрави
Мнението беше редактирано от Emil_mlo на 01.10.08 11:36.
01.10.08
13:15
казано от Emil_mlo на 01.10.08, 11:33:
Отиди на лекар, нека ти погледне кръста и гръбначния стълб все пак. Но като превантивна мярка това, което ти трябва да направиш е: вземи си от аптеката затопляща лепенка за кръст, в размер са като лист хартия А4 и я лепни на кръста, преди това и някакво мазило можеш да ползваш и малко масаж ако е възпален нерва да се възстанови да има кръв за по-бързо възстановяване. Важна е позата в която, ходиш, спиш, седиш, ядеш, работиш и т.н. За да не се задълбочи проблема бъди внимателен, не си извивай или прегърбвай кръста. Травмата в кръста е най-често срещаната. Въпроса за кръста е да правиш мускулите и нервите колкото се може по-силни и устойчиви, никога да не ги преуморяваш, но същевременно да предпазваш винаги прешлените на гръбначния стълб, една лоша дископатия и може да сложи край на тренировките, което е върховна глупост. Прави упражнения за кръст, хиперекстензии, лека тяга, разтягай врата, загрявай добре таза, можеш и упражнения за гръбначния стълб тип Тай Ци Гун да правиш, или просто да се протягаш с ръце и да описваш кръг с ръцете като целия труп над кръста участва в движението и т.н. Да имаш силен кръст е изключително важно във всеки един спорт.
От кремчетата ти препоръчвам артро стоп крем.
поздрави
:)
Добре дошъл отново сред нас :)