01.10.08
14:34
Здравейте.Аз съм на 14 години,висок съм 1,74-1,75 см.Тежа 63 кг.Едър съм,не съм дебел.Та въпроса ми е дали ако започна да тренирам доста сериозно,да ям повече протеини и кардио,ще мога ли да стана внушително едър.Имам впредвид да си личи че тренирам.Аз като се съблеча си личи но с дрехи не чак толкова.Мярката на ръката ми е 35 см в стегнато състояние.Аз и сега си тринирам сериозно.Правя си кардио(ходя да бягам),не се лишавам от сладко и други “отрови”,но съм ги намалил съвсем до минимум.Същото е и с хляба-макс-2 филии(много тънки).
01.10.08
15:57
Чак пък внушителен.На 17-18 вече може и да почнеш да изглеждаш внушителен,но ти сега точно между 14-16 се преполага ,че трябва да наедрееш доста дори и без да тренираш.Тренирай си и не се притеснявай всичко е пред теб и е хубаво че си се ориентирал от малък.Само не си прави експерименти със упражнения като клек и тяга
01.10.08
17:35
Да мерси много.Ще продължавам да тренирам,искам когато вървя по улицата,хората да се обръщат и да казват “браво.Етоедно момче,което тренира,изглежда добре,чувства се добре и изразходва енергията си в нещо полезно,а не в глупости”.Все пак преди всичко нали тренираме за здраве.И искам и аз някога да съм пример за по-младите хора,както сега пичове като вас са пример за мен. ;-)
Ще тренирам,колкото и време да отнеме.А щом Арнолд е казал за 3 години,значи е за три,не се съмнявам в него.Той е най-великият.
Бързата работа...нали знаеш. Подбирай добре храната, прочети статиите на тези теми в изданието много ще са ти от полза! За 3 години може да станеш внушителен, но ако не действаш правилно може и на 1 място да си тъпчеш.
казано от az100yan на 01.10.08, 17:35:
Да мерси много.Ще продължавам да тренирам,искам когато вървя по улицата,хората да се обръщат и да казват “браво.Етоедно момче,което тренира,изглежда добре,чувства се добре и изразходва енергията си в нещо полезно,а не в глупости”.Все пак преди всичко нали тренираме за здраве.И искам и аз някога да съм пример за по-младите хора,както сега пичове като вас са пример за мен. ;-)
Ще тренирам,колкото и време да отнеме.А щом Арнолд е казал за 3 години,значи е за три,не се съмнявам в него.Той е най-великият.
А ако започнеш да тренираш, за се чувстваш добре и да знаеш, че изразходваш енергията си в нещо полезно - ето тогава ще си направил най-голямата стъпка напред. Защото тези неща трябва да ги правиш първо за себе си и след това (ако толкова държиш, по принцип е напълно излишно) за другите. Защото това, че другите ще се обръщат и ще ги мислят тези неща не си струва усилията (не струва и една стотинка всъщност) и ако само това те мотивира е твърде вероятно да загубиш мотивация някъде по пътя.
Но иначе, ако тренираш ще си личи че тренираш, не се притеснявай. Само трябва наистина да тренираш, усърдие и постоянство. И леко с тежестите, че на 14 години май ти е малко раничко и трябва да се внимава.
Мнението беше редактирано от G33K на 01.10.08 19:29.
Внушителен... Здрав... Корав... Тренирай си с хъс , а пък тези неща може да не станеш , но със сигурност ще ти личи че спортуваш
02.10.08
12:25
Ами с тежестите по колко? Аз в момента тренирам с дъмбел за бицепс,трицепс,рамо и т.н. с 7,5 кг.Мисля че не е много.С колко да тренирам?
И още нещо:
Откакто тренирам,краката ми започнаха да стават доста мускулести,здрави и набити.Когат седна някъде на стол,така че баджаците ми да висят във въздуха,изглеждат почти по един и сщи начина,както когато съм седнал изцяло.Нормално ли е?Мен много много не ми харесва да съм с такива крака,но когато се съблеча,си личи се са с мускули,а не са дебели.
Но важното е че тренирам за себе си.Сега се чувствам много по-добре,а както и вие казвате нещата като доброто изглеждане(не че сег изглеждам зле) ще дойдат от самосебе си.Тенкс много хора.
Пишете още по темата,въпреки че научих това,което исках да зная :)
02.10.08
13:18
казано от az100yan на 01.10.08, 14:34:
Та въпроса ми е дали ако започна да тренирам доста сериозно,да ям повече протеини и кардио,ще мога ли да стана внушително едър.
С кардио няма да станеш внушително едър !
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 02.10.08 13:19.
Внушително едър може да значи дебелак, може да значи и човек с мускули..В периода на 14-16 години, ако използваш правилна храна и тренираш правилно ще дръпнеш изключително много, но за да станеш “голям” .. с мускули ще ти трябват поне 3 години като на втората година вече, че започваш да си казваш, бре от мене ще стане нещо ;) Също представата за внушително едър може да бъде 80 кг човек може да бъде и 100кг човек, като второто ще си остане нещо като цел за дългосрочен 5-10 годишен план.Така че за сега яж правилно, тренирай тежко, НО правилно и през следващите 2 години ще има усезаеми резултати.Имай си и 1 на ум за движения като тяга и клек - те могат да ти дадът огромен тласък, но научил ли неправилна техника или започнеш ли да се лакомиш за по-голяма тежест може да ти струва прекалено много, иначе казано - всеки сам си решава.
Мнението беше редактирано от RedWalker на 02.10.08 14:21.
03.10.08
09:16
казано от ozo на 02.10.08, 16:34:
Тва е потенциален зобар.
Направо ми е жал за такива момченца :lol:
03.10.08
09:43
Тва е потенциален зобар.
Какво искаш да кажеш с това?Да не би да си имал в предвид “зубър”.Ако е така,значи грешиш много мой човек. :lol:
Просто исках да попитам,дали с повече тренировки и т.н. може да стана много”голям”.Отговора го разберах и благодаря на всички други пичове дето ми отговориха възпитано.И не си правете изводи за човека по това което пише.ОК?Не си ме виждал нали?Така че недей много да говориш-аз съм абсолютно доволен от това,което съм постигнал до сега и дори сега съм най-здравия в класа ми. :-)
А и не значи че един човек за да е мускулест,трябва да е тъп.Именно този мит е развенчан в този сайт.Аз познавам много хора,които са уникални със своите знания,а също така и с техния релеф и маса(не говоря за хора а моите години,а за доста по възрастни).Така че ако ти си тъп,но мускулест,не мисли че и друите непремено са такива.А за тоя дето казва че му е жал за мен-е и на мен не ми е много драго за теб-и аз теб те съжалявам.
Това е моето мнение,мисля че темата трябва да се затвори.Получих отговори на въпросите си.
03.10.08
10:24
всичко иска време,остави на времето да уреди нещата който ти искаш
03.10.08
10:26
да,мерси за отговора.Наистина иска време,но аз умея да чакам
казано от az100yan на 03.10.08, 09:43:
Тва е потенциален зобар.
Какво искаш да кажеш с това?Да не би да си имал в предвид “зубър”.Ако е така,значи грешиш много мой човек. :lol:
Просто исках да попитам,дали с повече тренировки и т.н. може да стана много”голям”.Отговора го разберах и благодаря на всички други пичове дето ми отговориха възпитано.И не си правете изводи за човека по това което пише.ОК?Не си ме виждал нали?Така че недей много да говориш-аз съм абсолютно доволен от това,което съм постигнал до сега и дори сега съм най-здравия в класа ми. :-)
А и не значи че един човек за да е мускулест,трябва да е тъп.Именно този мит е развенчан в този сайт.Аз познавам много хора,които са уникални със своите знания,а също така и с техния релеф и маса(не говоря за хора а моите години,а за доста по възрастни).Така че ако ти си тъп,но мускулест,не мисли че и друите непремено са такива.А за тоя дето казва че му е жал за мен-е и на мен не ми е много драго за теб-и аз теб те съжалявам.
Това е моето мнение,мисля че темата трябва да се затвори.Получих отговори на въпросите си.
Приятел, зобар идва от зоб (химия, стероиди, препарати....), няма нищо общо със ‘зубър’. Казах го в смисълът на това, че повечето момчета с такова мислене тип ‘искам да стана огромен и то бързо’ прибягват към стероидите. Капиш ?
Не е хубаво да се правят такива свободни съчинения, когато не знаеш за какво става дума, но както и да е.
Поздрави и ставай огромен...
03.10.08
11:59
казано от ozo на 03.10.08, 11:51:
казано от az100yan на 03.10.08, 09:43:
Тва е потенциален зобар.
Това е моето мнение,мисля че темата трябва да се затвори.Получих отговори на въпросите си.Приятел, зобар идва от зоб (химия, стероиди, препарати....), няма нищо общо със ‘зубър’. Казах го в смисълът на това, че повечето момчета с такова мислене тип ‘искам да стана огромен и то бързо’ прибягват към стероидите. Капиш ?
Не е хубаво да се правят такива свободни съчинения, когато не знаеш за какво става дума, но както и да е.
Поздрави и ставай огромен...
Извинявай много ozo. :down: Помислих че се бъзикаш с мен и малко си развалих настроението.Пак много извнявай.Иначе честно казано не ми чак толкова на зор да ставам огромен-имам впредвид че не съм много привърженика на добавки,стероиди и т.н.Но понататък ще видим,може и да размисля.
Пак ти казвам извинявай много,ако си се обидил.И благодаря че ми разясни какво значи “зобар”,за да не взема да се излагам пак,както се изложих пред теб.
По-здрави. :-P
Вие пък зобар го изкарахте.... Все 1 като сте почвали да тренирате не сте искали веднага да станете като роботите в фитнеса... ае сега не се правете на луди в началото всеки е разпитвал и нищо не е разбирал.Момчето поне пита културно,няма нужда да ми викате “потенциален зобър”.. а “Внушителен” е понятие което всеки разбира различно.
03.10.08
13:42
Почнахте със зоба :) и все пак само за две хранителни добавки се знае че са безвредни а именно протеините (не гейнърите) и аминокиселините (без помия в състава си) естествено от тези добавки няма да станеш вношително едър както става при креатина, метана и други такива но знаеш че постигнеш ли нещо благодарение на труд правилно хранене (към което влизат протеин и аминокиселини) то ще е трайно и завинаги
Креатин качва се бързо сваля се още по бързо след спирането му = глупост
Метан най простия бианаболен (токсичен) орален стероид 100000% съм сигурен че много ще се изкушиш да го ползваш и дет се вика ще ти го набиват по залите в устата НЕ ИМ СЕ ВРЪЗВАЙ!
за да не ме овикате ще кажа че споменах креатина и метана тъй като това са добавките ползвани безразборно след подрастващите трениращи без да си дават сметка какви са последствията върху здравето им.
казано от DiscoveryCold на 03.10.08, 13:42:
Почнахте със зоба :) и все пак само за две хранителни добавки се знае че са безвредни а именно протеините (не гейнърите) и аминокиселините (без помия в състава си) естествено от тези добавки няма да станеш вношително едър както става при креатина, метана и други такива но знаеш че постигнеш ли нещо благодарение на труд правилно хранене (към което влизат протеин и аминокиселини) то ще е трайно и завинаги
Метан най простия бианаболен (токсичен) орален стероид 100000% съм сигурен че много ще се изкушиш да го ползваш и дет се вика ще ти го набиват по залите в устата НЕ ИМ СЕ ВРЪЗВАЙ!
за да не ме овикате ще кажа че споменах креатина и метана тъй като това са добавките ползвани безразборно след подрастващите трениращи без да си дават сметка какви са последствията върху здравето им.
УОУ ти си вече голям специалист станал. Да не работиш някъде като консултант?
03.10.08
14:29
Аз мисля, че на това момче му е рано за всякакви добавки най-добре за сега да се научи да тренира правилно и да се храни правилно ;-)
Най-добре първите няколко години да се образова на тема фитнес !
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 03.10.08 14:30.
казано от DiscoveryCold на 03.10.08, 13:42:
От креатина какви последствия може да се има върху здравето ?
Мнението беше редактирано от R-tin на 03.10.08 15:49.
Не бих се съгласил, че метана е “добавка”, а че е ползвам доста на широко из залите - спор няма.И аз бих попитал какви доводи имаш, че креатина вреди на здравето?
Съжалявам, че се намесвам по тоя начин, ама обсъждане на ползите от креатин и други сериозни добавки, при 14 годишен начинаещ, малко ми идват неуместни. За други препарати, съвсем..
FZKTWGS го е написал ясно и точно. Четене, храна и тренировка. След някоя друга година, нека се огледа за добавки, ако са му толкова нужни.
03.10.08
20:13
казано от RedWalker на 03.10.08, 15:55:
Не бих се съгласил, че метана е “добавка”, а че е ползвам доста на широко из залите - спор няма.И аз бих попитал какви доводи имаш, че креатина вреди на здравето?
13-17 години при някой и до по късно продължава базовото ускорено развитие на бъбреците при приема на креатин съпътстван с пиенето на до 80% повече вода от нормалното и знаейки че най масово поради супер ниската си цена се използва монохидрата за чиито вредни ефекти при един подрастващ мисля че няма никакъв смисъл да коментираме
Според мен трябва найпосле да се въведе някакъв качествен контрол вътху хранителните добавки! Идеята за мускулесто тяло в един 14-15 годишен младеж прераства от увлечение във фикс идея, готов на всичко за да стане като баткото с големи мускули прибягват до какви ли не тотални глупости. И най-лошото е че хората продаващи хранителни добавки ги посрещат с отворени обятия (и каса)
tonu аз също съм от групата на падрастващите трениращи, и като такъв преди да взема нещо което ми предлагат или към което проверявам интерес, за разлика от масовата част обичам така да се каже да опипам почвата докато не се запозная и в най малък детайл относно каквато и да е добавка или какъвто и да е препарат.