Застой !!

Прескочи до:

11.01.05
20:53

Програмата ми беше следната
П-к гърди:
От лег с щанга 4х6-8
от полулег с щанга 3х8-10
от полулег с дъмбел 3х8-10
кофички 3х до отказ
флайс 3х8-10
В-к гръб
Набиране 4х до отказ
Скрипец зад врат 3х10
екстензии 3х25
гребане от пейка 3х10
дърпане на дъмбел 3х8
Сряда ми е почивка по програма ама както разбрахте правя корем и предмишница ,както и събута
Ч-к бицепс и трицепс
трицепс френско 4х8-10
дърпане на скрипец с тесен хват 4х10-12
от стоеж с една ръка 3ь до отказ
бицепс прав с прав лост 3х10 (обаче аз го правя с крив иначе ме болят китките)
чукове с дъмбел 3х8-10
скотово 3х10
Петък крака и рамо
рамо:от седеж с щанга зад врат 4х8
дърпане на щанга 3х8
разтваряне на дъмбели 3х8
дърпане на щанга до брадичката 3х8
вдигане на дъмбели от седеж(Арнолд) 3х8
крака лег преса 4х10
сгъвачи и разгъвачи 3х8
и пръсци 4х15-20
Иначе неска праих гърди:
4х6 от лег
1та серия с 60 кг
2та с 58 кг
3тата с 55 кг
4тата с 53 кг
кофички 3х...
1та серия направих 11
2та и 3тата по 7 повторения
и правих полулег с дъмбел
трите серии бяха с еднакви кг ,някъде около 15 но несъм сигурен защото на дъмбелите не пише колко кг са.

X_

11.01.05
21:21

абе,какъв е този инструктор????Това си е програма за човек поне с 2 години стаж,прочети какво съм ти написал по-горе и го направи,мисля че ще се получи,кофичките са идеално 2-ро упр. за гърди ,прави 3 серий по -1преди отказа,но през 1мин.почивка-за изцеждане,лега си го правиш през по-голяма почивка.Ако не си тренирал до сега с часовник време е да си вземеш :) първото упр. си го знаеш -лег,както ти бях написал ,толкова за гърди-2упр. за гърди,не бързай!!!
За рамо 1 упр. избери си от  вдигане зад врат или вдигане с дъмбели (на Арнолд) 1 серия загряваща и 2х 6-8 повторения,като не стигаш до отказ.
За гръб-набирания широк хват 3х -1 преди отказа,дърпане на скрипец,тесен подхват пред гърди 2х6-8 и дърпане на хоризонт.скрипец от седеж2х6-8…почиваш около 2 мин. между серийте
четвъртък-крака :D само клекове 1-2 загряващи и 3х8-10 без отказ
и стигнахме до ръце-трицепс и бицепс по едно основно упр. 1-2 загряващи с лека тежест и 3х6-8повторения

11.01.05
22:16

Ок човек тая програма ще ползвам вече ама колко време да дигам по нея и като мине тоя период да ти се обадя ли да напишем няква друга програма ??? А и незнам само ко представлява6е хоризонталния скрипец ,тоя със огънатите краища ли?

11.01.05
23:27

16 серии за гърди на начинаещ според мен това не е писано от инсруктор изобщо или т.н. инструктор е някой който е бил безработен и са го наели да движи нещата но инструктор за такъв човек е силна дума

11.01.05
23:38

Ами тази програма виси на стената на нашата зала. Има подобна и за жени. Не съм сигурен дали дословно е същата, но е стандартното нещо, което повечето “инструктори” препоръчват - 3 - 5 упражнения с поне 4 серии всяко, много повторения (над 10) и минимум 4 тренировки седмично. Това може и да е подходящо за някой участник на Олимпия, но е напълно неподходящо за повечето трениращи и целите им.
Програмата на xmanx изглежда доста разумна, макар че аз бих ограничил тренировките до 3 седмично, и за рамене бих препоръчал преси с щанга от гърди или преси с дъмбели от гърди, плюс тяга за гръб (евентуално), и може би нещо за трапец, прасци и коремна преса. Макар че на това ниво може да се кара и без сплит програма.

12.01.05
18:54

Пълна простотия и ако се стига до отказ - единствения начин е химия!

12.01.05
21:53

Кое е простотия по точно ?
А и xmanx да та питам хоризонталния скрипец от седеж кое е точно .
шот с интруктора неможахме да са ориентираме нещо и накрая праих
от скрипеца за гребане само че с лост.Пък може и да го на в залата въобще тоя скрипец.И да питам начи при тия опражнения за гърба със двата вида скрипец да качвам, да смъквам или със същите кг да прая втората серия???

12.01.05
23:11

Имал е предвид под простотия 16 серии в коита се стига до отказ при всички или последните две
[quote author=“2Pac”]А и xmanx да та питам хоризонталния скрипец от седеж кое е точно шот с интруктора неможахме да са ориентираме нещо

Ами един уред с сед отпред сядаш подпираш с краката и дърпаш
offtopic да те питам има ли изобщо инструктор или така казваш само защото няма иинструктор кайто да не знае какво е хоризонтален скрипец нещо гнило има тука
[quote author=“2Pac”]И да питам начи при тия опражнения за гърба със двата вида скрипец да качвам, да смъквам или със същите кг да прая втората серия

Ами ако правиш нормална пирамида качваш ако правиш обратна сваляш от макса надолу ако не правиш пирамиди не променяш тежеста

X_

13.01.05
11:01

[quote author=“2Pac”]Кое е простотия по точно ?
ами имат впредвид начина по който си тренирал до сега :D
това,което ти казах относно тежестите го спазваш при всички упражнения и мускулни групи,правиш си серия 6-8 повторения,ЧИСТИ и сам ,без помощ, не стигаш до отказ почиваш 2 минути и правиш следващата серия,ако не можеш да направиш 6 повторения,намаляваш тежестта малко -това е.
По тази програмка можеш да потренираш 2 -3месеца ,наблюдавай се и отново ти казвам -храненето,много е важно!!
Пиши от време на време как вървят нещата,като му дойде времето ще обсъдим пак и ще направим следващащата програма,а според резултата може да правим и леки корекций “в движение”.Успех!

13.01.05
14:07

Аве djgorgio-ASTOR няа лъжа ся ,сериозно ви говоря каза ми че може би е като гребането само че с лост ,ама е познал поне де :)
xmanx има време до другата програма спокс ш са обадя аз.Ама явно вчера нещо несъм шравил както трябва скрипеца пред гърди шото бая съм схванат откъм лявата плешка.

14.01.05
19:08

Ае за да не пускам нави теми ще попитам тука.Какво ще ми предложите като хранителна добавка да си купя ама да е нещо БГ че не ми се дават много пари....гледах неска на биогейм супермас маи беше нещо....гледах и про голд 90 (млечно-яйчен) на нутрим за около 8 лв всяко.Посъветваите ме нещо че за лятото искам да съм понапреднал видимо колкото е възможно де :wink:

X_

14.01.05
19:21

вземи си от тоя млечно-яйчният,отдавна не съм пил протейн и не съм много в час с качество и цени,ако можеш и креатин да си позволиш става идеално.Протеина вземай сутрин и след тренировка,а за креатина прочети тук,че не ми се пише :wink:

14.01.05
22:24

Аха.Ами колко гр трябва да е дозата, с кво да я меря и с какво да я пия....с натурален сок или пунш някакъв става ли.

X_

14.01.05
22:38

смятай го 1,5 до 2гр на килограм,цялото количество го раздели както ти казах на два приема,не го вземай с основно хранене, а с междинно.
Можеш да го мериш в най-лошият случай със супена лъжица-пълна с връх 15-20 грама,зависи от лъжицата :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1