04.10.08
07:28
Искам да попитам понеже мисля да зимам протеин с глутамин и креатин в него , дали ако спра да тренирам или да го пия ще има някакво последствие примерно да ми спаднат мускулите или нещо такова , защото един приятел ми каза че не бил полезен глутамина , не знам дали е вярно затова питам.На 16 години съм.
казано от Dizaster на 04.10.08, 07:28:
Искам да попитам понеже мисля да зимам протеин с глутамин и креатин в него , дали ако спра да тренирам или да го пия ще има някакво последствие примерно да ми спаднат мускулите или нещо такова , защото един приятел ми каза че не бил полезен глутамина , не знам дали е вярно затова питам.На 16 години съм.
http://en.wikipedia.org/wiki/Glutamine
04.10.08
08:22
да,ако спреш да тренираш ще спаднеш, както би спаднал всеки които спре да тренира.
и не,глутамина не е вреден, тъкмо обратното той е най-важната аминокиселина нужна за разтежа на мускулите.
когато приключиш със този протеин, пък и докато го пиеш, гледай да ядеш ЗДРАВО и продължавай да си тренираш и няма да спаднеш.
Еми то по-добре да не го зимам , защото аз няма да тренирам цял живот се някога ще спра след година или две.
казано от Dizaster на 04.10.08, 08:36:
Еми то по-добре да не го зимам , защото аз няма да тренирам цял живот се някога ще спра след година или две.
Еми да.Най-добре не започвай да тренираш.
04.10.08
08:47
Понякога наистина е много трудно да ги разбереш подрастващите! Все едно се тренира от 16 годишни до бала!! Не искам никой да се засегне от следващите ми думи, но ако си БАЛЪК по природа и се опитваш с фитнес и мускули за 1-2 години да впечатлиш момичетата, НЯМА ДА СТАНЕ!!!! В този спорт волята, упоритостта и търпението са много важни!!!
04.10.08
09:02
казано от Сила БГ на 04.10.08, 08:47:
Понякога наистина е много трудно да ги разбереш подрастващите! Все едно се тренира от 16 годишни до бала!! Не искам никой да се засегне от следващите ми думи, но ако си БАЛЪК по природа и се опитваш с фитнес и мускули за 1-2 години да впечатлиш момичетата, НЯМА ДА СТАНЕ!!!! В този спорт волята, упоритостта и търпението са много важни!!!
Мда...балъци, сомове, каракуди и прочее... Този ред на мислене и отчайващо просташки - няма да тренирам повече от 1-2 години, и си го казва още преди да е почнал. НЕ ПОЧВАЙ МОЙТО МОМЧЕ, ИЗОБЩО НЕ ПОЧВАЙ! И тове е за негово добро, защото само ще се хаби.
И винаги са ми интересни тия всезнаещи приятели дето все знаят много за добавките и те поучават. Ескам да дамя няколко примера:
“Глутамина е вреден, спреш ли да тренираш ще ти навреди” - от тука
“Ако пиеш протеин и спреш да тренираш, ще станеш дебел” - ос всякъде
“Ако пиеш протеин, след 240-тата доза ще ти падне пишката” - един малоумник, бивш мой приятел
“Жоро, Жоро, ама ти знаеш ли, че креатина е стероид!” - малко по-голям малоумник, брат на горепосочения
“Казеина запушва кръвоносните съдове” - анонимен
Като се сетя ще напиша още, сега не ми се губи времето. Иначе, идеята ми беше за тия приятели, дет все знаят бе, все разбират, и все дават уникалните съвети.
:lol: Хахахахаха.... леле.... кви ли не простотии се пишат тука.... ами като е вреден глутамина не яж и месо бе пич.... Не само, че не е вреден, а дори е ПОЛЕЗЕН за черния дроб и имунната система... а ако мислиш да спираш изобщо не започвай, както те съветват по-горе!!!!!!!!!!!!!!!! ;-)
04.10.08
22:07
и на мен ми стана мн интересно защо почваш да тренираш, щото е явно зареди нещо моментно, но ако е заради момиче - купи й цветя - много време ще спестиш. А ако е заради някой дето те е ядосал, по хубо се запиши на бойни изкуства ;)
Мнението беше редактирано от ForsakenSoul на 04.10.08 22:08.
Ако спреш да тренираш е нормално да ти паднат мускулите. Ако спреш да тренираш и спазваш добър хранителен режим този процес ще се забави във времето. Каквото и да те е подтикнало да започнеш фитнеса е добре дошло! Предполагам повечето от нас са били подтикнати от нещо друго, а не директно от мисълта за изграждане на добро тяло. Било то причината момиче или друг дразнител, ако ти харесат резултатите сам ще се вманиачиш, което ти пожелавам. От глутамина аз файда не виждам (100% има де), но не се притеснявай, няма да ти навреди.
05.10.08
14:19
хората които нямат волята да отделят 1-2 часа на ден за тренировки(3 пъти седмично примерно),със сигурност нямат волята да отделят цял ден на правилния хранителен режим.
Аз имам волята за фитнес и никгога не пропускам , просто искам да тренирам 1-2 години или колкот е необходимо , за да постигна тялото което искам , а не да ставам супер корав.Пак като спра вкащи си имам гирички така че винаги мога да си поддаржам долу горе формата.
05.10.08
21:14
Хаха тренирай 1-2 години да видим после как ще спреш Ако си редовен ходенето в залата ще стане част от живота ти, навик...
06.10.08
05:10
казано от Dizaster на 05.10.08, 19:54:
Аз имам волята за фитнес и никгога не пропускам , просто искам да тренирам 1-2 години или колкот е необходимо , за да постигна тялото което искам , а не да ставам супер корав.Пак като спра вкащи си имам гирички така че винаги мога да си поддаржам долу горе формата.
1во - за 1-2 години няма да постигнеш много (или поне това което искаш, защото всички тук знаем какво искат хората като теб). 2ро - като спреш, каквито и гирички да имаш, мускулът като не постига онези моменти на “стресиране”, ще спадне. 3то - щом още от сега използваш изрази като “долу-горе формата” и целта ти е явно моментен “пик” на тялото, по-добре забрави. Моля те дай си парите за нещо по-добро (дано да имаш някакво по-постоянно хоби - детски колички може би?).
06.10.08
05:31
казано от Dizaster на 05.10.08, 19:54:
Tова, което съм на път да ти кажа може да ти подейства по-два начина... Или да те насърчи и да ти отвори очите или да те обезкоражи и да зарежеш всичко.
Аз тренирам от повече от 15 години ПОСТОЯННО и все още не съм напълно доволен от моментно постигнатите резултати и постоянните такива. Само да поясня, нито съм културист, нито musclehead… Просто ентусяст, който няма крайни цели на всяка цена. Разбери... фитнеса или се превръща в начин на живот или просто не е за теб. Това ще тренирам 1-2 години ми звучи меко казано несериозно, но това е нормално, имайки се в предвид, че досега не си стъпвал в залата или си от скоро. Ако си убеден в приказките си обаче, аз ще те посъветвам да не си губиш времето в тренировки ами залягай над книгите... влез в елитен колеж, завърши магистърска степен (медицина, финансии, архитектура) и почни да правиш по EUR 10k на месец... купи си Х6 и всички русокоси сладурани ще са твой, дори и да си 120 кг. Е ако това е целта ти... дали ще го правиш за себе си или за околните... ако е второто, вече ти посочих формулата на “успеха”... в БГ работи!
06.10.08
07:37
Немога да си представя как за да впечатлиш някого(предполагам момиче в случая), ще трябва да изтърпиш всичко това - тренировки, диети, закупуване на добавки, четене на литература и/или следене на статиите и темите в форума?
Щом с 1-2 години няма да постигна това което искам ,ще тренирам колкото е необоходимо дори и да ми стане начин на живот.Не се опитвам да впечатля никого просто го прая за себе си , а момиче не се впечатлява само с мускули или пари(говоря за норамлно момиче не за простите русокоски или брюнетки които не могат да напишат едно изрерчение правилно.Не съм толкова мотивиран за медицнски или какъвто и да е колеж на това ниво.Мотивиран съм за средна работа, с която да си усигуря апартамент( на кредит сигурно) и едно прилично 9-10 годишно BMW.Разбрах това което исках да науча , може да заключвате темата.Благодаря за мненията ви.