Домашен фитнес

03.10.08
11:37

Смятам да си направя домашен фитнес в нас и след няколко дена ще отида да поразгледам малко уредчета в метро.Бихте ли ми казали горе долу какви са нормалните цени за една лежанка и дали ще мога да мина само с лежанка и дъмбели или трябва и още някое уредче да си зема?

03.10.08
11:57

Мен ако питаш по-добре първо потърси за лежанка на старо. Тя дали ще е нова или стара, желязото си е желязо. Новите са много скъпи и се изумявам как може 1 проста лежанка като тази в моя фитнес да струва 460 кинта. Взимай second hand :)

04.10.08
04:50

да и аз имам същия мерак за фитнес в домашни условия ;) ами ти си преценяваш дали ти  едостатъчна лежанката! зависи какви цели си поставил пред себе си! едно е сигурно ОБЕМА който можеш да постигнеш в залата е много трудно постижим в домашни условия! аз обаче тренирам за тонус(пък и то доста красив релеф се получава) и затова мога да си позволя тренировки в нас! Освен това какво смиаташ да развиваш ? с лежанката и думбелите можеш да работиш за гърди, гръб, трицепс, бицепс ... това е май! ако питаш мене прави и коремни преси и лицеви опори ;)

Мисля, че за към 200 лева можеш да намериш някаква лежанка, не втора употреба. Имам таквиа спомени за ония пооголените лежанки с повдигаща се част, дето не са на - стабилните и най - големите, но горе долу стават, особено за в къщи, където няма много място...
Но скъпото по принцип са тежестите и лостовете, докато не уточниш там какво ще купуваш, още никаква сметка не можеш да направиш. А сметката е добре да я направиш сега, не през месец да купуваш по 1 кило от Метро.

Става с дъмбели. колегата venci_bs така работи, вкъщи с дъмбели, но зависи от целите. С дъмбели например няма да качиш много силата - те и не са удобни за товарене.
Според мен, по - - добре ако имаш място, лост. С него ще можеш и да клякаш, и да гребеш по - добре, и тяга да научиш. Но ти си знаеш де. И с дъмблите има неща, които  лост не стават, но с лоста като че са по - базови нещата.

04.10.08
08:43

Ако тренираш в къщи не може да очакваш резултати каквито ще постигнеш в залата.Най-малкото не може да сабереш достатъчно уреди.Вземи си един хубав гладиатор и си поддържай форма на него ако ще е за домашни условия.Каде ще търсиш лежанка че лостове че тежести...

04.10.08
08:51

Хм питай slavianko дали все още продава лежанка.Няма да сбъркаш.
Но ако си вземеш лежанка ще ти трябва и лост.Само за дъмбели и пейка ще ти върши работа.
Аз тренирам изцяло в къщи.Имам си стая пригодена за тренировки и за по-големите железарии мястото е основен проблем.
В момента разполагам със 120 кила тежести,прав лост 213 см и 2 лоста за дъмбели всичко на ф30.Просто не мисля че ф50 е подходящо ако ще тренираш само ти с него, защото всичко на ф50 е по-скъпо.Мисля, че имам всичко необходимо за пълноценна тренировка като евентуално другото лято мога да си сглобя скрипец на който да мога да си накичвам дисковете.
Та това е.Само ти трябват финанси :)

Но като за начало лежанка лостове и килца.
Не може да става и дума за сравнение с ‘машинките’ дето ги продават в Метро.

P.S. dan4o93 явно едновременно сме писали постовете.Та мисля, че опровергавам мнението ти ;)

Мнението беше редактирано от Никола на 04.10.08 09:18.

04.10.08
12:42

В Метро, може и да са ти малко скъпички. Поне преди време, спомням си че уредите им бяха на спорт-депот, но общо взето, каквито и уреди досега да съм гледал, все са някакви странни цифри.
Иначе, около 200 кинта за лежанка е добра цена, но това е за София. Аз съм си пазарувал от flexcom.
Да и ..ф30 е препоръчителния размер за тренировка в домашни условия. Тежести и лостове Ф50 са излишно скъпи, освен ако не ги намериш втора употреба.

dan4o93 - що бе? Какви толкова уреди са му нужни?
Успоредка за набиране и кофи, стойка за клек и регулируема лежанка, другото са дъмбели, щанги и тежести. К’во повече?

04.10.08
13:58

Можеш ли да сравниш тренировка в домашни условия с такава в залата?

04.10.08
15:21

Може да се сравни разбира се! Вече въпроса упира до това колко ще си организиран! Повечето, които имат уреди в къщи - губят мотивация и се стига до там, че уредите стават закачалки за дрехи. Аз вече 1 год. тренирам в къщи и имам къде къде по-добри резултати. Кофти е че не всеки има необходимите пари( наведнъж ) и място за домашен фитнес!И все пак смятам, че в крайна сметка залата идва и по-скъпо.

04.10.08
16:34

казано от dan4o93 на 04.10.08, 13:58:

Можеш ли да сравниш тренировка в домашни условия с такава в залата?

Да, мога.
Единствен недостатък е, че няма кой да те пази при тренировките в домашни условия. И ти трябва място де. :lol:
Иначе, намирам само предимства пред тренировката в зала. Естествено, при налието на достатъчно оборудване. В предишното си мнение, написах кое е достатъчно за мен. :)
При повече желание и възможности, надали има нещо, което го има в залата и да не можеш да си го използваш в домашни условия.
И да, може и да се върже малко по-скъпо от тренировката в зала/евтина зала/, но печелиш време и спокойствие, които за много хора са наистина важни.

04.10.08
19:47

Като реша да чупя рекорди все си намирам някой да ми пази :)

04.10.08
20:12

Лежанка, прав, крив лост и чифт дъмбели и тежести са ти достатични. Не е метро обаче твоя магазин. Тук има евтини и стабилни лежанки http://www.bodys-sport.com/catalog/. От половин година тренирам предимно вкъщи и ми е перфектно. Не казвам, че ми е по-хубаво, но съм го направил с цел пестене на време.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.10.08 20:13.

04.10.08
21:36

Не съм съгласен с вас! Как може да се сравни тренировката в къщи и тази в залата.Освен ако не отделиш поне 50 квадрата само за уреди у вас.

05.10.08
00:18

D3BEP тая лежанка къде си я гледал?А като казвам лежанка имам предвит и лостовете, тежестите и всичките и глупости.Дъмбели имам 2 по 10, от които мога да сглоба 1x17.5 :)

1234567890 С лежанка и дъмбели всички групи могат да се тренират пълноценно според мене като изключим гърба.

От метро купувам, защото съм от Пловдив и нямам много избор... И да на спорт-депот са.10 кг дъмбел там е 50-60 лева...Не си спомням вече.
А стаята ми е горе долу широчка...Само трябва да разглоба някоя друга мебел :)

Мнението беше редактирано от Dan4o1000 на 05.10.08 00:19.

05.10.08
05:42

И аз подкрепям идеята, че Метро е малко скъпичко. Знам го от опит, но как то си решиш.

За тренировките в къщи.... лично за себе си съм постигал по-добри резултати и съм правил по-качествени тренировки сам в къщи, а аз имам 2 дъмбела и крив лост. На мен ми стигат!!!

Поздрави

Мнението беше редактирано от Martenko на 05.10.08 05:43.

05.10.08
07:27

казано от dan4o93 на 04.10.08, 21:36:

Не съм съгласен с вас! Как може да се сравни тренировката в къщи и тази в залата.Освен ако не отделиш поне 50 квадрата само за уреди у вас.

Да, място трябва. Ако то е налице обаче няма абсолютно никакви проблеми да се изтренира човек!

казано от Dan4o1000 на 05.10.08, 00:18:

D3BEP тая лежанка къде си я гледал?А като казвам лежанка имам предвит и лостовете, тежестите и всичките и глупости.Дъмбели имам 2 по 10, от които мога да сглоба 1x17.5 :)

1234567890 С лежанка и дъмбели всички групи могат да се тренират пълноценно според мене като изключим гърба.

От метро купувам, защото съм от Пловдив и нямам много избор... И да на спорт-депот са.10 кг дъмбел там е 50-60 лева...Не си спомням вече.

Оооо... Никъде, братле, не продават лежанка в такъв вид, освен някой колега, който си разпродава домашното имущество :)
Лежанката в магазина ВИНАГИ е самостоятелна като цена, без тежести, без нищо. И е нормално, един иска къс лост, друг дълъг, един иска 50 кила тежети, друг 250.

Пак казвам, само съм мяркал.
Но ето ти тука в един стар сайт, примерни цени.
http://www.fitnesured.com/prices.php

06.10.08
06:19

казано от Dan4o1000 на 05.10.08, 00:18:

Пич, ако си търсил може да намериш, но просто е доста занимавката, гледай в data.bg, там излизат най-много обяви, наскоро имаше някакъв  дето имаше перфектна оферта - лежанка, 120 кг тежести(Ф 30), лост 180 санта и 2 малки лоста за дъмбели - всичко беше много яко, имаше снимки. Всичко за 450 кинта(ама мисля че я продаде или му остана само лежанката).
Аз си взех за в нас лежанка(почти нова) и някакъв друг пич му бяха останали 35 кг и лост и всичко ми излезе 200 лв, но като си ги взимам по отделно не мога да си намеря още тежести и малки лостове, а търся от месец и явно ще трябва да ходя до някой магазин да изсипя повечко парички там. Така че търси и в крайна сметка ще намериш по някое време.

Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 06.10.08 06:26.

07.10.08
10:50

казано от Dan4o1000 на 03.10.08, 11:37:

Смятам да си направя домашен фитнес в нас и след няколко дена ще отида да поразгледам малко уредчета в метро.Бихте ли ми казали горе долу какви са нормалните цени за една лежанка и дали ще мога да мина само с лежанка и дъмбели или трябва и още някое уредче да си зема?

Идеята ти е добра. Много мочета мислят да го направят. И аз самия съм мислил за това. Но да те предупредя нещо. Ще го използваш малко време. Духа на залата ще ти липсва. И скоро ще предпочиташ отново да си там. Помисли, преди да затвориш пари в собствена зала.
Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1