какво мислите ?

AG

04.10.08
22:18

6:30 - извара с моркови (150 гр.обезмаслена извара + 150 гр. моркови + 50 гр. мляко 1 % )
9:30 - хамбургер
14:30 - кафяв ориз
16:30 - 18:00 - тренировка (преди и след тренировка пия по 30 гр. суроватъчен протеин на GNC)
18:40 - 150-200 гр. пилешко с 1 чаша айрян (300 мл.)
21:30 - белтъчен омлет с извара ( 5 белтъка + 1 цяло яйце + 100 гр. обезмаслена извара + 1 домат + 1 връзка магданос)

Целта ми е да качвам колкото се може по чиста маса.
ПС: Знам че хамбургера изобщо няма място тука ,но само това може да се хапва на даскало (или хот-дог) Започвам даскало в 7:30 и свършвам в 14:00,така че глупавото училище ми проваля част от режима.

04.10.08
23:13

Мисля, че плана е кофти. Първо закуската ти да бъде пълноценна - вкарай малко овес с мляко, или някакъв друг пълноценен въглехидрат. Все пак това ядене е най-важно за деня. Второ - в училище си носи нещо от вкъщи - яйца, пържола направена миналата вечер или някой млечен продукт. Кафевия ориз с какво ще го ядеш? При пастата и ориза проблема е не самия продукт ами така наречените “сосове”. Направи яденетата в училище поне 2! Между 14.30 и 18.30 имаш огромен период без храна. Поеми поне там един плод с някакъв протеинов шейк. Каква е тази вечеря от пилешко и айран?! Губи ти се салатата през деня - направи пилешкото със салата. Ако всичко това оправиш и поемаш в по-големи количества ще качваш пълноценна маса. Не си написал в момента колко си висок, години и кг.

05.10.08
07:05

Само ще добавя че след тренировка ти трябва освен протеин и въглехидрат, в краен случай може бял хляб или ориз. Тая извара не и е мястото изобщо сутринта, по скоро към 23:00 а вечерта си хапни нормална вечеря. Към пилето добави ориз или картофи и я изкараи малко по късно. А следобяд си направи някаква закуска.

AG

05.10.08
09:20

Ами в един магазин наблизо имаше някакви протеинови бисквитки ,мога да си взема от тях за училище.Иначе ако си взема някакви пържоли или яйца за там и седна пред цялото даскало да си беля яйцата,ще понеса доста подигравки .
Висок съм 1.77 , 75 кг и съм на 16 години .

05.10.08
09:44

казано от AGENTA на 05.10.08, 09:20:

ще понеса доста подигравки .

Мда бе, то цялото училище само от теб се интересува ... нищо няма да понесеш, а може и само в класната стая да ядеш. Веднъж ще ти се посмеят, втори път, като им покажеш, че ти е все едно, няма да те закачат повече. Не мога да разбера какви са тези комплекси у младите в днешно време.
Иначе вечерно време по-добре недей въглехидрати (ориз, картофи, сладко) - могат да влезнат като мазнини. Отделно както ти казах имаш нужда от фибри - демек зеленчуци, така че вечер салатка ще е супер.
Протеиновите вафли са добър вариант, ама като вземеш 3 (за по 2лв) едно ядене ти отива 6лв., ако се справяш така с парите - супер.

AG

05.10.08
10:04

Аз не говорех точно за протеинови вафли , а за бисквитки  ,цената беше около 2,50 лв. незнам колко грама бяха ама за едно хранене стигаха, обаче въглехидратите май бяха повечко от белтъците  (не съм сигурен точно  ,тогава не се интересувах от тях) При протеиновите вафли най-голям ли е броя на белтъчините?
И салатката от какви зеленчуци е най-удачно да я правя? Сега зимата няма да има голям избор на зеленчуци.

05.10.08
11:13

На всякакви зеленчуци - ако е вечер избягвай картофи и моркови.
Колкото до вафлите - щом са сутрин да не ти пука за въглехидратите (все пак искаш да качваш нали ;) ). Но принципно аз предпочитам тези вафли, които са с повече протеин.

AG

05.10.08
11:32

мерси за отговорите Fittipaldi ;)

05.10.08
11:38

Пич, и на мен ми се смееха като ядях в училище 10 белтъка примерно ама след 1 2 години започнаха да ме питат и те какво да ядат... важното е да си следваш твоята цел.Наскоро си писах с 1 приятелка от даскало, не се бяхме вижадли от 5 6 години , и първите и думи бяха ” хехе , явно яйцата и баничките са дали своя принос :) “

казано от AGENTA на 04.10.08, 22:18:

6:30 - извара с моркови (150 гр.обезмаслена извара + 150 гр. моркови + 50 гр. мляко 1 % )
9:30 - хамбургер
14:30 - кафяв ориз
16:30 - 18:00 - тренировка (преди и след тренировка пия по 30 гр. суроватъчен протеин на GNC)
18:40 - 150-200 гр. пилешко с 1 чаша айрян (300 мл.)
21:30 - белтъчен омлет с извара ( 5 белтъка + 1 цяло яйце + 100 гр. обезмаслена извара + 1 домат + 1 връзка магданос)

Целта ми е да качвам колкото се може по чиста маса.
ПС: Знам че хамбургера изобщо няма място тука ,но само това може да се хапва на даскало (или хот-дог) Започвам даскало в 7:30 и свършвам в 14:00,така че глупавото училище ми проваля част от режима.

1-ВО размени местата на храненето в 6:30 със това в 21:30
2-ро 14:30 някакво месо 150-200 гр + ориза
3-то Веднага след тренировка бързи въглехидрати (Банани,Стафиди,Глюкоза) и това ядене в 18:40 трябва да ти е не повече от час час и нещо след тренировката иначе си е добре яденето в 18:40,но е добре да вкараш и малко ядки тука
4-то знам че е гадно на даскало и аз съм така,но се опитай да си гласиш нешо във вас под формата на сандвич.Сандвич със малко пилешко,Сандвич със шунка или поне едно кисело мляко от някой магазин+100 гр овесни ядки.

AG

06.10.08
10:06

Ами  според мене сандвича е същата работа като хамбургера.Хамбургера който си взимам на даскало съдържа шунка,домати,краставици,зеле и пържени картофки (картофките мога да премахна,тъй като съдържат доста въглехидрати) ,но най-вредното от всичко е тостерното хлебче в което слагат работите.

06.10.08
13:26

Вземи си черен хляб, някой тук бе споменал хляба на Бонус с коноп, бил доста нисковъглехидратен. Отделно пак някой бе споменал, че препечен на хляба му падал ГИ-то, не знам дали е вярно (казвам само го прочетох, не ме яжте, де!).

06.10.08
13:27

Не е същата работа,да де ако си правиш сандвичите с бял хляб може и да е същата работа... Купи си пълнозърнест хляб и си ги прави с него  ;-)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1