03.10.08
22:05
Просто не знам какво искам от себе си. По едно време тръгнах да качвам ММ, после се поспрях и реших, че имам нужда да отслабвам.. Редувах програми+диети за отслабване с такива за качване на ММ.. В момента седя и се гледам и не знам какво искам от тялото си. Иска ми се да изгоря мазнините по тялото си, но нямам много мускулна маса и като отслабна няма да изглеждам както ми се иска на мен, а аз съм сравнително нисък и искам да съм поне набит (един вид едър). Вижте, имам снимки в профила ми, поразгледайте и ми дайте насока, много ви моля! Знам, дебел със сигурност не съм, но искам вместо мазнини по гърдите, корема и бедрата да имам ММ.
Темата беше редактирана от ~ DN на 03.10.08 22:09.
Според мен гледай да качваш колкото се може по-чиста ММ,а пролетта ще поизчистиш... :)
04.10.08
05:52
Звучиш несериозно... Не мисля, че някой трябва да ти казва какво да правиш със собственото си тяло. Избери посока пък ние ще помагаме.
04.10.08
14:16
казано от ReDeviL на 04.10.08, 04:29:
Според мен гледай да качваш колкото се може по-чиста ММ,а пролетта ще поизчистиш... :)
Този съвет е най добрия-трябва ти да покачиш ММ-за 16 годишен(до колкото рабрах си на толкова от профила ти) ММ не е достатъчна ако искаш да си много набит.Така като те гледам нямаш много за сваляне-съвсем малко.Сега нали ни чака зимата и мисля че трябва да ядеш и да тренираш,защото и самият период не е добър за чистене.След това пролетта малка диета и кардио(ако искаш да направиш някакъв релеф) и си готов за лятото.
Поздрави
*Георги Гайдов, аз себеоценката я имам, интересува ме какво смятат останалите. Несериозен при всички положения не съм, по-скоро нерешителен (в случая). Благодаря на *az100yan и на *ReDeviL за отговорите! Тоя сезон ще си качвам маса, пък пролетта ще го измисля (в зависимост от ресултатите ;)).
Мнението беше редактирано от ~ DN на 04.10.08 17:28.
“Не знам какво искам, но го искам веднага!”. :-)
Майтапче. А сериозно мисля, че трябва просто да тренираш и да се храниш и възстановяваш правилно, без да си поставяш конкретни и срочни цели на първо време. Прави го известно време - 8 месеца, година, а после ще си направиш равносметка къде си и ще решиш какво искаш да правиш от себе си.
Ами, тренирам вече 8-ми месец. Преди да започна бях супер отпуснат, бицепсите ми се равняваха на мекици.. след тези 8 месеца теглото ми почти не се е променило, просто съм “конвертирал” мазнините в мускулна маса и изглеждам пъти по-стегнат. Не знам за чуждото око дали си личи, че ходя на фитнес, но сравнявайки се с човека от преди да го кажем година, разликата е потресаваща.
Ами така е пич... аз от 17 години подмятам железата и все няма угодия... Моето мнение е - качвай си ММ, но гледай да е горе.долу чисто :red: , за да можеш да се пооправиш през пролетта
:) Според мен зарежи фитнеса докато решиш какво искаш, ако тоя ден изобщо дойде.
Абсурд. Аз ако се откажа от фитнеса, дори временно това за мен би било лишение от нещо, на което много държа и което обожавам да правя.
Здравей,според мен искаш да качиш мускулна маса,но без да влошаваш много качеството(без натрупване на много излишна мазнина).Познах ли!!(нека аз да съм този път призьора в играта с наградите :-)
Не е невъзможно,но е свързано със доста стриктни диета и силова +кардио-тренировка(поне 4 пъти седмично) и внимателно планиране на поне един,а по-добре 2 сезона.Оптимални са напр. едни 300-700 гр + или - (като чистиш) на седмица.Всяко много по-голямо отклонение представлява излищно натоварване на организма и няма да ти донесе чиста мускулна маса( при нормални условия,т.е натурално),затова няма смисъл да следваш стратегията за натрупване на мм на повечето про атлети и да гониш едни 20+ кг над личното ти тегло за 2-3 месеца и след това да чистиш.Мога да ти препоръчам следното(т.е. какво бих направил аз на твое място).Определяш си калорийния енергоразход с някой калкулатор от нета на базата на лично тегло и активността ти за деня(може да завишиш леко като си добавиш до макс. 500 ккал на ден).Можеш и сам-(осн. ти баланс (енергията,която се изразходва от тялото ти в покой,без да правиш нищо)е личното тегло умножено по 24,към това прибавяш и енергоразхода на физическите ти активности,вадиш едни 10% загуба на енергия при преработка на храната в храносмилателния тракт)....но е по-трудно и загуба на време.Аз не бих се ограничавал със следване на точно опр. тип диета,най-силно бих се доближил в твоя случай до зоновата,но с малка промяна в пропорциите белтъци-въглехидрати-мазнини,т.е вместо 30-40-30 бих потеглил с 35-45-20(а ако ти е бърз метаболизма можеш дори и 30-50-20,но това трябва сам да го установиш).Поддържай протеина константен при отд. хранения(5-6 на брой най-добре),въглехидратите(предимно с ниско ги) изтегли до 70-80 % в първата част на деня до 17-18ч следобяд,а мазнините(растителни-ненаситени) равномерно разпределени в храненията с изключение на последното преди и първото след тренировка където ги пропускаш.Като се поразходиш във форума ще ти станат ясни и най-добрите източници на протеини,въглехидрати и мазнини.Това е по-основното и успех!!!
И аз бях така.. по 1 време исках релеф, след това исках да съм като робот, след това исках да съм само голям.Обаче сега знам какво искам , да изглеждам и да се чуствам добре с голяма издръжливост и искам да изглеждам “ЖИЛАВ”
06.10.08
17:12
Така нека и аз да си кажа мнението.
Това, което се вижда от снимките е типично за едно нормално 16 годишно момче. На снимката, където си в гръб се забелязват леки паласки, но като цяло нищо фатално. Моят съвет е следния. Акцентирай върху покачването на мускулна маса, като спазваш балансиран хранителен режим, с много белтъчини, умерено до високо количество комплексни въглехидрати и ниско количество прости въглехидрати. Колкото до мазнините - ограничи наситените и транс-мазнините до абсолютен минимум. Казано на прост език - яж повечко нетлъсто месо, млечни продукти, яйца, риба, овесени ядки, кафяв ориз, пълнозърнест хляб и недей набива сладко и пържено. Това е. Останалото е интензивни тренировки и качествено възстановяване и всичко ще си дойде от самосебе си.
Благодаря на всички за коментарите. Най-накрая го реших - ще си качвам мускулна маса + ще опитам (труден сезон..) да спазвам режим, а след това дори не смятам да чистя.
казано от Dimitur Lazarov на 03.10.08, 22:05:
Просто не знам какво искам от себе си. По едно време тръгнах да качвам ММ, после се поспрях и реших, че имам нужда да отслабвам.. Редувах програми+диети за отслабване с такива за качване на ММ.. В момента седя и се гледам и не знам какво искам от тялото си. Иска ми се да изгоря мазнините по тялото си, но нямам много мускулна маса и като отслабна няма да изглеждам както ми се иска на мен, а аз съм сравнително нисък и искам да съм поне набит (един вид едър). Вижте, имам снимки в профила ми, поразгледайте и ми дайте насока, много ви моля! Знам, дебел със сигурност не съм, но искам вместо мазнини по гърдите, корема и бедрата да имам ММ.
Здравей, Митко!
Нормално е целите и постигането им във времето да се изменят. Това е най-нормалното нещо на света. Моите се променят всеки ден :lol:
Не съм гледала снимките, за да не бъда пристрастна, но ще ти дам съвет как ти Сам да си поставиш цели и да ги изпълниш.
Постави си ясни и постижими цели! Такива, например не са: искам маса, изкам да се чистя искам да съм силен и т.н.
Ясни цели са такива от сорта на: искам по-големи бицепси, искам по-тясна талия, искам по-широк гръб, искам по-едри крака. Или пък: искам да вдигам 90от лег, искам да издържа собствената си тежест на клек, искам да развия гръдния си кош. Това са ясни цели. Напиши ги на един лист и започни да мислиш КАК да ги постигнеш - хранене, тренировъчна програма, почивка. Като изработиш план за дейстие, започни да действаш. Резултат ще имаш!
После, после целите ще се променят. Ще промениш пак стратегията. Ще промениш и планът за действие.
Успех!
казано от Winnie на 07.10.08, 09:57:
казано от Dimitur Lazarov на 03.10.08, 22:05:
искам да издържа собствената си тежест на клек
Успех!Благодаря ти много за коментара, но в горния ми пост се изразява г/д това, което съм си поставил като цел в момента.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 07.10.08 16:52.