Не знам какво искам...

03.10.08
22:05

Просто не знам какво искам от себе си. По едно време тръгнах да качвам ММ, после се поспрях и реших, че имам нужда да отслабвам.. Редувах програми+диети за отслабване с такива за качване на ММ.. В момента седя и се гледам и не знам какво искам от тялото си. Иска ми се да изгоря мазнините по тялото си, но нямам много мускулна маса и като отслабна няма да изглеждам както ми се иска на мен, а аз съм сравнително нисък и искам да съм поне набит (един вид едър). Вижте, имам снимки в профила ми, поразгледайте и ми дайте насока, много ви моля! Знам, дебел със сигурност не съм, но искам вместо мазнини по гърдите, корема и бедрата да имам ММ.

Темата беше редактирана от ~ DN на 03.10.08 22:09.

04.10.08
04:29

Според мен гледай да качваш колкото се може по-чиста ММ,а пролетта ще поизчистиш...  :)

Звучиш несериозно... Не мисля, че някой трябва да ти казва какво да правиш със собственото си тяло. Избери посока пък ние ще помагаме.

AZ

04.10.08
14:16

казано от ReDeviL на 04.10.08, 04:29:

Според мен гледай да качваш колкото се може по-чиста ММ,а пролетта ще поизчистиш...  :)

Този съвет е най добрия-трябва ти да покачиш ММ-за 16 годишен(до колкото рабрах си на толкова от профила ти) ММ не е достатъчна ако искаш да си много набит.Така като те гледам нямаш много за сваляне-съвсем малко.Сега нали ни чака зимата и мисля че трябва да ядеш и да тренираш,защото и самият период не е добър за чистене.След това пролетта малка диета и кардио(ако искаш да направиш някакъв релеф) и си готов за лятото.
Поздрави

04.10.08
15:09

*Георги Гайдов, аз себеоценката я имам, интересува ме какво смятат останалите. Несериозен при всички положения не съм, по-скоро нерешителен (в случая). Благодаря на *az100yan и на *ReDeviL за отговорите! Тоя сезон ще си качвам маса, пък пролетта ще го измисля (в зависимост от ресултатите ;)).

Мнението беше редактирано от ~ DN на 04.10.08 17:28.

04.10.08
15:23

“Не знам какво искам, но го искам веднага!”. :-)
Майтапче. А сериозно мисля, че трябва просто да тренираш и да се храниш и възстановяваш правилно, без да си поставяш конкретни и срочни цели на първо време. Прави го известно време - 8 месеца, година, а после ще си направиш равносметка къде си и ще решиш какво искаш да правиш от себе си.

04.10.08
17:26

Ами, тренирам вече 8-ми месец. Преди да започна бях супер отпуснат, бицепсите ми се равняваха на мекици.. след тези 8 месеца теглото ми почти не се е променило, просто съм “конвертирал” мазнините в мускулна маса и изглеждам пъти по-стегнат. Не знам за чуждото око дали си личи, че ходя на фитнес, но сравнявайки се с човека от преди да го кажем година, разликата е потресаваща.

04.10.08
18:58

Ами така е пич... аз от 17 години подмятам железата и все няма угодия... Моето мнение е - качвай си ММ, но гледай да е горе.долу чисто :red: , за да можеш да се пооправиш през пролетта

05.10.08
08:19

:) Според мен зарежи фитнеса докато решиш какво искаш, ако тоя ден изобщо дойде.

05.10.08
11:09

Абсурд. Аз ако се откажа от фитнеса, дори временно това за мен би било лишение от нещо, на което много държа и което обожавам да правя.

05.10.08
17:23

Здравей,според мен искаш да качиш мускулна маса,но без да влошаваш много качеството(без натрупване на много излишна мазнина).Познах ли!!(нека аз да съм този път призьора в играта с наградите :-)
  Не е невъзможно,но е свързано със доста стриктни диета и силова +кардио-тренировка(поне 4 пъти седмично) и внимателно планиране на поне един,а по-добре 2 сезона.Оптимални са напр. едни 300-700 гр + или - (като чистиш) на седмица.Всяко много по-голямо отклонение представлява излищно натоварване на организма и няма да ти донесе чиста мускулна маса( при нормални условия,т.е натурално),затова няма смисъл да следваш стратегията за натрупване на мм на повечето про атлети и да гониш едни 20+ кг над личното ти тегло за 2-3 месеца и след това да чистиш.Мога да ти препоръчам следното(т.е. какво бих направил аз на твое място).Определяш си калорийния енергоразход с някой калкулатор от нета на базата на лично тегло и активността ти за деня(може да завишиш леко като си добавиш до макс. 500 ккал на ден).Можеш и сам-(осн. ти баланс (енергията,която се изразходва от тялото ти в покой,без да правиш нищо)е личното тегло умножено по 24,към това прибавяш и енергоразхода на физическите ти активности,вадиш едни 10% загуба на енергия при преработка на храната в храносмилателния тракт)....но е по-трудно и загуба на време.Аз не бих се ограничавал със следване на точно опр. тип диета,най-силно бих се доближил в твоя случай до зоновата,но с малка промяна в пропорциите белтъци-въглехидрати-мазнини,т.е вместо 30-40-30 бих потеглил с 35-45-20(а ако ти е бърз метаболизма можеш дори и 30-50-20,но това трябва сам да го установиш).Поддържай протеина константен при отд. хранения(5-6 на брой най-добре),въглехидратите(предимно с ниско ги) изтегли до 70-80 % в първата част на деня до 17-18ч следобяд,а мазнините(растителни-ненаситени) равномерно разпределени в храненията с изключение на последното преди и първото след тренировка където ги пропускаш.Като се поразходиш във форума ще ти станат ясни и най-добрите източници на протеини,въглехидрати и мазнини.Това е по-основното и успех!!!

05.10.08
18:20

Запиши се на танци като не знаеш какво искаш...

06.10.08
14:44

И аз бях така.. по 1 време исках релеф, след това исках да съм като робот, след това исках да съм само голям.Обаче сега знам какво искам , да изглеждам и да се чуствам добре с голяма издръжливост и искам да изглеждам “ЖИЛАВ”

06.10.08
17:12

Така нека и аз да си кажа мнението.

Това, което се вижда от снимките е типично за едно нормално 16 годишно момче. На снимката, където си в гръб се забелязват леки паласки, но като цяло нищо фатално. Моят съвет е следния. Акцентирай върху покачването на мускулна маса, като спазваш балансиран хранителен режим, с много белтъчини, умерено до високо количество комплексни въглехидрати и ниско количество прости въглехидрати. Колкото до мазнините - ограничи наситените и транс-мазнините до абсолютен минимум. Казано на прост език - яж повечко нетлъсто месо, млечни продукти, яйца, риба, овесени ядки, кафяв ориз, пълнозърнест хляб и недей набива сладко и пържено. Това е. Останалото е интензивни тренировки и качествено възстановяване и всичко ще си дойде от самосебе си.

06.10.08
18:27

Благодаря на всички за коментарите. Най-накрая го реших - ще си качвам мускулна маса + ще опитам (труден сезон..) да спазвам режим, а след това дори не смятам да чистя.

07.10.08
09:57

казано от Dimitur Lazarov на 03.10.08, 22:05:

Просто не знам какво искам от себе си. По едно време тръгнах да качвам ММ, после се поспрях и реших, че имам нужда да отслабвам.. Редувах програми+диети за отслабване с такива за качване на ММ.. В момента седя и се гледам и не знам какво искам от тялото си. Иска ми се да изгоря мазнините по тялото си, но нямам много мускулна маса и като отслабна няма да изглеждам както ми се иска на мен, а аз съм сравнително нисък и искам да съм поне набит (един вид едър). Вижте, имам снимки в профила ми, поразгледайте и ми дайте насока, много ви моля! Знам, дебел със сигурност не съм, но искам вместо мазнини по гърдите, корема и бедрата да имам ММ.

Здравей, Митко!
Нормално е целите и постигането им във времето да се изменят. Това е най-нормалното нещо на света. Моите се променят всеки ден  :lol:
Не съм гледала снимките, за да не бъда пристрастна, но ще ти дам съвет как ти Сам да си поставиш цели и да ги изпълниш.
Постави си ясни и постижими цели! Такива, например не са: искам маса, изкам да се чистя искам да съм силен и т.н.
Ясни цели са такива от сорта на: искам по-големи бицепси, искам по-тясна талия, искам по-широк гръб, искам по-едри крака. Или пък: искам да вдигам 90от лег, искам да издържа собствената си тежест на клек, искам да развия гръдния си кош. Това са ясни цели. Напиши ги на един лист и започни да мислиш КАК да ги постигнеш - хранене, тренировъчна програма, почивка. Като изработиш план за дейстие, започни да действаш. Резултат ще имаш!
После, после целите ще се променят. Ще промениш пак стратегията. Ще промениш и планът за действие.
Успех!

07.10.08
16:51

казано от Winnie на 07.10.08, 09:57:

казано от Dimitur Lazarov на 03.10.08, 22:05:

искам да издържа собствената си тежест на клек
Успех!

Благодаря ти много за коментара, но в горния ми пост се изразява г/д това, което съм си поставил като цел в момента.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 07.10.08 16:52.

08.10.08
04:29

Не горе-долу. Точна цел си постави, точна, разбираш ли. Не горе-долу! Така ще успееш. Това важи и за други неща от живота, не само за залата и визията ;-)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1