06.10.08
22:38
Реших да започна 5x5 защото напоследък нещо не мога да се вкарам в правия път (то не са бонбони, въглехидрати...един вид емоционално хранене)...винаги съм се ограничавала и сега незнам какво ми става. Не мога да се спра!!!
Затова реших да пробвам с протеина, че дано си свия поне малко туловището....да ама не! Днес ув ми беше ден 1ви, а накрая издадох фронта:( срам и позор! Много трудно така само на протеин!
Въпросът ми е има ли смисъл да се прави 5x5 и на колко време е препоръчително.
Много мразя ей така като се изпусна! Трябва пак да си вляза в ритъм...Някакви предложения?!
07.10.08
06:08
1во - не трябва да е “само” протеин. Протеинът е важен, но недосатъчен. Добави малко “полезни” въглехидрати сутринта, както и през деня (за през деня визирам салатки).
2ро - първите 2-3 дена са ти позволени отпускания, все пак трябва някак си да се настроиш психически.
Fittipaldi, благодаря за отговора!
И все пак аз я знам тази диетка като протеин до дупка..и ако вкарам нещо първите 2-3 дни то какво остава от диетата..последните 2! А при мен мн да се внимава с думата “позволени отпускания”, защото направо са си разпускания...
Аз мисля че една от причините да не мога да се вкарам в пътя са моите тренировки по 6 дни в седмицата...не че не съм им свикнала, но с всеки ден кардио минимум по 45 мин. май системно си претренирам и всеки следобяд съм като парцалче...
Мислите ли че трябва да намаля тренировките?
казано от Allegra на 07.10.08, 14:35:
Fittipaldi, благодаря за отговора!
И все пак аз я знам тази диетка като протеин до дупка..и ако вкарам нещо първите 2-3 дни то какво остава от диетата..последните 2! А при мен мн да се внимава с думата “позволени отпускания”, защото направо са си разпускания...
Аз мисля че една от причините да не мога да се вкарам в пътя са моите тренировки по 6 дни в седмицата...не че не съм им свикнала, но с всеки ден кардио минимум по 45 мин. май системно си претренирам и всеки следобяд съм като парцалче...
Мислите ли че трябва да намаля тренировките?
Ако се чувстваш като парцал, въпреки това че тренираш (да, именно - въпреки, защото тренировката трябва да те зарежда в дългосрочен план, а не да ти взима и последните сили) значи трябва да ги намалиш (или направиш по-правилни, всеки ден кардио, пък и по 45 минути..едно загуба на време, друго пълна съсипия за нервите..). Когато ги оправиш, и глада за сладко ще намалее значително (като се замислиш, с толкова много и безсмислено кардио е повече от нормално да ти се яде захар, тия гликогенови депа все пак не може да стоят празни постоянно). Абе изобщо, виж за тренирането някакви неща.
А тази гавра с организма, дето се опитваш да си я направиш...по-зле от това е само пълния глад. Протеин тяло не храни, основен принцип е това. Препоръчителното е такива “хранителни режими” да не ги четеш дори, камо ли да ги правиш. Така като се замисля, прочети и за храненето едно-две неща и ще разбереш, колко е зле това 5х5.
Иххаааа имам си нов отговор! Nice!!!!
G33K, благодаря за съветите! Честно казано незнам какво да променя в тренировките, а те са какво следва:
Понеделник- тежести около 1 час се събира за цялото тяло (3 по около 15/20 повторения) + back extentions и корем + кардио 40/45 мин.
Вторник- пътека/кростренажор абе кардио мин. 45 мин. + back extrention и корем
Сряда: също като понеделник
Четвъртък: почивка
Петък: също като Сряда
Събота: кардио по един час + корем
Неделя: също като Събота
Това го правя сутрин след 1 гр. л-карнитин и кафе (понякога вкарвам и 1/4 грейпфрут)
След това хапвам 2 часа след тренировка...
Честно казано съм свикнала на толкожа кардио и ако не го правя всеки ден се чувствам все едно нищо не съм тренирала...
Някакви предложения?
Може ли да ми пуснете линкове да попрочета за вредата от 5 по 5..Благодаря предварително!!!!
Мнението беше редактирано от Allegra на 07.10.08 17:39.
казано от Allegra на 07.10.08, 17:36:
Иххаааа имам си нов отговор! Nice!!!!
G33K, благодаря за съветите! Честно казано незнам какво да променя в тренировките, а те са какво следва:
Понеделник- тежести около 1 час се събира за цялото тяло (3 по около 15/20 повторения) + back extentions и корем + кардио 40/45 мин.
Вторник- пътека/кростренажор абе кардио мин. 45 мин. + back extrention и корем
Сряда: също като понеделник
Четвъртък: почивка
Петък: също като Сряда
Събота: кардио по един час + корем
Неделя: също като Събота
Това го правя сутрин след 1 гр. л-карнитин и кафе (понякога вкарвам и 1/4 грейпфрут)
След това хапвам 2 часа след тренировка...
Честно казано съм свикнала на толкожа кардио и ако не го правя всеки ден се чувствам все едно нищо не съм тренирала...
Някакви предложения?
Толкова кардио наистина не мога да го осмисля дори :) И да, може би има някакво психологическо въздействие (45 минути пот са това все пак) и те кара да се чувстваш тренирала, но всъщност не е най-важната част. Освен това, поддържайки гликогеновите депа постоянно празни със сигурност усилваш глада за сладко, който на вас жените и без това ви е проблем.
Какво бих направил аз (с уговорката, че не съм особено наясно с тренировки за жени):
- Повече тежести, съответно по-малко повторения. 15-20 на мен ми се вижда страшно много. И не се притеснявай, няма да станеш като мъж от това. Просто ще си по-силна,стегната,тонизирана и сама ще си намалиш кардиото, защото няма да имаш нужда от него ;) Също така, ако можеш да не се водиш по масовото мнение, че свободните тежести с за спортисти, а машините за обикновени трениращи (и най-вече жени) ще спечелиш.
Колкото до тренирането на гладно, аз съм против и за мен това си е тормоз над огранизма. Като за това има и хора, които ще ти кажат че така е по-добре. Не съм съгласен, но тук прецени сама (но пробвай и другия вариант, за да можеш да сравниш). Обаче, 2 часа глад след тренировката - това мисля, че всички ще се съгласят, че е лошо. Не изгаряш повече мазнини, най-много след 45 минути кардио + още 2 часа без храна да загубиш мускула, който те прави по-стегната. Хапвай след тренировка, важно е. За тренировките това мога да ти кажа според мен, храненето също си го помисли, гледай да не правиш типично женската грешка да гладуваш. Яж достатъчно, и от правилните храни. Успех.
Kога е най-безобидно да се попълват глукогеновите депа? След сън (демек сутрин), веднага след тренировка или само веднъж в седмицата?
Кои са най-подходящите храни за това (предполагам не са бонбони и шоколад)....
Аз трябва да направя нещо по въпроса, защото така не може!
Здравей, Алегра!
Нали може да ти отговоря тук :) да не спамим Лимкиния дневник.
По принцип, за толкова кардио колкото правиш ти, ти трябва доста въглехидрат. От какво? От овес, ръж, кафяв ориз, картоф чат-пат... такива работи. Сладко не! Сладкото ни прави лабилни и откачени, на всичкото отгоре хвърля труда ти на кардиоуреда на вятъра.
Яж въглехидратите през целия ден, до 16.00ч. и няма да имаш проблем с глада за сладко. ;-)
Привет и от мен!
Най-после успях да се намеря и да понаваксам малко из форума :)
Това 5х5 не ме кефи. Прилича ми на нещо като лечебния глад на чайове и плодове. Или Дюкан. А ти казваш, че си минала през него и не ти се е отразил твърде добре... Какво стана с опитите за НВД? Не се ли получиха?
И на мен ми се вижда, че кардиото ти е много...(И това идва от човек дето го прави всеки ден :) ) Искам да кажа, че е твърде много спрямо тренировките с тежести, а според мен от тях има повече полза (и за отслабване, и за “стягане”, и за тонус, и за цялостно по-щастливо състояние) А и твърдия мускул стои по-добре, а той става с тежести:)
Защо не пробваш да правиш по-често (4-5 пъти в седмицата) тежести със завършек 20-30 мин кардио? Тежестите, които вдигаш, какви са? Повторенията на мен не ми се виждат твърде много, но зависи и от тежестите... Накрая на сериите усещаш ли мускула изтощен? Или през цялата серия ти е лекичко?
Поздрави
На мен пък точно това 5х5 ми свали 20 килограма за последните шест месеца и мога да кажа, че се чувствах екстра - за разлика от НВД (ВМД), не усещах постоянен глад, изобщо не броях калории и не се чувствах отпаднал и загубил сили. Вярно, тъпчех се с пилешко филе и белтъци в огромни количества и вече направо ми се повдига, като видя нещо такова, но резултатите са учудващо добри и ги постигнах изненадващо лесно.
12.10.08
15:07
хм , и аз вмомента имам същия проблем и се боря ...
Сигурно наистина има резултат....при такива ограничения и лишения. Но това надали решава проблема. Не те научава да се храниш разумно и здравословно. А трайните резултати са именно в това - да се научиш да обичаш тялото си и да се грижиш за него; така че то да е здраво, силно и “щастливо”, а не подложено на постоянен стрес - днес ще ми дадат само белтък, а утре какво ли ще е и колко ли ще е?
Свалянето на килограми на всяка цена с подобни режими (за мен лично) е обусловено само ако тези излишни кг са свързани със здравословен проблем.
Поздрави
Такаааа...доста имам да наваксвам!
Благодаря на Лимка за компетентните мнения! Днес направих 2-часова тренировка която се изразяваше в тежести (обиколих всички уредчета) + 30 мин. тичане, че след пресата за крака..те милите не издържаха повече! И днес си ходя цял ден гладна..(даже да ви призная към 6 вечерта хапнах една филийка с рибката срам и позор знам знам)...утре ще я изгоря на кардиото!
Някой случайно да може да ми обясни защо обезумях към 6 вечерта при положение че свърших тренировка в 10 сутринта? Не съм заредила май както трябва...
Сега, това 5 по 5 си е баш самоубийство...иначе аз съм голям привърженик на протеиновите продукти..Сега съм си избрала ден от седмицата да съм само на протеини, което ми се струва по-щадящ вариант!
Иначе вече хапвам след тренировка бъркоч - кис. мляко, сурови ядки, овесени трици, ленено семе, фъстъчено масло лъжичка, варено яйце (казах аз че е бъркоч) и след 3 часа ориз с месо някакво + зеленчук, или сандвич (филийка, сиренце, някакъв слайз месо)
и после нещо междинно и вечеря най-късно в 7.
То аз малко обърнах темата..ама нищо, аз съм си я създала хихик:)
За тренировките- ще пиша колко вдигам само да засеча в сряда като правя пак тежести!
Поздрави на всички и пишете, пишете...не се стеснявайте;)
Мнението беше редактирано от Allegra на 14.10.08 00:16.
Здрасти, Алегра!
2 часа - уау - сериозна тренировка :) Какво имаш предвид, че си ходиш гладна? Постояно ти се яде, въпреки че се храниш? Може да е от времето - и аз съм така последната седмица....Много са ми гладни очите :) А колко вода съм задържала....около 3 кила :-S Както и да е...отплеснах се :)
Няма нищо лошо във филийката на вечеря...ако е била само една и другото е било салатки :) Споко! Пък и плавно да правим промени ;) (Аз ти говоря така, ама май и себе си убеждавам в същото време :)) След тренировката май не е хубаво да ядеш мазнини - така казват по-знаещите от мен. Но и аз си слагам сутрин в закуската (защото според мен е правилно всеко хранене да си има от всичко, и прот., и въгл., и мазн.) Аз преброих 4 яденета, така ли е? Вкарай някъде още едно мъничко... Може би след вечерята, преди лягане...или преди тренировката...
За тежестите попитах не толкова, за да се “отчетеш”, а за твоя преценка...Дали наистина натоварваш мускула или само се раздвижваш с “розовите гирички”...това от гледна точка на повторенията... :)
Хайде, до скоро!
Време е за отчет:)
Днес храната мн добре (ех така като си хапе човек повечко и не се чувства като парцал)
Тренировката беше пак 2 часа (тежести + 30 мин. кардио). Лимке, днес обърнах внимание на тежестите и да кажа сега: значи за бедреното сгъване и разгъване ползвам 90 lbs., което си е баш 40.82 кг ( не подозирах че е толкова честно казано...) общо взето за долната васт на тялото се въртя около 90/110 lbs…
Сега храничката:
след тренировка: 50 гр. паста с малко сиренце
после беше бъркоч (справка някъде по-нагоре)
към 1:30 беше зелева саматка с 5-6 моркочета малки и печени каламари (ох като гума бяха)
към 4:00 сандвич от една филийка (мисля че е аналогичен на “бонуса” който вие ползвате защото е без брашно) с парченце сиренце и едно яйце и едно стръкче кервиз
към 6:30/7 гоооооляма зелева салатка с фета и тук-там печени гъбки
Това за днес! Хайде чакам критики:)