07.10.08
18:03
искам да обсъдя един проблем с вас
Вчера си ударих много лошо юмрука след удар .Кокълчетата на показалеца и средния пръст са ми подути.ще спра тренировките въпреки че не ми се иска ,за да мога да се възстановя по бързо.В момента имам голям отток на тези стави .Освен почивка както друго би помогнало в случая за по бързото въстановяване??
Иначе това не е което ме притеснява толкова много ,тъй като след някоя друга седмица надявам се да нямам никакви болежки на това място.
Но чувствам известна болка в лакътната става .Може би след удара ръката ми се е набила и за това ме боли не знам не съм сиг ,но имам извесстни болки там от известно време .ЛЯтото иммам спомен че в края на тренировката ми за трицепс веднъж изведнъж ми се появиха големи болки в лакътната става даже мисля че и на двете ръце .Появиха се когато правех разгъване на дъмбел зад врат.
ПОсле в началото на др седмица тази болка беше причината да преустановя тренировката си за гърди ,тъй като ръката ме болеше доста от тежеста на лоста.Почивах няколко дена и всичко се нормализира.Но преди 1-2 седмици в училище като играхме волейбол в даскалото пак ме заболя много силно лакътната става .И отново след 1 2 дена всичко отшумя.Но се притеснявам да не би да съм си набил ставата нещо от гадните тежести .бихте ли ме посъветвали нещо ?????
Почни да пиеш глюкозамин. Нека тук рехабилитатори или по-запознати ти отговорят, но и ти потърси такава помощ и лекарска от хирург да погледне лакътя ако наистина има хронична силна болка.
болката признавам че не е толкова силна ,но ме притеснява отгледна точка на понататъшни проблеми .Иначе може би ще се обърна към лекар или нещо от сорта
07.10.08
18:27
Много неща може да са, какот каза и Емо.... Може при удара. може с;ед удара при тренировката щадейки китката д аси натоварил лакътнат а тава. Все ак почини и вземи профилактични мерки.
Поздрави!
Ааами,който се бий много така страда след това.Хъ сега обикаляй докторите да ти дойде ума в главата.
е мирченце,не ме нареждай така ве моляти се мирчо......От къде рабра пък че травмата ми е след бой,аз не ходя на фитнес ,за да се матя .Ако ти го правиш то си е твоя работа.Травмата ми не е след бой ,не искам да коментирам от какво ,не е и това смисъла на темата .....
Направи един курс поне един месец с глюкозамин, това го препоръчвам на всеки без значение дали нещо ги боли, имат травми и т.н. Вземи си имa сега по-евтин вариант “флексен”.
поздрави
Мнението беше редактирано от Emil_mlo на 08.10.08 20:20.
моя съвет е да отидеш на лекар ако не ти е спаднала ръката все още..мин година и аз имах такъв проблем.ударих ръката без да помисля за пораженията..и се поду много.помислих 4е е просто от удара но след 2 дена реших да отида на лекар и казаха,че съм пукнал кост на малкия пръст по дължина и съм счупил горе където са пръстите кръглото където е (и аз нз как да го обясня :roll: ) така че ако все още е подуда бегаи на лекар :>
Мнението беше редактирано от minchorna на 09.10.08 09:14.
хм май ще отида в такъв случай
като ти беше пукната костицата ,това пречеше ли ти да си движиш нормално ръката ,защото мисля че това е признака дали имап нещо пукнато апък аз нямам проблем да си движа пръстите.(МОята травма е в горната и средната част на показалеца и средния пръст)
От описанието което даваш, не става много ясно за какво става дума... Съмнява ме да е чак пукване, тъй като тогава възпалението е по-сериозно, както и болката и надали ще ти минава през главата да си движиш изибщо тези стави... Но има и такива случай, зависи. Някой със счупена костица в глезена не обръщат внимание докато при определено движение не ги пререже...
Но най-добре отиди при лекар и по-възможност не един и да са специализирани. Джи питата знаят колкото и баба ти сигурно.
А чак да си си прецакал ставата е доста крайно като опасение според мен. Тези неща обикновенно не стават туко така. Аз преди година си счупих лакетя и много се стреснах в началото да не е ставата, но за щастие нямаше такова нещо. А сега остана само един кофти спомен, възстановява се напълно.
Късмет и да внимаваш следващия път. :)
Мнението беше редактирано от tpd на 12.10.08 09:31.
ходих при ортопед,каза че всичко е наред . Аз не изпитвам чак такива болки .МИсля че след някой друг ден като не тренирам ще се въстанови ,най много да съм си набил или разстегнал нещо .Ортопеда ме стисна на няколко места да разбере дали е разместена ставата ,но нямаше нищо .ще почивам и това .сега събота неделя пон вторник ще почивам ,сряда ще правя Рамо ( при тези упр не се движи лакътната става ) и така до четвъртък се надявам да съм се оправил :)
слава богу че всичко е наред .По едно време доста бях се притиснил чесно казано ,тъй като точно сега понапреднах малко в залата и ако се наложи да спра за по дълго време ще ми падне формата и пак ще дръпна назад . ;}