08.10.08
03:13
Здравейте, снощи и тази сутрин четох мнения и теми за тази тема, но има някой неща който не ми станаха ясни. Висок съм 180 см и съм с тегло 95 ( преди малко се теглих, бях 90 кога пак съм качил 5 кила нз :( ) Преди сум тренирал 6 год. професионално ( колоездене ) бях щекичка към 65 кила отказах се и почнах залата по принцип структурата ми и тялото ми се поддават много лесно на растеж и качване за малко време станах 80 кг при много нисък процент на мазнини и всичко с правилни пропорции на мускулите и оформяне и тнт... но проблема е там че от 2 години изонбщо нищо не спортувам и станах сега явно 95 кг и искам да се взема отново в ръце но ще ми е бая трудно. Ще ми помогнете ли с режима на хранене и добавките ?
мисля да правя кардио по 5 пъти на седмицата минимум 1 час бягане и до към 4ас и половина най-много . Взех си L-Carnitine на Universal Nutrition от 500 мг. Пия (започвам да пия ) по 6 таблетки ( 3 гр. ) мисля да си взема и някакъв протеин с повече протейн и белтък и по малко въглехидрати. За храненето...До колкото четох трябват ми сложни въглехидрати.
Картофи, ориз, овесени ядки , пилешко , всичко без хляб ще ям.. Ще пия колкото се може повече вода ( а аз по принцип пия мн малко вода сигорно я се съберат 2 л. я не.. ) изобщо до момента го карах ей така .. а да забравих да кажа ще почвам и залата скоро време само да си намеря на коя да ходя че и се преместихме с местоживеенето и никой не познавам тука и малко тъпо ама няма начин.
Благодаря и очаквам мнения.
08.10.08
05:09
Мтакам ... кардиото ти е много. Кардиото трябва да е между 30-40мин, като на 40-тата минута трябва да си капнал (сам (като спортист) може да си прецениш темпото).
Второ - въобще не ти трябват въглехидрати. Въглехидратите ги ограничи до първото (максимум второто) ядене на ден. В случая ти трябва четиво за НВД (погледни статията в страницата). Трябва да премахнеш тестените изделия, картофите, ориза и сладкото. Позволява ти се малко кафява паста :)
Трето - щом не си тренирал от 2 години, по-добре започни сега с такъв някакъв режим, а после почни с добавките, изчакай малко тялото ти да изразходва “заредената” в него енергия.