С колко Килограма тренирате Трицепса от лег с тесен хват ?

08.01.05
01:04

Темата е модерирана от Mr_Muskul
С колко Килограма тренирате Трицепса от лег с тесен хват ?
Аз когато бях най силен се справях с 145 кг за 5-6 повторения иначе в момента 130 си тренирам 4 серии по 8 повторения

08.01.05
01:17

Аз на последна серия ,макс вдигах 82кг 6 пъти, последните 2 с помощ

08.01.05
01:21

Абе, ако пуснем подобни теми за всички известни упражнения, форума няма да ни стигне ;) Вече имаме тема за клякането, лежанката, тягата, раменните преси, концентрираното сгъване и тази :)

Иначе по темата ;) - вдигал съм с тесен хват (~25 - 30 см., малко по - тясно от раменете) 112,5 кг три пъти, като щангата ми ляга на гърдите при всяко повторение. Разликата ми с обикновената лежанка е около 10-15 кг. Аз и там си дигам със сравнително тесен хват, така че да се включват максимално и трицепсите и раменете, освен гърдите.

08.01.05
01:25

[quote author=”Петко К”]  Аз и там си дигам със сравнително тесен хват, така че да се включват максимално и трицепсите и раменете, освен гърдите.

Малка поправка Петко .Раменете се включват при прекалено широкия хват да ме поправят ако греша но се съмнявам

08.01.05
01:41

Абе не става въпрос за прехвърляне на натоварването върху раменете, а просто за разпределянето му между гърдите, раменете и трицепсите. Някъде четох, че ако в долно положение, когато щангата е опряла на гърдите, ръцете, гледани от горе, са под ъгъл от 45 градуса спрямо тялото, то участието на трите мускулни групи е максимално и се вдигат максимални тежести. Повечето лифтери така вдигат. Ако ръцете са точно под лоста, тоест на 90 градуса спрямо тялото, участиета на гърдите е максимално, така вдигат повечето културисти, с цел развитие на гръдните мускули. Значи, при всички положения предмишниците в долно положение трябва да са перпендикулярни на пода, говоря за положението на ръцете спрямо торста. Ако още повече се разшири хвата, така че предмишниците вече да не са перпендикулярни на пода (и се скъси обхвата), тогава натоварването се прехвърля основно върху раменете. Ако стесним хвата до раменен, така че в долно положение ръцете да минават успоредно покрай тялото, вече имаме максимално участие на трицепса. Надявам се, че си го представи :) не знам дали го описах добре, ако намеря картинки, ще ги приложа.
При нито един случай обаче няма как да изолираме напълно само една мускулна група, това е базово упражнение и товари всички бутащи мускули в горната част на тялото (гърди, рамене и трицепси).
Хватът, който аз инстинктивно и на базата на опита ми съм избрал, ми позволява да вдигам максимални тежести и ми е най - удобен, чак след това прочетох, че при него се включвали максимално всички мускули :)

08.01.05
02:00

Аз ще поизчакам малко да напишат и други, че досега само силни. :D
Иначе сериозно, последно направих с 80кг 2-3 повторения. Вече започва да ми настигна нормалния лег... :shock:

08.01.05
10:45

Aз за гърди правя с 80 едва 6 пъти а пък за трицепс правя 6 пъти с 82 кила , как става тоя номер не знам ...

08.01.05
11:45

Аз имам малко вапроси към това упражнение...
Правил сам го няколко пъти ама много ме болят китките... връзвам ги с ластичен бинт и пак няма много файда,а може и да не го изпълнявам правилно?! Лактите покрай тялото се движат нали???
Иначе когато сам опитвал с около 90 го правих  :oops:

JI

08.01.05
15:13

аз правя с 50-52 не смея да сложа повече без партниор ...

08.01.05
17:57

На 140 - десетки. Аз си го обичам това упражнение. На “скотово”, също съм силен... /предполагам, че всеки си има коронен номер  :wink: /

08.01.05
19:26

[quote author=“Zlatan Rangelov”]На 140 - десетки. Аз си го обичам това упражнение. На “скотово”, също съм силен... /предполагам, че всеки си има коронен номер  :wink: /

Аз не съм с 55 правя едва 8 но го правя с една дъска и така ме убива предполагам че на хубав уред (с мека подпора) ще вдигам с повече кила Златане как си ти със скотовото като  Кг

BO

08.01.05
19:44

[quote author=“Joro_Killara”]Аз имам малко вапроси към това упражнение...
Правил сам го няколко пъти ама много ме болят китките... връзвам ги с ластичен бинт и пак няма много файда,а може и да не го изпълнявам правилно?! Лактите покрай тялото се движат нали???

Мен лично ме болят китките ако палеца ми не е от страната на другите пръсти (забравих как се казваше тоя хват.. :oops: ).
Иначе хващам доста тясно, така че ръцете ми да се докосват леко до тялото докато свалям щангата...
Поглеждам какво съм правил последната тренировка за трицепс и пиша:
8x60kg, 7x65kg, 3x70kg, 8x60kg. Макса ми е към 75-77 кг.  :oops:  (напомням че съм 180см/84кг - добре е всеки и това да казва, че иначе числата сами по себе си много не говорят :wink: )

08.01.05
19:46

Мисля, че нормално би било разликата в тесен и широк хват да е 10на килограма. Честно казано, не виждам как някой може ад го прави с килограмите на широкия, едвам си правя макса на 85-90 кила (зависи как се чувствам), 100 мисля, че ще ме смачкат.

08.01.05
20:09

[quote author=“bobtosh”][quote author=“Joro_Killara”]Аз имам малко вапроси към това упражнение...

Мен лично ме болят китките ако палеца ми не е от страната на другите пръсти (забравих как се казваше тоя хват.. :oops: ).
Иначе хващам доста тясно, така че ръцете ми да се докосват леко до тялото докато свалям щангата...
Поглеждам какво съм правил последната тренировка за трицепс и пиша:
8x60kg, 7x65kg, 3x70kg, 8x60kg. Макса ми е към 75-77 кг.  :oops:  (напомням че съм 180см/84кг - добре е всеки и това да казва, че иначе числата сами по себе си много не говорят :wink: )

Значи братле извинявам се че не сам се уточнил като сам написал за 85-90кг серии по 6-8 повторения правех а в момента сам някаде 72-73кг 169 см съм висок

08.01.05
20:25

Joro_Killara, ако познаваш Георги Парлиев - искай му едни снимки и ги пусни тук. Тоя човек от 80 кила стана 147 /или 143, не помня коя от двете цифри/ и после се изчисти на около 90. Той е маниак. Даже щеше да се състезава. Той е с тънки кости и по едно време се търкаляше, а не ходеше... Бе няма значение - той има какво да разкаже и да покаже. Ето djgorgio-ASTOR ще се чисти, ще му е от полза инфото, а и на всички други.

08.01.05
20:35

Стигал съм до 90 килограма, но с бинтове, които добре ми бутнаха силата! 6 повторения!
Искам да кажа и едно лично здравей на Златан - аз негои го познавам от списание Мускули и Фитнес и има великолепен фотосесия - преди и след и похвално за труда, на него и приятелката му! А и статията в списанието е супер!
С по-здрави!  :P

08.01.05
21:08

ZLATANE да познавам го даже ми е личен приятел тренирал съм преди у тях в неговата зала той в момента има много снимки обаче работи в една фирма и е малко трудно откриваем ще трябва да му се обадя и ще видя кво мога да направя
Иначе е абсолютен изрод-стана 148 сега изчисти на 92-96 не съм сигурен :wink:
Придържайте се към темата... Или отворете нова тема, или използвайте лс.  :)
Mr_Muskul

09.01.05
01:34

[quote author=“Joro_Killara”]ZLATANE да познавам го даже ми е личен приятел тренирал съм преди у тях в неговата зала

Хайде жоро ако можеш издеиствай ми инфото
П.С. Мерси Златане че си се сетил

09.01.05
14:31

Ще се опитам ама може да не стане тия дни иначе квото мога ще направя

09.01.05
18:46

[quote author=“Joro_Killara”]Ще се опитам ама може да не стане тия дни иначе квото мога ще направя

Важното е да опиташ че всяко инфо е добре дошло за мен а пък и за останалите пичове във форума дето четат в момента
Още 1 мнение не по темата и ще изтрия всичкия спам. Предупредени сте. Използвайте ЛС. :!:
Mr_Muskul

_M

09.01.05
22:03

макс правя 5-6 повторения на 60кг

10.01.05
11:23

еми 70кг за 6-8 повторения...

MU

11.01.05
09:41

6-7 65кг
макс 80 кг

BO

11.01.05
15:29

извадка от трена ми днес:
7х60,
3х70,
2х75,
6х65.

макса сигурно е 80?...

това е след 9 серии за бицепс.

11.01.05
16:52

10 пъти на 50кг. това ми е рекорда иначе поне 65 макс. ше успея :)

11.01.05
21:07

От 60 до 80 в пирамида и като 2 упр.

75кг 6 пъти,мисля че е добре за моите 72кг и 16те ми години,само дето не го правя от много много одавна,защото ама изобщо не го усещам в трицепса,предполагам,защото при всеки е индивидуално

15.01.05
19:13

Аз за трицепс обичам разгъванията с дъмбел над глава и френското с щанга от лег или от стол нали с облегалка. С дъмбела ми е с 32 килограма 4ка. А с щангата от лег ми е 65 килограма 3ка.
по-здрави

15.01.05
19:13

аве това е тап вапрос
Моля ваздържайте се от подобни коментари.
по-здрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1