02.09.08
22:44
Прочетох няколко теми, че е най-добре да се приема след тренировка( ясно ми е защо ). Аз от няколко дни пия по 2 супени лъжици с голям връх глюкоза(един прозрачен пакет със син етикет около 2лв) това на колко грама се равнява 50гр има ли? Прочетох че излишното количество захар в кръвта се превръща в мазнини и затова не е хубаво да се пие преди тренировка, но преди всяка тренировка пия кафе, а до колкото знам кофеина помага за изгарянето и пречи на натрупването на мазнини, та какво мислите?
Има ли при тази ситуация опасност от някакво заболяване като диабет например?
ПС: като я пия глюкозата преди тренировка се чувствам много добре, имам повече енергия(все едно съм изпил двойно кафе).
03.09.08
05:56
казано от borisoff на 02.09.08, 22:44:
ПС: като я пия глюкозата преди тренировка се чувствам много добре, имам повече енергия(все едно съм изпил двойно кафе).
Забрави горните неща, ако това е така и си сигурен, пий си я.
Също така ако пиеш кафе ще увеличиш ефекта му с малко витамин Ц :) Ако може и таурин да добавиш още по-добре.
Витамин Ц пия след яденето сутрин, обед и вечер, но щом помага ще променя едното пиене да е преди залата :)
По книгите пише, че като приемаш прости захари преди трен, инсулина се вдига и после рязко пада. Предполага се че към края на тренировката силата ще е изчерпена. Аз лично не съм усещал нещо такова, но талията веднага тръгва да разте от тази глюкоза.
04.09.08
22:09
Само ще се омазнищ от тази глюкоза,ако ще я взимаш все пак по добре я сложи след трен ...
05.09.08
06:17
казано от borisoff на 02.09.08, 22:44:
Прочетох няколко теми, че е най-добре да се приема след тренировка( ясно ми е защо ). Аз от няколко дни пия по 2 супени лъжици с голям връх глюкоза(един прозрачен пакет със син етикет около 2лв) това на колко грама се равнява 50гр има ли? Прочетох че излишното количество захар в кръвта се превръща в мазнини и затова не е хубаво да се пие преди тренировка, но преди всяка тренировка пия кафе, а до колкото знам кофеина помага за изгарянето и пречи на натрупването на мазнини, та какво мислите?
Има ли при тази ситуация опасност от някакво заболяване като диабет например?
Аз я използвам. Глюкозата дава доста бързо енергия на тялото. Също като теб ми се отразяда доста добре. Но не прекалявай. Има си негативните страни.
05.09.08
06:44
Преди тренировка, няма смисъл! Чувстваш се добре заради кофеина. Махни глюкозата и пак ще се чувстваш добре. Така или иначе, като започнеш да тренираш, нивото на инсулина (преносителя на глюкозата) спада заради катаболните хормони, които започваш да отделяш. Нямаш полза от висок инсулин по време на тренировка. Разгледай ми стари постове, там съм обяснявал по-подробно.
Зареди със сложни захари преди тренировка (овес), за да имаш прилив от енергия през цялата тренировка!
09.10.08
16:46
Единствено ако тренировката е силова - в смисъл силова силова, някои силачи приемат глюкоза в комбинация с други стимуланти.
Та би могло да има смисъл ако има цели. Като задавате въпрос, винаги първо си споменете целите и някаква информация за начина, по който тренирате.
Иначе ,в стандартна фитнес тренировка тренировката ти е целенасочен катаболен процес.
Е не виждам при такъв процес защо ще вдигаш инхибитора на почти всички останали хормони: инсулина. Преди тренировка по - скоро тестостерона има смисъл да вдигнеш, а захарта му пречи.
10.10.08
15:10
С една дума - не.