Не качвам а би трябвало !?

09.10.08
17:48

Здравейте . От половин година нещо не мърдам на килограми . Аз съм :
19 години
186 см
96 кг
До преди около 9 месеца ядях каквото ми падне и по колко ми душа иска (демек на границата на преяждането) . Обаче започнах малко по-различен режим на ядене - Сутрин въглехидрати (прости и сложни) за енергия и за да ме посъбуди ( Почти всеки ден кроасани с мляко с какао ) . За Обяд въглехидрати или въглехидрати с белтъчини горе долу еднавки пропорции (общото тегло на обяда ми е към 420 грама) . За вечеря само белтъчини (меса , кремвирши , кашкавал , кисело мляко ) всико към 350 грама на вечер . Горе долу ми се промени само вечерята за да не качвам излишни мазнини че да се натъпчеш с въглехидрати вечер е най-лошото (освен ако не си някоя хърба) . Тренировките ми са различните месеци различно (зависи как съм с парите) . Иначе тренирам кик бокс , самбо , фитнес . Меря се редовно и гледам че не мърдам и все варирам около 96 кг +/- 1 кг . Добавки пия протеин 100% чист и креатин монохидрат на юнивърсал . И на сила не раста и нещата са в застой при мен . Ако някой може да даде съвет . . . ? (ако има нещо което не съм написал и е важно за отговора пишете)

Темата беше редактирана от BLOT на 09.10.08 17:50.

TI

09.10.08
18:49

Абе ти си  96 кг. и искаш да качваш без да ядеш. Не става така. Трябва да направиш храненията 5-6-7 и да ядеш по доста протеин, както и въглехидрати. Ти ако кренвиршите ги имаш за ядене добре. И порция от 350-400 грама е нищо. Ти ако си направиш ориз 100-150 грама(суров) след варенето ще стане повече, а имаш месо 200+ грама и салата и хляб. Стана доста. Нещо 800-900 грама за обяд само. Звучи добре. Пробвай да ядеш по-повече и ще започнеш да растеж. Може и нещо в тренировките да е проблем, но ме съмнява, защото и да тренираш зле при добро хранене ще растеж, но ще е по-малко, освен ако не претренираш много здраво.

09.10.08
20:45

Като премериш храната, изчислявай тогава колко белтък, въгл. и мазнини приемаш, като съобразиш в 100гр. от съответната храна какво има по таблицата в сайта. С кроасани и сачита нищо няма да стане...

10.10.08
06:23

Ако яда доста повече ще кача и мазнини защото съм го правил това и почвам да качвам мазнини по тялото . Та добра идея ли ще е да ям много обаче да взимам и карнитин за да не кача толкова мазнини ? Иначе аз следя какво количество белтъчини поемам дневно и на всяко ядене както и въглехидратите . Знам че най-добре си е месо чисто да си ядеш и то свинско или телешко но все пак нямам финансите всеки ден да ям такова нещо в такива количества . Та за това хапвам кремвирши . Та обобщено казано :
Ще увелича храната добре но какво да правя с покачването на мазнините защото със сигурност ще кача при такова положение ?

10.10.08
10:57

Значи започваш да ядеш прекалено много. Яж повече от сега и по-малко от колкото да качваш мазно.

Ти са искаш да имаш голями мускули или искаш тяло на модел?Почти невъзможно е да качваш мускул и да не омазниш малко.10-15% мазнина примерно не са болка за омиране.Аз имам повече и не ми дреме защото знам,че като изчистя ще съм по добре.Сметни си колко са ти финансите и после сметни за храната колко ще ти излезе.Сега на твоите кограми ще е доста сложно,защото ще трябва да ядеш повече,но не се знае колко са ти излишните мазнини.Ако примернои си чист 80кг може да ядеш като за 80кг.Тоест около 240гр протеин,350гр въглехидрат,80-100грмазнини.Аз ям точно за толкова кг в момента и храната ми излиза около 400лв на месец.Ако си намериш по евтино продукти ще е добре.

Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 10.10.08 19:34.

11.10.08
07:39

Като си тръгнал да качваш маса и не разполагаш с добри (и скъпи) добавки ще се омазинш поне малко . Че си прав си прав . Но аз съм си омазнен леко вече и като кача 2,3 кг мазнина още (правил съм го) се чувствам и съм доста по тромав . Но сега ще заменя шоколадите и шоколадовите изделия със сложни въглехидрати и белтъчини , ще си запазя обяда и вечерята същите като вид но ще овелича количеството и след време ще пиша да кажа какво е станало . ( Свалял съм за да си влизам в категорията много че чак плочки се появиха добре и би трябвало сега чист да тежа 92 кг някъде )

Най-добре си измери подкожната мазнина и извади процента от теглото си и ще разбереш колко ще си чист.Ти ще свалиш 4-5кг само вода без да свалиш грам мазнина.Щом казваш,че си леко омазнен това означава минимум 3-4кг още да сваляш.Добавките не са основното.Главният ти приоритет е да си набавиш ХРАНА.С колкото и добавки да се тъпчеш ако не си набавяш хранителните вещества никакъв растеж няма да имаш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1