Зала в София с добър инструктор?(въпрос от новак)

11.10.08
18:45

Здравейте!Радвам,че попаднах на сайта.Изчетох част от статийте,но за новак като мен не успяха да ми отговорят на някои въпроси.
Малко за мен-На 14г. съм ,183см,75 кг горе-долу.Не съм дебел,но има какво да се махне.От средата на лятото(юли)тренирам непрофесионално тенис и плуване.Гледам да ходя поне по два пъти на седмица.
Искам да започна малко работа във фитнеса.Чувал съм какви ли не страшни истории-на 14 е супер малко-до 18 поне,жестоки травми,неправилна програма и тъпчене на едно място с месеци,претрениране и тн..Стигам до извода,че донякъде това е следствие на факта,че не се изпълняват правилно тренировките(моля да ме поправите ако бъркам).Страх ме е от всички тези неща.Имам бегла представа какво е травма от спорт и колко е лошо ,когато няма техника и кои да ти отвори очите.
Проблемът  е там,че имам желанието,НО ми е трудно да се досетя за някои познат,който да ме вкара в основите на фитнес-културата.Просто да ме следи първия месец,да ми даде ориентировачна програма предвид мойта крехка възраст,телосложението ми,времето, което разполагам за тренировки (не е много за жалост) и тн..На практика търся инструктор и добра зала на територията на София.Намирам се в квартал “Разсадника”,в близост до “Красна поляна” ако това има значение.Дори и да е далеч,ще е добре да се почне от някъде,пък после ще намеря някоя близка зала (28 СОУ например).

Ще съм Ви много благодарен за помощта.(съжелявам ако дублирам тема,но не намерих отговор на въпроса си)

BO

12.10.08
07:37

Поздравления за решението,което си взел.Наистина по-добре някое вещо лице да ти покаже всичко от колкото да си самоук и да копираш какво правят останалите в залата.Ако все пак неможеш да си намериш инструктор(малко вероятно),а имаш желание да тренираш обърни се към останалите тук във форума(можеш да се окажеш комшия с някой :D) сигурен съм,че никой няма да ти откаже помощ ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1