Трябва ми съвет...

10.01.05
22:32

Здравейте, аз съм на 16 години и съм 183 см 65 кг. От това веднага се разбира, че съм слаб.Някъде от година ходя на фитнес, но не редовно, а просто когато имам време.Това означава,че някой път и цял месец съм пропускал.Вече започнах да ходя редовно и това някъде от 2 седмици.А залата е посещавам 5 пъти на седмица:
1.Понеделник-гърди
2.Вторник-Бицепс и трицепс
3.Рамо и трапец
4.Гръб и предмишница
5 Крака
Знам, че не може да ми кажете пълна програма за храната и тренировките, но ми е пълна мъгла и ми трябва съвет за това как да вземам протеина си (Biogame) и как да разбера колко белтъци,въглехидрати и калории са ми нужни.Аве общо взето и каквото да ми кажете ще ми е от полза:)))
  Благодаря ви предварително :)

11.01.05
00:23

Уточни си само дните, защото след вторник няма нищо! Иначе можеш да направиш така - 2-3 дена тренираш (но не повече), и един почиваш. За храната ти трябва гейнер, при това доста (183 см, 65 см - ти си жива фиданка  :lol:), яж много месо, ако е възможно бяло и не свинско. Пий много вода, но не прекалено - 4-5 литра като за начало, за въглехидратите - и от тях по-много. Храни се 5-6 пъти на ден, използвай повече базови упражнения (мъртва тяга, клек, лег), но само с треньор, защото при този стаж можеш да се контузиш лошо. Не се хвърляй на големи, килограми - изпълнявай упражненията правилно! И най-вече чети - това което ти казвам е 0,000001% от това, което трябва да знаеш, но като за начало поне го спазвай. И нека силата бъде с теб...

11.01.05
16:07

Ами тренирам пет пъти в седмицата и останилите просто са Сряда,Четвъртък и Петък.И аз имам чувството, че това е много но не знам как иначе да отделям време за всички мускулни групи.Въглехидратите как да си ги добавя?Да продължа ли с протеините? :roll:

12.01.05
23:56

Протина е добре да се взема до 30 мин след тренировка иначе е задължителен през целия ден.Ако се интересуваш повече натисни  на линка http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=3182там съм направил обширна тема и ако не ти е ясно нещо пиши там

13.01.05
21:17

Може да ви се струва смешно, но не разбрах едно нещо-аз от кой тип съм - ендоморф,мезофорф или ектоморф? :roll:

X_

13.01.05
21:22

[quote author=“kaljio”]Може да ви се струва смешно, но не разбрах едно нещо-аз от кой тип съм - ендоморф,мезофорф или ектоморф? :roll:

ти не можеш ли да прецениш???? :D

14.01.05
09:53

Дай си размера на китката и глезена и ще ти кажа.

14.01.05
19:38

ако можех да преценя нямаше да питам... :wink: ами китката ми е 16 см, а глезена е 26…а какво определя тази група? :roll:

X_

14.01.05
20:50

ами все пак си на 16 години,но 16 см китка-спокойно можеш да се приемеш като слаб тип или ектоморф.

15.01.05
12:50

ми аз бих ти предложил да си направиш 3 дневен или макс 4 дневен сплит предвид че тренираш сериозно от скоро и очевидно си hard gainer. фокусираи се над главните групи мускули и за сега необръщай такова внимание на предмишница и трапец :).

15.01.05
21:53

От всичко, което прочетох тук реших да си променя тренировката така:
  1 Гърди (не ги правя с бицепса,защото не ми остава сили за него)
  2 Бицепс и трицепс
  3 Почивка
  4 Рамо и трапец
  5 Гръб и предмишница
  6 Почивка
  7 Крака
Някакви мнения ....? :roll:

17.01.05
11:07

Слаб тип си , да (ектоморфен). И затова мисля, че тренировки 2-3 пъти седмично ще ти се отразят по-добре. Е предвид възрастта ти , може и 4, ако се възстановяваш, но 5 е твърде много.
За сплита: трицепсът ще е изморен от предния ден, а дни 4 и 5 не ми се връзват нещо, ама ти с знаеш..
Поздрави!

17.01.05
11:54

Съгласен съм с Мартин - трицепса ще е много изморен от предишния ден, а предмишница след гръб е зор работа (освен ако не ползваш фитили вместо силата на захвата си, че да не се измори предмишницата). Аз лично мисля предмишница да е при трицепс и бицепс - с една реч ръцете в един ден, ама всичко.
Пък рамо и трапец аз лично не виждам лошо (примерно ти разтваряне за рамо с дъмбели трапеца се товари и то не малко), при мен имаше ефект, но аз  трапец тренирам рядко, защото сега не ми трябва да расте...като стана 80ина кг тогава ще мисля за него.

Като цяло увеличи почивките между натоварванията на един и същ мускул (имам предвид тренировката за ръце в деня след гърди)

18.01.05
00:09

И да добавя яж повече въглехидрати за да можеш да качиш нещо без да се страхуваш от мазнини ,направо си трябва преяждане така да се каже

22.01.05
19:11

Зарежи“Biogame”!Бих казал добри думи за JK Nutrition!

22.01.05
23:20

[quote author=“dringo”]Зарежи“Biogame”!Бих казал добри думи за JK Nutrition!

Що пък да ги зареже аз съм пък доволен от Биогейм с тях съм постигнал доста и само с тях ще си и продължа

23.01.05
10:15

биогейм или не има ли значение важното е нещо да се пие за да има ефект  :lol:  :lol:

23.01.05
23:10

Ами ако знаете кой ми препоръча Biogame - Недик :lol:  :lol:  :lol: не съм му фен ама отдавна имах въпрос към него...А пък иначе съм чувал, че от Biogame се появявали пъпки.Верно ли е така?

HE

24.01.05
09:45

[quote author=“kaljio”]А пък иначе съм чувал, че от Biogame се появявали пъпки.Верно ли е така?

Е това не го бях чувал! Ако това беше вярно аз щях да съм огромна подвижна пъпка. Ако искаш да видиш действието на нещо пробвай го - ако видиш, че при теб резултата е незадоволителен можеш видаги да спреш дадения продукт и да опиташ друг. А на това за пъпките доста се посмях - благодаря.

24.01.05
23:44

Е не ве то и на мене ми звучеше смешно първите 2-3 пъти като ми го казаха ама явно съм заобиколен от СУПЕР експерти :lol:  :lol:  :lol:

25.01.05
00:21

[quote author=“kaljio”]Ами ако знаете кой ми препоръча Biogame - Недик :lol:  :lol:  :lol: не съм му фен ама отдавна имах въпрос към него...А пък иначе съм чувал, че от Biogame се появявали пъпки.Верно ли е така?

Не е вярно това аз ги използвам от 7-8 год

25.01.05
11:50

според мен от тая програма дето си я писал специално за теб никва фаида няма да има. ти тренираш от една година ( и то с прекасвания ) с спита ти е за 7 дни като тренираш само по 1 пат в седмицата мускулна група. с такава програма  ще имаш ефект само ако си абсолютен начинаещ или  елитен (анаболно стимулиран) културист.

25.01.05
17:02

Кое точно в програмата ми не е за мен?

25.01.05
18:28

еми  просто че тренираш  една мускулна  група по един път в седмицата. за да имаш мускулкулна хипертрофия трябва да тренираш и да се въстановяваш адекватно. само че за да се възстанови самия мускул са му нужни от 48 до 72 часа (тва не съм го измислил аз)  тоест следващата ти  тренировка за същите мускули  трябва да  е 2-3 дни след това. и сега някои умник ще каже че като тренираш примерно гърди ти се натоварва и трицепса и като тренираш в понеделник гърди а в 4етвъртък трицепс (примерно) си готов. да ама не трицепса само спомага и не се натоварва както  трябва в понеделник. тъи че остави тая програма за силните батковци дето виждаш в залата (дето си  дупчат дупето след тренировка) и за елитните културисти.
направи си една програма понеделник вторник четвъртък и петък , като  в понеделник квото правиш го прави и в четвъртак а вторник = петък.и не се осираи с по 15 работни серии  за  мускулна група. и гледаи тренировката ти да продължава около час.
аиде дано съм ти помогнал поне малко и тва с текилата звучи готино хаха  :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1