Дневникът на едно 15 годишно момче

Темата е заключена.

15.10.08
17:43

Здравейте на висчки , търся всякакви позлени съвети
Малко инфо за мене :
- на 15 години съм
- тегло : 47
- ръст : 170
- ектоморф
- стаж във фитнеса : 7 месеца
- цели : покачване на мускулна маса

В МОМЕНТА ТРЕНИРАМ ПО ТАЗИ ПРОГРАМА :
първи ден - гърди, бицепс, корем
втори ден - почивка
трети ден - гръб, трицепс, трапец, предмишница
четвърти ден - почивка
пети ден - рамо, крака, корем
шести ден - почивка
седми ден - почивка

Програма за първи ден

повдигане на щанга от лег - 3 серии по 8 повторения
повдигане на щанга от полулег - 3 серии по 8 повторения
повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения

Програма за трети ден
придърпване на вертикален скрипец - 3 серии по 8 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 8 повторения
гребане с дъмбел - 3 серии по 8 повторения
кофички - 3 серии по 10 повторения
изтласкване на щанга от лег тесен хват - 3 серии по 8 повторения
‘френско’ разгъване с щанга - 3 серии по 8 повторения
сгъване за предмишница - 3 серии по 10-15 повторения

Програма за пети ден
раменна преса пред врат - 3 серии по 8 повторения
раменно разтваряне встрани - 3 серии по 8 повторения
клякане с щанга - 3 серии по 15 повторения
бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от вис - 3 серии по 20 повторения

ЕТО И В МОМЕНТА КАК СЕ ХРАНЯ :
сутрин : преди закуска приемам по 1 капсула от витамините Max Vital на explode след това ям  100 гр. овесени ядки с прясно маляко  + 2 варени яйца или 2 препържени филийки с масло .
в училище : от вкъщи си взимам по 2 - 3 сандвича с пилешко или телешко месо + 150 гр. ядки ( бирени фъстци , бадеми или орехи ) + 1 кисело мляко активия със фибри .
след училище ( преди тренировка) : 100 грама ориз или картофи (понякога карам само на ядките)
ТРЕНИРОВКА
след тренировка : доза от Gold Matrix Gainer (explode)
след 1 час отново хранене : 200 - 300 гр. пилешко месо + 2 - 3 чаши прясно маляко
вечеря : 2 - 3 варения яйца + 1 доза Explode Silver Pro (explode)
лягам... :)
в нетренировъчни дни Gold Matrix Gainer (explode) го пия в училище

ОчАКВАМ ВСЯКАКВИ СЪВЕТИ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ .. ВСЕ ПАК НЕ СЪМ МНОГО ОщЕ НАВЪТРЕ СЪС ФИТНЕСА .... :)

15.10.08
18:40

Момче, това ядене ти стига, колкото да не умреш от глад!Умножи всичко по 3 като начало

15.10.08
18:42

еми добре ще помисля по въпроса

15.10.08
19:35

даже ги махай тия прахове не си купувай повече, ами всичко за ядене да отива.Не гледай тука, че  препоръчват протеини за по 100 кинта килото на всеки, по-важно ти е да ядеш.

BU

15.10.08
19:37

Недей да мислиш,яж.

16.10.08
18:01

2 ВЪПРОСА :

1- ЗА УчИЛИщЕ КАКВА ХРАНА Е ДОБРЕ ДА СИ ВЗИМАМ
2-ЗНАЕ ЛИ НЯКОЙ , чЕ НЯКЪДЕ БЯХ чЕЛ чЕ щОМ СЪМ ЕКТОМОРФ ТРЕНИРОВКАТА НЕ ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖАВА МНОГО И НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВЯ МНОГО ПОВТОРНИЯ ... ВЯРНО ЛИ Е ?
моля да отговорите , мерси предварително .... ;)

16.10.08
18:49

Според мен тренировката трябва да е 1час до час и 20мин.Тия повторения които правиш по 8 и 15 за крака са стандартни бройки.Не можеш съвсем да ги намалиш без да се загуби ефекта от тренировката.Може да ги правиш 6-8 до 10 и 12 до 15-17 според случая.Направи ли първоначално измерване на различните обиколки?Тъй ще знаеш къде имаш растеж и кое е в застой.Значи,ако гръдната ти обиколка не е голяма прави и пуловър 3Х10-15

16.10.08
18:59

казано от xxx на 16.10.08, 18:01:

2 ВЪПРОСА :

1- ЗА УчИЛИщЕ КАКВА ХРАНА Е ДОБРЕ ДА СИ ВЗИМАМ
2-ЗНАЕ ЛИ НЯКОЙ , чЕ НЯКЪДЕ БЯХ чЕЛ чЕ щОМ СЪМ ЕКТОМОРФ ТРЕНИРОВКАТА НЕ ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖАВА МНОГО И НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВЯ МНОГО ПОВТОРНИЯ ... ВЯРНО ЛИ Е ?
моля да отговорите , мерси предварително .... ;)

1) http://www.bb-team.org/forums/viewthread/34483/ - 1 от многото такива
2) да,щом ще качваш не трябва.

MA

16.10.08
19:21

както казаха махни ги тези Гейнери и други повече храна и здрава тренировка , поне снимка да беше дала ( дати видим фигурата не за друго )

казано от maja на 16.10.08, 19:21:

както казаха махни ги тези Гейнери и други повече храна и здрава тренировка , поне снимка да беше дала ( дати видим фигурата не за друго )

колега автора е момче..Виж заглавието на темата.
ХХХ по моему наблегни на повечко месо,няма да сбъркаш!Добавките са хубаво нещо,но са ДОБАВКИ добавяш ги към вече хубав хранителен режим и чак тогава дават своя принос,съответно без хранителен режим си хвърляш парите за прахчета които не ти деистват (най-общо казано)Не съм специалист,но това ми е мнението по въпроса.

18.10.08
14:16

какво мислите за програмата която бях написал най-отгоре добра ли ще е за ектоморф търсещ маса , а и да питам по колко грама - протеин , въглехидрати  и белтъци трябва да се приема дневно на 1 килограм телесна маса ?
мрс много 

Мнението беше редактирано от xxx на 18.10.08 14:22.

ГН

18.10.08
19:52

Искаш да кажеш и мазнини. Поне 2.5 протеин, 5 въглехидрати. Мазнините няма значение, ектоморф си, не ги брой.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1